04 / 05 / 2024

İstanbul Polis Okulu

İstanbul Polis Okulu

1966 yılında Türkiye'nin dördüncü polis okulu ''İstanbul Polis Okulu'', Etiler'deki yeni binasında faaliyete başlayacakmış. Okul binası, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından 2,5 milyon liraya satın alınmış.

Seyrantepe'deki polis lojmanları yeniden yapılacak! İhaleyi DAP Yapı'nın iştiraki Eltes İnşaat kazandı

İstanbul Seyrantepe'deki polis lojmanları, önce TOKİ'ye sonra Emlak Konut'a geçtiği duyuruldu. Buna göre, değerli arazisi ranta açıldı ve lüks konutlar yapılması için ihale ile bir şirkete verildi. 

Etiler Polis Okulu arazisindeki rezidans için bilirkişi raporu geldi: Boğaziçi silüetini bozar!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) 6 Aralık 2021’de Yapı&Yapı şirketine 208 milyon avroya sattığı Etiler Polis Okulu arazisine ilişkin bilirkişilerden olumsuz görüşler belirtildi. İşte hazırlanan bilirkişi raporunda yer alan detaylar...

Maltepe Atışokulu Mahallesi'ndeki 38 bin 100 metrekarelik alanın imar uygulaması askıda!

İstanbul İli Maltepe İlçesi, Esenkent (Atışokulu) Mahallesinde Muhtelif Alana İlişkin 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planına göre 3194 Sayılı İmar Kanunu’nun 18. Maddesi Hükümlerince Hazırlanan İmar Uygulamasına İlişkin Askı Tutanağı yayımlandı.

Tuzla Deniz Harp Okulu Komutanlığı Kışlası 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda! 

Marmara Denizi ve Adalar ÖÇKB, İstanbul İli, Tuzla İlçesi, Postane Mahallesi Deniz Harp Okulu Komutanlığı Kışlasına Yönelik 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Maltepe Atışokulu Mahallesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli,Maltepe İlçesi,Atışokulu Mah.194 Ada 1Parsel ve 704 Ada 34 Parselin Bir Kısmı ile 195 Ada 15-17-19Parseller,199 Ada 24-28 Parseller ve Bir Kısım Kadastral Boşluğa İlişkin 1/5000 Ölçekli NİP ve 1/1000 Ölçekli UİP Değişikliği askıya çıkarıldı.

Maltepe Atışokulu Mahallesi imar uygulaması askıya çıkarıldı!

İstanbul İli Maltepe İlçesi, Atışokulu Mahallesinde Muhtelif Parsellere İlişkin 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planına göre 3194 Sayılı İmar Kanunu’nun 18. Maddesi Hükümlerince Hazırlanan İmar Uygulamasına İlişkin Askı Tutanağı yayımlandı.

TOKİ Maltepe Atışokulu Projesi 12 soruda tüm detaylarıyla!

İstanbul Maltepe’de yükselecek olan TOKİ Maltepe Atışokulu Projesi’ne dair meraklı bekleyiş devam ediyor. 1692 adet konuttan ve 67 bloktan oluşacak olan projenin detayları ise belli oldu. İşte, TOKİ Maltepe Atışokulu Projesi 12 soruda tüm detaylarıyla…

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Etiler'deki eski polis okulu arazisindeki yapı ruhsatını iptal etti!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Beşiktaş'taki eski Etiler Polis Meslek Yüksekokulu arazisi üzerinde yer alan yapı ruhsatının iptaline karar verildiğini açıkladı.

İstanbul'un paha biçilemeyen arazilerinden Etiler Polis Meslek Yüksekokulu arazisinde neler oluyor? Son dakika! 

İstanbul'un paha biçilemeyen arazilerinden Etiler Polis Meslek Yüksekokulu arazisinde inşaat devam ediyor. İşte arazideki son durum...

Maltepe Atışokulu Mahallesi imar planı değişikliği askıda!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının resmi internet sitesinde yer alan bilgilere göre, İstanbul İli Maltepe İlçesi Atışokulu Mahallesi Muhtelif Parseller ve Bir Kısım Tescil Harici Alana İlişkin Çevre Düzeni Planı ve İmar Planı Değişkliği askıya çıkarıldı.

İstanbul'un en değerli arazilerinden Etiler Polis Meslek Yüksekokulu arazisinde inşaat başladı!

İstanbul'un en değerli ve en tartışmalı arazilerinden olan Etiler Polis Meslek Yüksekokulu arazisinde inşaat başladı. Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi hukuksuz inşaatın durdurulmasını istedi...

Maltepe Atış Okulu Mahallesi imar uygulaması askıda!

İstanbul İli Maltepe İlçesi Atış Okulu (Atışalanı) Mahallesinde 3194 Sayılı İmar Kanunu’nun 18. Maddesi Hükümlerince Hazırlanan İmar Uygulaması askıya çıkarıldı.

Tozkoparan'da vatandaşlar ile polis arasında gerginlik!

İstanbul Tozkoparan'da kentsel dönüşüm istemeyen vatandaşlarla polis arasında  arbede yaşandı.

İstanbul Polis Okulu Haberi

İstanbul Polis Okulu



400 TALEBE ALACAK


Polis Okulu 20 Ekimde açılıyor


  Türkiye'nin dördüncü Polis Okulu, 20 Ekimde Etiler'deki yeni binasında faaliyete geçecektir. Binası, geçen ay Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından 2,5 milyon liraya satın alınan, yeni Polis Okulu yatılı tedrisat yapacak ve 400 polis namzedini yetiştirecektir. ''İstanbul Polis Okulu'', Kayseri ve İzmir'deki polis okulları gibi ortaokul mezunlarını kabul edecek ve 6 aylık bir eğitime tabi tutulacaktır. Buradan mezun olanlar, isterlerse Ankara'daki amir yetiştiren Ankara Polis Enstitüsü ve Koleji'ne devam edebileceklerdir. Binanın arka tarafında silah talimleri için bir atış poligonu ve spor tesisleri yapılacaktır.


(1966 yılında Reşat Altın 157 liraya satılıyormuş.)


Hürriyet Gazetesi 3 Ekim 1966



Abdullah...