01 / 05 / 2024

istanbul otellerinde düşüş oranı

istanbul otellerinde düşüş oranı

Türkiye Ülke Performans Raporu'nda yer alan verilere göre, Türkiye'nin Nisan ayında otel doluluk oranları, 2013 yılının aynı dönemine göre yüzde 7.0'lik bir düşüş ile yüzde 63.6 düzeyine geriledi.

İstanbul'un dönüşümü nasıl yapılabilir? Megakentte 1.525 bina yüksek riskte! 

Deprem uzmanlarından beklenen büyük İstanbul depremi ile ilgili açıklamalar peş peşe gelirken, megakentin kentsel dönüşüm planı merak ediliyor. Peki İstanbul'un dönüşümü nasıl yapılabilir?

İstanbul’un dönüşümü için 10 kritik öneriyi sektörün uzmanları tek tek sıraladı!

6 Şubat Kahramanmaraş depreminin ardından kentsel dönüşümün tek çözüm olduğu bir kez daha vurgulandı. Peki İstanbul'da böyle bir deprem olursa ne olur? Sektör uzmanların İstanbul'un dönüşümü için 10 kritik öneriyi tek tek sıraladı.

İstanbul'da dövizde ilçeler arası farkın sebebi neyden kaynaklanıyor?

İstanbul'da meydana gelen bazı döviz bürolarının son zamanlardaki güncel kur değerleri ve birbirleri arasındaki ücret değişimi yatırımcıların ve ilgili vatandaşların dikkatini çekiyor.

TOKİ Yarısı Bizden Kampanyasına başvuru nasıl yapılır? İstanbul Kentsel Dönüşüm Yarısı Bizden Kampanyası başvuru ekranı

TOKİ ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ortaklığında 'Yarısı Bizden Kampanyası' başladı. Peki, TOKİ Yarısı Bizden Kampanyasına başvuru nasıl yapılır? İstanbul Kentsel Dönüşüm Yarısı Bizden Kampanyası başvuru ekranı...

İstanbul'daki dönüşümün detayları belli oluyor! Murat Kurum: 2+1'ler 100 metrekare, 3+1'ler 120 metrekare olacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Dönüşümde Yarısı Bizden" kampanyasına ilişkin yeni bir açıklamada bulundu. Kurum, 2+1'lerin 100 metrekare, 3+1'lerin 120 metrekare olacağını açıkladı. 

Sağlık ve kongre turizmine ‘deprem’ darbesi! İstanbul otellerinde doluluk oranları yüzde 30 geriledi!

Kahramanmaraş deprem felaketlerinin ardından ülke genelinde yaşanan deprem korkusu turizm sektörünü de olumsuz etkiliyor. Özellikle sağlık ve kongre turizminde başı çeken İstanbul otellerinde doluluk oranları geçen yıllara göre önemli oranda azaldı.

Borsa İstanbul’da son 2 yılın en sert düşüşü! Endeks yüzde 8,62 oranında çakıldı!

Kahramanmaraş merkezli yaşanan deprem felaketinin ardından Borsa istanbul’da dün başlayan sert düşüşler bugün de devam etti. BIST 100 endeksi 22 Mart 2021'den bu yana en sert düşüşünü yaşadı.

Borsa’da ‘kış’ havası! Borsa İstanbul’da düşüş devam etti, 24 Ocak BIST 100 endeksi ne oldu?

Haftaya düşüşle başlayan Borsa İstanbul, bugün de yatırımcılarını üzdü. BIST 100 endeksi yüzde 0,70 oranında değer kaybederken, toplam işlem hacmi 108,3 milyar lira düzeyinde gerçekleşti.

TOKİ İstanbul projelerinde düğmeye bastı! 1+1, 2+1, 3+1, 4+1 konutlar satılıyor! Hemen fiyatlara bakın!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, İstanbul'da konut satışları için düğmeye bastı. 1+1,2+1,3+1 ve 4+1 konutların fiyatları resmen açıklandı. İşte ev almak isteyenlerin merak ettiği o detaylar...

İstanbul Yari Dış Ticaret Ve Gayrimenkul Limited Şirketi kuruldu!

İstanbul Yari Dış Ticaret Ve Gayrimenkul Limited Şirketi bugün Şişli'de Mohsen Yarı tarafından kuruldu.

İstanbul'un dönüşümünde kaybedecek zaman yok!

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, İstanbul Yenileniyor platformu ve İstanbul'daki riskli binaların dönüşümüne ilişkin dikkat çeken açıklamalar yaptı. Kurt, hem İstanbul'daki dönüşümün aciliyetine hem de İstanbul Yenileniyor platformu kapsamındaki yeniliğe değindi.

İstanbul Baobab Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

İstanbul Baobab Dış Ticaret Limited Şirketi Beylikdüzü’nde 100  bin TL sermaye bedeli  ile Necati Yıldırım tarafından kuruldu.

Kanal İstanbul kentsel dönüşümü engellemeyecek!

"Anadolu Sohbetleri"ne katılan AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, Kanal İstanbul ve kentsel dönüşüm çalışmalarına yönelik açıklamalarda bulundu.

istanbul otellerinde düşüş oranı Haberi

istanbul otellerinde düşüş oranı

Rakip ülkelerdeki toparlanma ve talepte yaşanan daralmalara bağlı olarak Türkiye turizmi 2014 yılına doluluk ve fiyatlarda gerileme ile başladı Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB), dünyanın önde gelen veri ve analiz şirketlerinden STR Global'in, Nisan ayı İstanbul, Antalya ve Ankara otel doluluk oranlan ile ülke ve destinasyon bazında performans raporunu hazırladı.

Türkiye Ülke Performans Raporu'nda yer alan verilere göre, Türkiye'nin Nisan ayında otel doluluk oranları, 2013 yılının aynı dönemine göre yüzde 7.0'lik bir düşüş ile yüzde 63.6 düzeyine geriledi. Buna göre, Türkiye, Rusya ve Slovakya'dan sonra, Avrupa'daki en büyük düşüşü yaşayan ülke oldu. 

Aynı dönemde, Türkiye'nin rakiplerinden Yunanistan'da otel doluluk oranları yüzde 1 6.5'lik toparlanma ile yüzde 61.9 düzeyine yükseldi. Aynı dönemin en yüksek doluluk oranı ise yüzde 76.8 ile...