28 / 04 / 2024

İstanbul Metrosu ne zaman açıldı

İstanbul Metrosu ne zaman açıldı

2000 yılında inşası tamamlanan İstanbul Metrosu 16 Eylül 2000 tarihinde hizmete girecekmiş. Büyükşehir Belediyesi'nin özkaynaklarıyla, 631 milyon dolar harcayarak gerçekleştirdiği proje ile İstanbullular metroya kavuşacakmış.

Bakırköy Kirazlı metrosu ne zaman açılacak? Bakırköy Kirazlı metro hattı nereden geçecek, durak isimleri neler? 

Bakırköy Kirazlı metrosunda son durum merak ediliyor. Vatandaşlar ''Bakırköy Kirazlı metrosu ne zaman açılacak? Bakırköy Kirazlı metro hattı nereden geçecek, durak isimleri neler?'' sorularını araştırıyor. İşte Bakırköy Kirazlı metrosunda son durum...

Sabiha Gökçen, İstanbul Havalimanı, Kayaşehir-Başakşehir metroları ne zaman açılacak? Bakan Karaismailoğlu açıkladı! 

Sabiha Gökçen ve İstanbul Havalimanı metroları güzergahında yer alan 3 metronun açılış tarihleri merak konusu oldu. Peki, E5-Sabiha Gökçen Havalimanı metrosu açıldı mı? İstanbul Havalimanı Metrosu ne zaman açılacak? Kayaşehir-Başakşehir arasındaki metro hattı ne zaman hizmete girecek? İşte cevabı

Sabiha Gökçen Havalimanı metrosu ne zaman açılacak?

Anadolu Yakası'nda merakla beklenen Sabiha Gökçen Havalimanı-Tavşantepe Metrosu inşaatında son durum ne? Adil Karaismailoğlu, Sabiha Gökçen Havalimanı Raylı Sistem Bağlantısı çalışmalarını yerinde inceledi.

Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey metrosu ne zaman açılacak?

İstanbul'un en yoğun metro hattı olacak olan Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey metrosunda çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Peki Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey metrosu ne zaman açılacak?

Çekmeköy Metrosu ne zaman açılacak?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Türkiye'nin ilk sürücüsüz metrosunun ikinci etabı olan Çekmeköy-Yamanevler Metrosu'nda çalışmalar tamamlandı. Peki, Çekmeköy Metrosu'nda son durum ne?

Batıkent metrosu ne zaman açılacak?

Ulaştırma Bakanlığı'nca yapılacak Keçiören Metrosu’nun Batıkent Metrosu ile bağlantı çalışmaları 16 Nisan Cumartesi tarihinden itibaren başlıyor. Peki Batıkent Metrosu ne zaman açılacak?

1999 yılında İstanbul Metrosu'nun ilk vagonları raylara indirilmiş!

1999 yılında Taksim-4. Levent arasında yapımı devam eden İstanbul Metrosu'nun ilk vagonları törenle raylara indirilmiş. Törene katılan Büyükşehir eski Belediye Başkanı Erdoğan, metro hattının 550 milyon dolara mal olacağını söylemiş.

Davutpaşa Inİstanbul teslimleri ne zaman?

Inİstanbul Rezidans'ta 3 bin 565 daire ve 16 ticari ünite yer alıyor. İş GYO ve Nef imzası taşıyan proje 28 Mayıs Perşembe günü görücüye çıkıyor. Peki Davutpaşa Inİstanbul teslimleri ne zaman?

İş GYO Inİstanbul fiyatları ne kadar?

Eski Şişecam Fabrikası arsası üzerinde inşa edilen Inİstanbul Topkapı 411 bin 941 metrekare inşaat alanından oluşuyor. Projede 1+1'den 4+1'e kadar farklı daire seçenekleri sunuluyor. Peki İş GYO Inİstanbul fiyatları ne kadar?

1999 yılında İstanbul Metrosu'nun vagonları İstanbul'a gelmiş!

1999 yılında inşası tamamlanmak üzere olan İstanbul Metrosu'nun Fransız Alstom firmasından alınan ilk vagonları İstanbul'a ulaşmış. 16 kilometrelik metro hattında kullanılacak vagonlar, Taksim'den tünele indirilecekmiş.

Topkapı Inİstanbul Rezidans ne zaman teslim?

Toplam 3 bin 565 adet daireden meydana gelen projede daireler 1+1' den 4+1' e kadar farklılık gösteriyor. Proje İş GYO ve Nef imzası taşıyor. Peki Topkapı Inİstanbul Rezidans ne zaman teslim?

Kabataş-Mecidiyeköy metrosu ne zaman açılacak?

Kadir Topbaş, metro hatlarının birbiriyle entegrasyonunu sağlayacak 7 kilometrelik Kabataş-Mecidiyeköy Metro Hattı’nın temelini attı. Kabataş-Mecidiyeköy hattı, Mahmutbey-Mecidiyeköy Metrosu’nu diğer metro hatlarına ve deniz yoluna bağlayacak.

1999 yılında İstanbul Metrosu'nun deneme seferleri yapılacakmış!

1999 yılında Taksim - Levent arasında çalışacak olan İstanbul Metrosu inşaatı tamamlanmak üzereymiş. İstasyonların yürüyen merdivenleri monte edilmiş ve 21 - 22 Mart'ta deneme seferleri yapılacakmış.

İstanbul Metrosu ne zaman açıldı Haberi

İstanbul Metrosu ne zaman açıldı



Büyükşehir Çalışıyor...


''İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin özkaynaklarıyla, 631 Milyon Dolar harcayarak gerçekleştirdiği bu muhteşem eseri, İstanbul halkına armağan etmekten kıvanç duyuyoruz.''


Ali Müfit GÜRTUNA

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı


İstanbul artık Metropol 


16 Eylül 2000

Cumartesi/Saat: 15.00

Konser: Taksim Meydanı


Metro açılıyor.


İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ


(2000 yılında 1 dolar 669.000 liraya, Reşat Altın ise 42.375.000 liraya satılıyormuş.)


Hürriyet 16 Eylül 2000



Abdullah Kutalmış...