04 / 05 / 2024

İstanbul Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği

İstanbul Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği

Mahalle afet gönüllüleri İstanbul'daki ilköğretim ve liselere temel afet bilinci eğitimi veriyor...

İstanbul afet dirençli bir şehir yapılabilir mi? Nasuh Mahruki 8 maddede sıraladı!

AKUT eski Yönetim Kurulu Başkanı, Nasuh Mahruki, X sosyal medya hesabından, İstanbul'un afet dirençli bir şehir haline getirmek için yapılması gerekenleri 8 maddede açıkladı. İşte ayrıntılar...

Batman'daki selden etkilenen 11 mahalle "afet bölgesi" ilan edildi!

Geçtiğimiz günlerde Türkiye'nin dört bir yanında etkisini gösteren sağanak yağış sebebiyle Batman'da sel felaketi yaşandı. Valilik'ten konu ile ilgili bir son dakika açıklaması geldi. Kentte afet bölgesi ilan edilen mahalleler tek tek açıklandı. İşte o açıklama...

İstanbul depremi en çok bu ilçeleri vuracak! Üsküdar, Sultanbeyli, Adalar, Tuzla... Tek tek açıklandı! 

İstanbul İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından 2021 yılında tamamlanan İstanbul İl Afet Risk Azaltma Planı'nın verileri şok etti. İstanbul depremi en çok bu ilçeleri vuracak! Üsküdar, Sultanbeyli, Adalar, Tuzla... Tek tek açıklandı! 

Naci Görür'den son dakika açıklaması: Vatandaşlar tazminat davası açabilirler!

İstanbul İl Afet ve Risk Azaltma Planı'yla ilgili önemli açıklamalar yapan Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, ilk kez resmi bir planda devlet kurumlarına görev verildiğini söyleyerek, vatandaşların tazminat davası açabileceğini dile getirdi.

Vali Ali Yerlikaya'dan kentsel dönüşüm açıklaması!

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, ı İstanbul İl Afet Risk Azaltma Planı ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Vali Yerlikaya yaptığı açıklamada, anahtar cümlenin kentsel dönüşüm olduğunu söyledi.

KİPTAŞ Eyüp kentsel dönüşüm projesinde son durum ne?

İBB, İstanbul genelinde afet riski taşıyan alanlardaki yerinde dönüşüm çalışmalarına Yeşilpınar 487 ada 12 parseli de ekledi. İBB'den bölgedeki kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin açıklama yapıldı.

İstanbul'da 200 binden fazla riskli bina bulunuyor!

İstanbul İl Afet Risk Azaltma Planı Hazırlık Toplantısı'nda konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu İstanbul'da 200 binden fazla riskli bina bulunduğunu dile getirdi. 

Süleyman Soylu'dan korkutan İstanbul depremi uyarısı!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu,  İstanbul İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP) Hazırlık Toplantısı'nda gerçekleştirdiği konuşmada İstanbul depremi ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Yalova'daki hasarlı binalara makyaj mı yapıldı?

Yalova Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği (MAG-DER) Başkanı Sabri Karaçam yaptığı açıklamada 17 Ağustos depreminin üzerinden 21 yıl geçmesine rağmen, Yalova’da derslerin alınmadığını söyledi.

Risk altındaki binaların yüzde 15'i dönüştürüldü!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İstanbul'da afet riski altındaki 500 bin haneden yüzde 15’inin dönüşümünün tamamlandığını açıkladı. Bakanlık yaptığı açıklamada dönüşüm hedeflerinin tutturulamadığını ifade etti.

TESK: AVM'ler afet toplanma alanlarını işgal etti!

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, İstanbul'da afet toplanma alanı olarak belirlenen 493 bölgeden 416'sında alışveriş merkezi (AVM), rezidans ve gökdelenlerin inşa edildiğini açıkladı..

İstanbul’da toplanma alanları yüzde 84 azaldı!

1999 depreminin ardından İstanbul’da ‘Afet Acil Eylemi Planı’ çerçevesinde belirlenen 493 boş alandan geriye 77 adet toplanma alanı kaldı.

Beylikdüzü 11. Mahalle yeni fiyat listesi 2016!

İstanbul Avrupa Yakası Beylikdüzü’nde inşa edilen 11. Mahalle projesi 180 milyon lira yatırım bedeliyle hayata geçiriliyor. Projede teslimler 2018 yılının başında yapılacak...

İstanbul Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği Haberi

İstanbul Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği


İstanbul Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği’nin (İstanbul MAGDER), deprem konusundaki farkındalığı artırmak üzere gerçekleştirdiği çalışmalar kapsamında, ilköğretim okulları ve liselerde tamamen gönüllü eğitmenler tarafından gerçekleştirdiği Temel Afet Bilinci Eğitimleri devam ediyor.


Bakırköy, Bağcılar, Küçükçekmece, Avcılar, Beykoz, Fatih, Zeytinburnu ve Silivri ilçelerinde başlayan eğitimler için yapılan planlamaya durmaksızın yeni okulların eklendiğini belirten İstanbul MAGDER Başkanı Hüseyin Karadayı, afet bilinci eğitiminin ilköğretim ve lise düzeyinde alındığı takdirde etkili olduğunu ve olumlu davranış değişikliğine yol açtığını belirtti. Karadayı, dernek olarak afet bilinci konusunda yetişkin eğitimleri de verdiklerini ancak ağaç yaşken eğilir misali çocuk eğitimlerinin Türkiye’nin afet konusundaki gelecek seçimlerini daha bilinçli yapmasını sağlayacağına gönülden inandıklarını söyledi.


Afetin zararlarını en aza indirmek için afet öncesi, sırası ve sonrasında yapılabilecekler konusunda bilinçlendirici bir eğitim olan Temel Afet...