05 / 05 / 2024

istanbul kruvaziyer yat limanı

istanbul kruvaziyer yat limanı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan 3. Turizm Şurası'na katıldı ve toplantıda önemli açıklamalarda bulundu. 

Borsa İstanbul’da yatırımcının halka arzlara ilgisi azaldı!  

Geçen yıl gerçekleşen halka arzlarda rekor yatırımcı sayısına ulaşan Borsa İstanbul’da bu yıl rüzgar tersine döndü. Gazeteci Barış Esen geçen hafta yapılan Bor Şeker’in halka arzına katılımın geçen seneki sayının yarısında kaldığını belirtti.

Borsa İstanbul'da yatırımcı sayısı 87 bin 327 kişi azaldı! Küçük yatırımcı satıyor, yabancı alıyor!

Borsa Filozofu resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Borsa İstanbul'da yatırımcı sayısının 87 bin 327 kişi azalarak 8 milyon 486 bin 149'a indiğini açıkladı. İşte o paylaşım ve paylaşıma gelen yorumlar...

İstanbul, gayrimenkul yatırımında Avrupa’nın 30’uncusu!

2024 yılı için gayrimenkul sektörünün nabzını tutan “Gayrimenkulde Gelişen Trendler Avrupa 2024” raporunda Paris, Londra, ve Madrid’in başını çektiği listede İstanbul, gayrimenkul yatırımında Avrupa’nın 30’uncusu oldu.

Nefes İstanbul Gayrimenkul Yatırım Turizm İşletmeciliği Anonim Şirketi kuruldu!

Nefes İstanbul Gayrimenkul Yatırım Turizm İşletmeciliği Anonim Şirketi bugün Beylikdüzü'nde 1 milyon TL sermaye bedeli ile Yavuz İlkay tarafından kuruldu.

İngiltere Investments, Greenwich Peninsula Projesi'ni İstanbul'da yatırımcılara tanıtacak!

İngiltere Investments gayrimenkul danışmanlık firması, Knight Dragon'un "Greenwich Peninsula Projesi'nin Türkiye lansmanını 4-5 Kasım tarihlerinde İstanbul’da yapacağını duyurdu.

Safir İstanbul Gayrimenkul Yatırım Turizm İşletmeciliği Anonim Şirketi kuruldu!

Safir İstanbul Gayrimenkul Yatırım Turizm İşletmeciliği Anonim Şirketi bugün Beylikdüzü'nde 200 bin TL sermaye bedeli ile Yavuz İlkay tarafından kuruldu.

Borsa İstanbul'da yatırımcı sayısı 80 bin 914 kişi yükseldi! Pay senedi yatırımcı sayısı 4 milyon 764 bin 694 oldu!

Merkezi Kayıt Kuruluşu (MKK) nezdinde pay senedi yatırımcı sayısı 16 Haziran haftası itibarıyla 80 bin 914 kişi yükseldi. Bir önceki hafta 4 milyon 683 bin 780 olan pay senedi yatırımcı sayısı, geçtiğimiz hafta 4 milyon 764 bin 694'e ulaştı. 

The Nirvana İstanbul Otelcilik Yatırımları Anonim Şirketi kuruldu!

The Nirvana İstanbul Otelcilik Yatırımları Anonim Şirketi bugün Küçükçekmece'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Turgut Çiçen tarafından kuruldu.

Borsa İstanbul'da yatırımcı sayısı geçen hafta 4,64 milyondan 4,56 milyona düştü! 

Borsa İstanbul'un son durumu sık sık yatırımcılar arasında merak konusu oluyor. Borsa İstanbul'da yatırımcı sayısının, geçen hafta 4,64 milyondan 4,56 milyona düştüğü belirtildi. İşte ayrıntılar...

Borsa İstanbul'da yatırımcı sayısı katlandı: 20 yaş altı yatırımcı sayısı 3 senede 25 katına çıktı! 

Borsada son 3 senede yatırımcı sayısı yüzde 305, 20 yaş aralığındaki yatırımcı sayısı ise 25 kat yükseldi. 40 yaşın altındaki yatırımcıların toplamdaki payı yüzde 27.6’dan 54.5’e ulaştı. İşte o rakamlar...

İstanbul’daki yatırımcılar dikkat! 32 yıl süreli bina inşaatı yapım karşılığı kiraya veriliyor!

İstanbul Vakıflar 2.Bölge Müdürlüğünden İhale İlanına çıktı. Buna göre Tuzla’da 32 yıl süreli bina inşaatı yapım karşılığı kiraya verilecek. Detaylar haberimizde…

Dikkat! Borsa İstanbul’dan yatırımcıyı çok yakından ilgilendiren yeni karar!

Borsa İstanbul, yatırımcıyı birebir ilgilendiren çok önemli bir karar alındığını duyurdu. Peki Borsa İstanbul tarafından alınan ve duyurulan bu kararla yeni dönemde nasıl bir uygulama olacak ve yatırımcı bundan nasıl etkilenecek? İşte detaylar…

Nowaco İstanbul Emlak Yatırım İnşaat Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Nowaco İstanbul Emlak Yatırım İnşaat Ticaret Anonim Şirketi Beşiktaş'ta Mujo Selımovıc tarafından kuruldu.

istanbul kruvaziyer yat limanı Haberi

istanbul kruvaziyer yat limanı

Bakan Arslan, İstanbul'a 6 büyük geminin aynı anda yanaşabileceği kruvaziyer yat limanı projesi başlatacaklarını toplantıda açıkladı. 

Arsalan şöyle açıklama yaptı: "İstanbul'da yeni, büyük, denizi doldurmadan aynı anda 6 büyük geminin yanaşabileceği kruvaziyer yat limanı projesini başlatıyoruz. Yap-İşlet-Devret (YİD) modeliyle yapacağız. Aynı zamanda Yenikapı'dan nostaljik bir trenle Sirkeci Garı'na kadar da gelebileceği, o çevrede bir düzenleme de yapacağız. Sektöre ciddi katkı sağlayacak'' dedi. 

Sabah Gazetesi'nin haberine göre, Arslan, yaptıkları tüm işlerin, turizm sektörüne de hizmet ettiğini belirterek, Ulaştırma Ana Plan Stratejisi kapsamında yürütülen çalışmalarını da açıkladı. 

İstanbul 3. Havalimanı'nın da kapasitesiyle "hub" olacağını ve turizme ciddi destek vereceğini dile getiren Arslan, gelecek yıl 29 Ekim'de 90 milyona hizmet edecek birinci kısmının açılışının yapılacağını da sözlerine...