29 / 04 / 2024

İstanbul Modern Katı olan her şey projesi

İstanbul Modern Katı olan her şey projesi

Mimarlık, kent araştırmaları alanlarında işler üreten Cem Kozar ve Işıl Ünal'ın ortaklığında 2009'da kurulan PATTU tarafından tasarlanan 'KATI OLAN HER ŞEY' projesi, Haziran ayının başında İstanbul Modern'in bahçesinde uygulanacak.

Tayvan motorsiklet markası KYMCO’dan Türkiye’ye yatırım hamlesi! "Avrupa için motor üretecekler"

Tayvan merkezli motosiklet devi KYMCO’NUN CEO’su İstanbul’da katıldığı lansmanda Türkiye’ye yatırım yapmayı düşündüklerini açıkladı. KYMCO markasının yeni çıkan CV3 modelinin tanıtıldığı lansmandan müjdeli haberler geldi.

Mustafa Şeref Kısacık: Kat Mülkiyeti Kanunu yeniden yazılmalı!

İstanbul Barosu Kat Mülkiyeti Hukuku Komisyonu Başkanı avukat Mustafa Şeref Kısacık Profesyonel Tesis Yöneticileri Derneği tarafından gerçekleştirilen çalıştayda önemli açıklamalar yaptı. Kısacık, "Kat Mülkiyeti Kanunu yeniden yazılmalı" dedi.

Kira gibi yüksek aidat ödeyenler için çarpıcı uyarı!

İstanbul Barosu Kat Mülkiyeti Hukuku Komisyonu Başkanı ve 37 yıllık avukat Mustafa Şeref Kısacık, kira gibi yüksek site aidatı ödeyenler için uyardı. Site aidatı öderken nelere dikkat etmeli? İşte tüm merak edilenler...

Skyland İstanbul’dan rezidans sahibi olanlara 1 yıl kira garantisi!

Eroğlu Gayrimenkul, kamu bankalarınca başlatılan konut kampanyası kampanyasına, imza projesi Skyland İstanbul ile katılıyor. Kampanya kapsamında sıfır peşinat ve 180 aya kadar 0,64 faiz oranı ile ev sahibi olmayı kolaylaştıran kampanyadan faydalanabiliyor.

Ogeday Çuhadar, Esenyurt'taki Modern Sanayi Merkezi'ni anlattı!

Al Zamil Gayrimenkul A.Ş. Yatırım Müdürü Ogeday Çuhadar, İstanbul Modern Sanayi Merkezi hakkındaki tüm detayları açıkladı...

İstanbul Modern Müteahhitlik Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

İstanbul Modern Müteahhitlik Ticaret Limited Şirketi bugün Zeytinburnu'nda 1 milyon TL sermaye bedeli ile Abdulrahman Saleh A Banafi ve Abdüllatif Banafea tarafından kuruldu.

Zeynep Kamil Kadın ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi açıldı!

İstanbul'un tarihi hastane binası olan Zeynep Kamil Kadın ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesinin restorasyonu tamamlandı. Hastane, İstanbul Valisinin katılımıyla gerçekleştirilen törenle açıldı.

İstanbul Modern'i mimar Renzo Piano yapacak!

Habertürk Gazetesi yazarlarından Serfinaz Ergün bugünkü köşesinde ''İstanbul Modern'in mimarı Renzo Piano'' başlıklı yazısını yayınladı. İşte Serfinaz Ergün'ün yazısı...

Galataport'ta çalışmalar hızlandı!

Galataport projesinde çalışmalara hız verildi. Proje kapsamında İstanbul Modern Sanat Müzesi'nin bulunduğu 4 Numaralı antrepo yıkıldı.

İstanbul Modern'de taşınma başladı!

Türkiye'nin ilk modern ve çağdaş sanat müzesi İstanbul Modern, geçici olarak faaliyet göstereceği Beyoğlu'ndaki eski Union Francaise binasına taşınıyor. 

Galataport'un son hali böyle görüntülendi!

Tüm hızıyla devam eden Galataport projesinin son hali havadan görüntülendi. Proje içinde yer alan İstanbul Modern binası da önümüzdeki günlerde yıkılacak.

İstanbul Modern taşınıyor!

Türkiye'nin ilk modern ve çağdaş sanat müzesi İstanbul Modern taşınıyor. İstanbul Modern'in yeni binası yapılana kadar tüm faaliyetlerini sürdüreceği geçici mekan belirlendi...

İşte yeni İstanbul Modern!

Renzo Piano tarafından tasarlanacağı konuşulan yeni İstanbul Modern projesiyle ilgili görseller Instagram’da yayımlandı..

İstanbul Modern Katı olan her şey projesi Haberi

İstanbul Modern Katı olan her şey projesi

2015 yazı boyunca her yaştan müze ziyaretçisi tarafından, müzenin özellikle gençlere yönelik düzenleyeceği etkinlikler için kullanılacak. PATTU, haziranda ziyarete açılacak projesini, bölgenin endüstriyel tarihinden beslenen, hem geçmişe dair bir hatırlatma hem de yakında yeniden değişecek olan bölgenin geleceğine dair bir bildiri olarak nitelendiriyor. Seçici Kurul Başkanı Suha Özkan, PATTU'nun önerisindeki esin kaynağının, Galataport olarak anılan bölgenin fiziki, toplumsal ve endüstriyel tarihi olduğunu belirtti. YAP İstanbul Modern Seçici Kurul üyesi ve MoMA Küratörü Pedro Gadanho ise projenin bölgenin değişken tarihine dair şiirsel bir kurgusu olduğunu vurguladı. 



New York'tan Seul'e Kazanan tasarımların yanı sıra uluslararası YAP: Yeni Mimarlık Programı'na katılan tüm finalistlerin geliştirdiği öneriler ortak bir sergiyle İstanbul Modern, MoMA PSİ (New York), MAXXI (Roma), CONSTRUCTO (Santiago) ve MMCA (Seul)'da izleyiciyle buluşacak....