19 / 05 / 2024

İstanbul Metrorail Forumu

İstanbul Metrorail Forumu

İstanbul Metrorail Forumu’nda, metronun geldiği bölgelerde değeri artan konutlardan fazla vergi alınması fikri gündeme getirilecek. Uzmanlar, “Metroya en ucuz finansmanı nasıl sağlarız, bunu araştırıyoruz” dedi.

Şişli’nin Kanal İstanbul’u için hem bakanlık, hem büyükşehir hem de ilçe belediyesi devrede!

Şişli Belediyesi tarafından mühürlenen de “Şişli’nin Kanal İstanbul’u” şeklinde bilinen 24 bin metrekarelik rezerv yapı alanı için bu defada İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı devreye girdi. İşte detaylar...

İsviçre-Türkiye Ekonomik Forumu İstanbul’da gerçekleştirildi

İsviçre Günleri İstanbul 2022 kapsamında on altıncı kez düzenlenen ekonomi foruma İsviçre'nin ve Türkiye'nin önde gelen özel sektör, akademi ve sivil toplum temsilcileri katıldı. Forumda birçok konu el alındı. "Mavi bir Dünyada Yeşil bir Ekonomi" temasıyla düzenlenen forum İstanbul'da düzenlendi.

DoubleTree by Hilton Istanbul Ataşehir Ağustos'ta açılıyor!

İstanbul Ataşehir'de Brandium AVM'nin hemen yanında faaliyette bulunan Silence Istanbul Hotel'in tabelası değiştirildi. Otel, önümüzdeki Ağustos'tan itibaren hizmet sunacak.

MESA Bodrum Demirbükü, Global Turizm Forumu’na sponsor oldu!

MESA Bodrum Demirbükü, 10-12 Haziran 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilen Global Turizm Forumu’na sponsor oldu.

İstanbul’un hızlı değerlenen semtleri hangileri?

Satış Çözümleri kurucusu Soner Keleş, geçen sene İstanbul'da en çok konut satışı yapılan ilçeler ve pandemi sonrası hızlı değerlenen bölgeleri değerlendirdi...

Dünya Ekonomik Forumu: Konut fiyatları reel ekonomiden uzaklaşıyor!

Dünya Ekonomik Forumu'nun (WEF) Küresel Riskler Raporu yayınlandı. Rapora göre konut fiyatları reel ekonomiden uzaklaşıyor.

Dünya Ekonomik Forumu'nun raporundan 'küresel resesyon riski' çıktı!

Dünya Ekonomik Forumu'nun anket yöntemiyle hazırladığı raporda, başta gençler arasında olmak üzere, yüksek yapısal işsizlik en büyük ikinci endişe olarak nitelendirildi.

Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metro Hattı'nın sinyalizasyonunu ASELSAN geliştirecek!

İstanbul metrosunda ASELSAN tarafından geliştirilen sinyalizasyon sistemi kullanılacak. Sistem Kalyon-Kolin-Cengiz Marmaray iş ortaklığı ve ASELSAN işbirliğinde yapılacak...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kanal İstanbul'u hayata geçirmek için çalışıyoruz!

Türkiye-Senegal İş Forumu'nda konuşan Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğa, "İstanbul Boğazı'na eş olacak son derece stratejik bir proje olan Kanal İstanbul'u hayata geçirmek için çalışıyoruz" dedi...

Turizm Yatırımcıları Forumu İstanbul’da başladı!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye'nin dünyada en büyük ilk 6 turizm arasına girdiğini vurgulayarak, "Dünyada en çok ziyaret edilen ilk 100 şehir içinde, ülkemizden 4 şehir (İstanbul, Antalya, Muğla ve Edirne) bulunuyor." dedi.

Dünyanın önde gelen otel yatırımcıları 'Turizm Yatırımları Forumu'na katılacak!

Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği tarafından, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi desteğiyle 28-29 Ocak tarihlerinde düzenlenecek "Tourism Investments Forum 2020" için dünyanın önemli turizm markalarını İstanbul’da bir araya getirecek.

Türk Turizminin Mega Projeleri Turizm Yatırımcıları Forumu 2020’de buluşuyor!

Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği 28-29 Ocak 2020'de hayata geçireceği Turizm Yatırımcıları Forumu-TIF 2020, ülke turizmine yön verecek olan mega projeleri bir araya topluyor...

Proestate Uluslararası Gayrimenkul Yatırımı Forumu kapılarını açtı!

Turkuvaz Medya'nın THY ana sponsorluğunda gerçekleşen Proestate Uluslararası Gayrimenkul Yatırımı Forumu Moskova'da kapılarını açtı.

İstanbul Metrorail Forumu Haberi

İstanbul Metrorail Forumu

Hükümetin servis araçlarının kaldırılması fikriyle öne çıkan metrolar, İstanbul’da yapılacak olan uluslararası forumda tartışılacak. Uzmanlar forumda, metronun geldiği bölgelerde değeri artan konutlardan fazla vergi alınması fikrini gündeme getirecek. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Ulaşım AŞ, Tünelcilik Derneği ve Ticari Eşleştirme Derneği, 9-10 Nisan’da “İstanbul Metrorail Forumu” düzenleyecek. Ticari Eşleştirme Derneği Başkanı Koray Tuncer, metrolarla ilgili İngiltere örneğini vererek, “İngilizler metroyu götürmeden önce o bölgedeki tüm araziyi satın alıyor. Orada yatırım yaparak daha sonraki metro projelerinin finansmanını sağlıyor” dedi. Türkiye’nin metro yatırımlarına devam etmesi için böyle bir modele ihtiyaç olduğunu dile getiren Tuncer, sözlerini şöyle sürdürdü:



FİNANS SORUNUNA ÇÖZÜM


“Örneğin bir evin değeri metro gelince 300 bin liradan 400 bin liraya fırlıyor. Bunun için evden daha fazla vergi alınması gerekiyor. Forumda bu düşünceyi...