29 / 04 / 2024

istanbul pahalı şehirler sıralaması

istanbul pahalı şehirler sıralaması

İnsan kaynakları yönetim danışmanlığı firması Mercer'in 2016 yılı Yaşam Maliyeti Araştırması'na göre, bu yıl dünyanın en pahalı şehri Hong Kong olurken, İstanbul 101. sırada yer aldı.

Ankara'dan İstanbul'a taşınan BDDK personeline verilecek 45 bin TL'lik 'Hayat pahalılığı' tazminatı iptal edildi!

Ankara'dan İstanbul'a taşınan 400 BDDK personeline ayda 45 bin TL'lik 'Hayat pahalılığı' tazminatı verilmesine ilişkin düzenleme iptal edildi. İşte detaylar...

İstanbul Küresel Şehirler Endeksi’nde 25. sıraya çıktı!    

Mega kent İstanbul uluslararası danışmanlık şirketi Kearney’in “Küresel Şehirler Endeksi”nde bu sene üç basamak birden yükselerek 25. sıraya çıktı. 

İstanbul'da en ucuz, en pahalı ev nerede? İşte ilçe ilçe rakamlar...

İstanbul'da ortalama konut ve kira fiyatları ile ilgili değerlendirmeler devam ediyor. Aylık bazda bazı ilçelerde yüzde 10'u aşan yükselişler görüldü. Peki İstanbul'da en ucuz en pahalı ev nerede? İşte ilçe ilçe rakamlar...

En pahalı uçuş İstanbul'dan Şanghay'a yapıldı! Tek yön 66 bin 600 lira

Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı verileri açıklandı. Seyahat platformu, uçak biletlerinin ilk 7 aylık karnesine göre en pahalı uçuş  66 bin 600 lira ile İstanbul'dan Şanghay'a yapıldı.

Dünyanın en pahalı şehirleri açıklandı: İstanbul kaçıncı sırada?

İşgücü konusunda danışmanlık veren Mercer şirketinin yaptığı araştırmaya göre dünyanın en pahalı şehirleri belli oldu. Peki, 5 kıta 227 şehiri kapsayan  araştırmada İstanbul kaçıncı sırada yer aldı? İşte detaylar...

İstanbul, son 1 senede hayat pahalılığının en fazla arttığı kent oldu: Megakent sıralamada 95 sıra yükseldi!

ECA International'ın kentleri hayat pahalılığına göre sıraladığı Hayat Pahalılığı Raporu'na göre, İstanbul, son 1 senede hayat pahalılığının en fazla arttığı kent oldu. İşte ayrıntılar...

İstanbul’da kiralar cep yakıyor! Ortalama kiralar 13 bin lirayı aştı! En pahalı ilçe Sarıyer, en ucuz ilçe Silivri!

İstanbul’da kira fiyatları aldı başını gidiyor. Ortalama kira fiyatları 13 bin lirayı aşarken, en pahalı ilçeler arasında Sarıyer, Beşiktaş, Beyoğlu, Kadıköy ve Şişli ilçeleri dikkat çekiyor. Kiraların en ucuz olduğu ilçe ise Silivri.

Düğün salonu kiralamanın maliyeti belli oldu! İstanbul'da en ucuz ve en pahalı salonlar nerede? 

Evlenecek çiftlerin merak ettiği düğün salonu kiralamanın maliyeti belli oldu. Sektörden isimler fiyatları tek tek açıkladı. Peki İstanbul'da en ucuz ve en pahalı salonlar nerede? 

Ekrem İmamoğlu açıkladı! İşte İstanbul’daki hayat pahalılığı!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, hayat pahalılığının kentteki etkilerini açıkladı. İmamoğlu, bahsi geçen pahalılığın bir yılda yüzde 112 arttığını ifade etti. İmamoğlu, 4 kişilik bir ailenin temel ihtiyaçlarının maliyetinin 27 bin 596 lira olduğuna dair açıklamalarda bulundu.

ATRAX 2023 'Mutlu Şehirler' temasıyla 12-14 Ocak'ta İstanbul Fuar Merkezi’nde!

ATRAX 2023 Fuarı, 'Mutlu Şehirler' temasıyla 12-14 Ocak tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Dünyanın en pahalı şehirleri belli oldu! Türkiye'nin o ili de listede!

Dünyanın en pahalı şehirleri belli oldu. Bu kapsamda en pahalı şehirler New York ve Singapur olurken raporda İstanbul'da son bir senede yaşanan fiyat artışlarına dikkat çekildi.

İstanbul hayat pahalılığı listesinde 325'inci!

Dünya şehirlerinin yaşam maliyetleri açısından sıralayan pahalılık listesinde Türkiye 325'inci sırada yer aldı...

Akıllı Şehirler Kongresi’nde Kanal İstanbul polemiği yaşandı!

Ankara Ticaret Odası'nda düzenlenen Akıllı Şehirler ve Belediyeler Kongresi’nde Kanal İstanbul polemiği yaşandı. Kongrede Kanal İstanbul projesinin konuşulmasına tepki gösteren Ekrem İmamoğlu, Tunç Soyer ve Mansur Yavaş kongreden konuşma yapmadan ayrıldı…

istanbul pahalı şehirler sıralaması Haberi

istanbul pahalı şehirler sıralaması

İnsan kaynakları yönetim danışmanlığı firması Mercer'in 2016 yılı Yaşam Maliyeti Araştırması'na göre, bu yıl dünyanın en pahalı şehri Hong Kong olurken, İstanbul 101. sırada yer aldı.


Mercer'den yapılan açıklamaya göre şirketin beş kıtada 209 şehirde gerçekleştirilen Yaşam Maliyeti Araştırması sonuçlandı. Araştırma sonuçlarına göre, 2016 yılının en pahalı şehri Hong Kong, yaşam maliyeti en düşük yeri ise Namibya'nın Windhoek kenti oldu. Listede Hong Kong'un ardından Luanda, Zürih ve Singapur en pahalı kentler olarak sıralandı. Tokyo ise geçen seneye göre 6 basamak yükselerek 5. sıraya tırmandı. Geçen sene aynı araştırmada 99. sırada yer bulan İstanbul ise bu yıl 101. sıraya yerleşerek, yaşam maliyeti açısından geçen yıla göre daha 'ucuz' bir şehir olarak listedeki yerini aldı. 


2 basamak geriledi


Mercer Türkiye Genel Müdürü Dinçer Güleyin,...