28 / 04 / 2024

İstanbul Mihrimah Sultan Cami restorasyon

İstanbul Mihrimah Sultan Cami restorasyon

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nce restore edilen Edirnekapı Mihrimah Sultan Camisi'ndeki hat yazıları konusunda danışmanlığına başvurulan hattat Hüseyin Kutlu, kubbenin en yüksek noktasındaki yazısında bir ayetin yanlış yazıldığını fark etti.

THY’den Ekrem İmamoğlu'na Fehime Sultan ve Hatice Sultan yalıları yanıtı: İddialar gerçeği yansıtmıyor!

THY, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Fehime Sultan ve Hatice Sultan Yalıları ile ilgili iddialarının gerçeği yansıtmadığına ilişkin bir açıklamada bulundu. İşte THY'den konu ile ilgili gelen o açıklama...

Yaşmak Turizm Ve Ticaret Anonim Şirketi Sultanıa Hotel İstanbul Şubesi açıldı!

Yaşmak Turizm Ve Ticaret Anonim Şirketi Sultanıa Hotel İstanbul Şubesi 6 milyon 400 bin TL sermaye bedeli ile Taner Yallagöz tarafından açıldı.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde hisse devrine Çinli bankalardan destek!

İstanbul Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu işletmesinin devrinde Çinli yatırımcılar büyük Çinli bankalardan finansman desteği aldı. 

Karmod'dan Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi'ne koronavirüs polikliniği!

Karmod Prefabrik, İstanbul'da yer alan Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne yeni tip koronavirüs (Kovid-19) polikliniği kurdu.

Eyüp Sultan'ta 9 milyon TL'ye icradan satılık beton üretim tesisi hissesi!

İstanbul 10. İcra Dairesi Müdürlüğü,İstanbul ili, Eyüp Sultan ilçesi, Pirinççi Mahalle'si 271 parselde yer alan beton üretim tesisi ve santral binası hissesini 9 milyon 60 bin TL'ye icradan satıyor...

Ekrem İmamoğlu’ndan Kanal İstanbul çıkışı: Fatih Sultan Mehmet dirilse hesap sorar!

İstanbul Büyükşehir Belediye  Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul ile ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarına tepki göstererek, “Fatih Sultan Mehmet, bugün ayağa kalksa, dirilse, ‘Sen ne yapıyorsun’ der.” dedi.

Kanuni Sultan Süleyman Şehir Ormanı'nda 1. Bölge tamamlandı!

Dünyanın en büyüğü olacak olan Kanuni Sultan Süleyman Şehir Ormanı, mega kent İstanbul’a nefes aldıracak. Elmalı Gölü çevresine kurulan orman, New York’taki Central Park’ın 3 katı büyüklüğe sahip olacak.

Mihrimah Sultan Malikanesi satışta!

Dünyanın en büyük mimari dehalarından olan Mimar Sinan'ın en özel eserlerinden biri Mihrimah Sultan Malikanesi satışa çıkarıldı...

Naciye Sultan Sitesi'nde aidatlar geri ödenecek!

İstanbul Ulus'ta her bir dairesi milyonlarca lira olan Boğaz'a nazır Naciye Sultan Sitesi için 2009 yılındaki aidatlarla ilgili görülen dava sonuçlandı. 

Naciye Sultan Sitesi'ndeki aidat sorunu yargıya taşındı!

İstanbul Ulus'taki milyon dolarlık Naciye Sultan Sitesi'ndeki aidat sorunu yargıya taşındı. 2009'daki aidatların nerelerde harcandığı belgelenemediği için dava açıldı.

Mihrimah Sultan’ın bağı otopark oluyor!

4 yıl önce özelleştirme kapsamına alınan ve Mihrimah Sultan’ın bağı olarak bilinen Erenköy’deki İstanbul İl Tarım Müdürlüğü arazisinin kaderi belli oldu.

Sur Yapı Bahçeyaka, Kanal İstanbul'a ne kadar yakın?

3. havalimanı, Kanal İstanbul, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne kolay ulaşımı ile dikkat çeken Sur Yapı Bahçeyaka projesinde satışlar devam ediyor..

İki köprünün geliri Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü karşılamıyor mu?

İstanbul'un Anadolu ve Avrupa yakalarını birleştiren 2 köprünün yıllık geliri Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü inşa eden firmaya yapılan ödemeyi karşılamaya yetmiyor.

İstanbul Mihrimah Sultan Cami restorasyon Haberi

İstanbul Mihrimah Sultan Cami restorasyon

956'da yapılan restorasyonda hat yazısındaki ayette "semavat" kelimesinin "sehevat" şeklinde yazıldığı, bu yanlışlık yüzünden "Allah yeryüzünün ve gökyüzünün nurudur" mealinin "Allah yeryüzünün ve hataların nurudur" şeklinde yer aldığı belirlendi. Kutlu'nun Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün 2010 tarihli Restorasyon Yıllığı'na yazdığı yanlışlığın düzeltilmesi için harekete geçildi. Hattat Kutlu hat yazısını yeniden yazınca 54 yıllık yanlıştan dönüldü. Cumhuriyet döneminde yapılan restorasyonlarda, hat eserlerinde alakasız, eksik harf ve imlası bozuk yazılar yazıldığını belirten Kutlu, hat restorasyonunun ehliyetli hattatlar tarafından yapılması gerektiğini...