02 / 05 / 2024

istanbul nüfus göç

istanbul nüfus göç

Türkiye'de İstanbul nüfusu her yıl artarken, göç veren 13 il ise önemli bir sorunla karşı karşıya bulunuyor. Yozgat, Tokat, Erzurum, Çorum, Sivas, Zonguldak, Kütahya, Kars, Ardahan, Amasya göç veren illerin içinde yer alıyor...

TÜGİAD Başkanı Yıldırım’dan genç nüfus çıkışı: ‘Avantajı kaybetmeden istihdam politikası üretilmeli’

TÜGİAD Başkanı Gürkan Yıldırım, Türkiye’nin elinde bulundurduğu genç nüfus avantajına dikkat çekti. Yıldırım, “Avantajı kaybetmeden istihdam politikası üretilmeli” dedi.

Borsa İstanbul haftanın son gününü de rekorla açtı! Borsa güne 6.925,41 puandan başladı! 

Borsa İstanbul'da haftanın son günü de rekorla geldi. Bugün açılışta BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 69,31 puan yükselişle ve yüzde 1,01 değer kazancıyla 6.925,41 puanı gördü. İşte ayrıntılar...

YKS günü Nüfus Müdürlükleri açık olacak! Hafta sonu sınav saatinde açık Nüfus Müdürlükleri bulabilirsiniz!

ÖSYM tarafından yapılacak olan YKS sınavında Nüfus Müdürlükleri’nin açık olacağı duyuruldu. TC kimlik kartını kaybeden veya nüfus cüzdanında fotoğraf bulunmadığı için sınava alınmama durumları olan kişiler Nüfus Müdürlükleri’ne başvurabilecekler. 

Borsa İstanbul haftanın son gününe yüzde 2,88 artışla başladı! BIST 100 endeksi 5.102,56 puanla günü açtı!

Borsa İstanbul'daki son dakika gelişmeleri yatırımcılar tarafından merak ediliyor ve BIST100 endeksinin kaç puan olduğu araştırılıyor. Peki Borsa İstanbul haftanın son gününe nasıl başladı? İşte Borsa İstanbul'daki son durum...

Borsa İstanbul haftanın 3. gününe yükselişle başladı!

Aktarılan detaylara göre, Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, haftanın 3.gününe yüzde 0,18 artışla 4.544,48 puandan başladı.

İstanbul Havalimanı’nda bayram yoğunluğu! Tatili kapan havalimanına akın etti! Günlük yolcu sayısı 200 bini geçti!

Ramazan Bayramı tatilini memleketinde veya tatil merkezinde geçirmek isteyenler İstanbul Havalimanı’na akın etti. Günlük yolcu sayısı 200 bini geçerken, bayram trafiğinin arife günü olan 20 Nisan Perşembe günü daha da artması bekleniyor.

Ucuz pasaport için son 20 gün! Nüfus Müdürlüğü'nden açıklama

Pasaport dahil kamuda pek çok hizmet ve değerli kağıda gelecek yüzde 122 zam öncesinde vatandaşların pasaport yenileme talebi patladı. Nüfus Müdürlüğü talebin 5 kat arttığına dikkat çekerek kimsenin mağdur edilmeyeceğini belirtti.

Nüfus artışı gayrimenkul fiyatlarını etkiliyor!

Pandemi ile beraber kalabalık şehirlerde yaşamak istemeyen vatandaşlar tatil bölgesine göç ediyor. Nüfus artışı yaşayan kentlerde de ev fiyatları gittikçe yükseliyor.

Kanal İstanbul ile gelecek nüfus artışı kenti yaşanılamaz kılacak!

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Başkanı Ali İpek, “Deprem riskine karşı önlem alınması gereken bu ortamda Kanal İstanbul gibi bir projenin konuşulmaması gerekiyor. Nüfus artıracak yeni bir kent projesinin İstanbul’u yaşanılmaz bir kent haline getireceği aşikar” dedi.

Büyükçekmece'de boş konutlara nüfus kaydı yapan memur tutuklandı!

AK Parti Büyükçekmece İlçe Başkanlığı'na yapılan şikayet üzerine, boş konutlara nüfus kaydı yaptığı tespit edilen nüfus müdürlüğünde görevli bir personel tutuklandı.

Nivo İstanbul Basın Ekspres güncel fiyatlar!

Nivo İstanbul Basın Ekspres güncel fiyatlar kapsamında projede fiyat listesi peşin ödemelerde 350 bin TL'den başlıyor. Proje Cathay İnşaat tarafından inşa ediliyor...

Genç nüfus Ankara'da 1+1 dairelere yöneliyor!

Genç nüfus konut yatırımında yeni trend haline gelen 1+1 dairelere yöneliyor. 1+1 daireler masrafları düşük olduğu için ev sahibi olmak isteyenlerin gözdesi oldu. 

Ritim İstanbul kampanyası için bugün son gün!

Dumankaya İnşaat imzası ile yükselen Ritim İstanbul kampanyası için bugün son gün. Dairelerin alanları 43 ile 356 metrekare arasında değişiklik gösteren projede 2 bin 675 TL taksitle ödeme yapılabiliyor.

istanbul nüfus göç Haberi

istanbul nüfus göç

Türkiye'de İstanbul nüfusu her yıl artarken, göç veren 13 il ise önemli bir sorunla karşı karşıya bulunuyor. 


Yozgat, Tokat, Erzurum, Çorum, Sivas, Zonguldak, Kütahya, Kars, Ardahan, Amasya, Kırıkkale, Isparta ve Bayburt, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi sonuçlarına göre göç veren illerin içinde bulunuyor.   


AK Parti Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyonu  Başkanı Hasan Fehmi Kinay,  Türkiye'de göç veren 13 il arasında bulunan Kütahya'nın milletvekili olarak göç sorununa ilişkin tespit ve çözüm önerilerine kafa yoruyor.


 AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Kinay, Türkiye'de Anadolu illerinin göç sorunuyla karşı karşıya kaldıklarını belirterek, "Göç sorununun ele alınması ve çözümlenmesine ilişkin bir hükümet programının açıklanması gerekir" dedi.


Türkiye'de 13 ilin, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi'nin uygulanmaya başlandığı  2007 yılından net göç verdiğine tanık olduklarını, oranları farklı olsa da illerin...