05 / 05 / 2024

istanbul memba suları

istanbul memba suları

Çocuk Esirgeme Kurumu'na ait, memleketin en iyi sularından olan Kavacık İçme Suyu 41 bin 500 liraya üç seneliğine satılacakmış. Suyun 24 saatte verimi ise 86 tonmuş.

İstanbul'un o ilçelerinde Pazartesi günü 24 saatlik su kesintisi yapılacak! İşte suların kesileceği ilçe ve mahalleler!

İSKİ, Esenyurt, Başakşehir, Arnavutköy, Çatalca, Avcılar ve Büyükçekmece'ye 19 Haziran Pazartesi günü saat 06:00 ile 20 Haziran Salı 06:00 saatleri arasında 24 saat süreyle su verilemeyeceğini açıkladı. İşte suların kesileceği ilçe ve mahalleler!

MSY Nefes: İstanbul'da gri su sistemini uygulayan ilk proje! Kullanılmış sular dönüştürülecek!

MSY Nefes projesinde, gri su uygulamasıyla kullanılan sular dönüştürülecek ve farklı alanlarda kullanım sağlanacak. 

İstanbul sahilindeki yapılar sular altında kalacak!

İklim değişikliği haritasına göre; 1.5 derecelik ısınma sonucunda 40 sene içerisinde suların yükselmesiyle İstanbul sahilindeki çok sayıda yapı sular altında kalacak.

İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu'nun Karacabey viyadüğü sular altında!

İstanbul ile İzmir arasındaki ulaşımı 3,5 saate indirecek İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu'nun Bursa'nın Karacabey ilçesindeki viyadük ayaklarının yapıldığı alan sular altında kaldı.

Arsa satışında gelir vergisi 2015!

Arazi, arsa, bina, maden suları, memba suları, madenler ve gayrimenkul olarak tescil edilen hakların elden çıkarılması durumunda elde edilen değer artış kazancı için vergi ödeniyor. İşte arsa satışında gelir vergisi 2015...

Arsa satışında değer artış kazancı nasıl hesaplanır?

Gelir Vergisi Kanunu gereğince; arazi, bina, maden suları, memba suları, madenler, taş ocakları vb. ile gayrimenkul olarak tescil edilen haklar değer artış kazancına tabi tutuluyor. Peki, arsa satışında değer artış kazancı nasıl hesaplanır?

1939 yılında Hamidiye Suyu şişelerle satılacakmış!

1939 yılında kabul edilen talimatname ile memba sularında yapılacak fenni ve sıhhi tedbirleri, memba sularının sahipleri tarafından yapılacakmış. Hamidiye Suyu ise ıslah edilecekmiş ve su şişelere doldurulduktan sonra satılacakmış.

İstanbul'da sular kesilecek!

İstanbul'da yarın Maltepe, Kartal ve Pendik ilçelerine 24 saat süreyle su verilemeyecek. Zeytinburnu ve Bakırköy'ün tamamı ile Fatih'in bir kısmı ise 25 Eylül'de 08.00 ile 16.00 saatleri arasında su alamayacak.

Hüseyin Demirdizen: İstanbul'da suların kokması yoğun kirliliğe işaret!

TTB (Türk Tabipleri Birliği) Yönetim Kurulu üyesi Dr. Hüseyin Demirdizen, İstanbul’da çeşmelerden akan suyun kokmasının bir uyarı kabul edilmesi gerektiğini, kokunun bozulmayı işaret ettiğini söyledi.

İstanbul'da sular ne zaman gelecek? İSKİ açıkladı!

İSKİ, İstanbul'un Avrupa yakasında büyük bir bölümü etkileyen su kesintisiyle ilgili bir açıklama yaptı. İşte İSKİ'nin o açıklaması ile İstanbul'da yaşanan su kesintisininin sebebi ve suların akacağı saatler...

ASTİM OSB'nin atık suları yüzde 96 oranında temizlendi!

Aydın Sanayi Ticaret İş Merkezi OSB Müdürü Hakan Maraş, kentin en modern arıtma tesisine sahip olduklarını belirterek fabrika atık sularının yüzde 96 oranında temizlenerek dereye bırakıldığını söyledi

İstanbul Finans Zirvesi 15-16 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek!

Anadolu Ajansı'nın üst üste ikinci defa global iletişim ortağı olduğu ve bu yıl beşinci kez yapılacak olan İstanbul Finans Zirvesi (Istanbul Finance Summit - IFS), 15-16 Eylül tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirilecek.

Resim İstanbul'da fiyatlar 207 bin TL'den başlıyor!

Ortadoğu Grup tarafından hayata geçirilen Resim İstanbul projesinde fiyatlar 207 bin TL'den başlangıç gösteriyor. Resim istanbul 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 daire seçeneklerinden meydana geliyor.

istanbul memba suları Haberi

istanbul memba suları

Kavacık içme suyunun üç senelik satışı


Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Merkezi'nden:

  Seneliği 41.500 lira hesabıyla satışı üç sene müddetle müteahhide verilmiş olan kurumumuzun Kavacık İçme Suyu satış mukavelesi 1.4.948 günü sonra erecek, yeni mukavele bu tarihten yürürlüğe girecektir. 

  Sertlik derecesi 1,5 diğer kimyevi evsafiyle memlketemizin en iyi sularından olan Kavacık Suyu'nun 24 saatlik verimi 86 tondur. 

  Fenni ve teknik icaplara uyarak birinci sınıf modern tesisatla şehre üç kilometre yakınlıkta asfalt kenarına getirilmiş ve buradan dağıtılmakta olan bu nefis suyun satışı kapalı zarf usulüyle ve yine üç sene süre ile artırmaya konulmuştur. 

  Kapalı zarflar 4 Şubat 948 Çarşamba günü saat 14.30'da açılacaktır. 

  İhale ve mukavale şartları beş lira karşılığında Ankara'da Çocuk Sarayı'ndan kurum levazım müdürlüğünden alınabilir. İsteyenlere posta ile de gönderilebilir. 


(1947...