08 / 05 / 2024

istanbul tapu operasyonu

istanbul tapu operasyonu

İstanbul'da mali suçlara yönelik operasyonda, kamu çalışanlarının da aralarında bulunduğu 30 kişi gözaltına alındı.

1934 yılında tapu işleri için Ankara, İstanbul ve Bursa'ya tapu sicil müdürlükleri yapılmış!

1934 yılında Tapu Umum Müdürlüğü 934 bütçesi hazırlamaya başlamış. BU kapsamda  Ankara, İstanbul ve Bursa'ya Tapu Sicil Müdürlükleri yapılacakmış.

3 ilde tapuda rüşvet operasyonu! Tutuklananlar arasında 2 tapu personeli de var!

İstanbul merkezli 3 şehirde gerçekleştirilen operasyonda, tapu müdürlüğünde yapılan usulsüz işlemler karşılığında rüşvet aldıkları iddiasıyla gözaltına alınan 66 şüphelinin 3'ü tutuklandı. Bunlardan 2'sinin tapu müdürlüğü personeli olduğu belirtildi.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, İstanbul ve Ankara'da 524 milyon TL'ye iki bina aldı! 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na bağlı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, 524 milyon Türk Lirası bedelle henüz tamamlanmamış olan 2 bina satın aldı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere soru önergesini yanıtladı. İşte detaylar...

Kanal İstanbul çevresinden tapu toplayanlara kötü haber!

CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat yaptığı açıklamada Kanal İstanbul çevresindeki tarım arazilerinin imara açılması vaadiyle büyük vurgun yapıldığını iddia ederek, Uyarılarımıza rağmen oradan tapu toplayanlara önerim, çiftçiliği öğrensinler'' dedi.

Kanal İstanbul'un tapu sürecinde son durum ne?

Kanal İstanbul projesinin çevresinde inşa edilmesi öngörülen Yenişehir için start verilen tapu sürecinde itirazlara tanınan süre sona erdi. 

Kanal İstanbul güzergahındaki Yenişehir'in tapu malikleri gizlendi iddiası!

Tartışmalı proje Kanal İstanbul projesinin etrafında inşa edilecek Yenişehir, tapu aşamasında. Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası, tapu sürecine ilişkin dikkat çeken bir açıklamada bulunarak kadastro cetvellerinde “Malik” yani mülkiyet sahipleri bilgisinin gizlendiğine vurgu yaptı. 

Şile Tapu Müdürlüğü’ne 2. dalga rüşvet operasyonu!

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Şile Tapu Müdürlüğü'nde 2. dalga rüşvet operasyonu düzenlendi. 

Kanal İstanbul'da tapu süreci kitlendi iddiası!

Kanal İstanbul projesinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından başlatılan tapu sürecinin; bürokratlar imza atmadığı için kilitlendiği ileri sürülüyor. 

Balıkesir Erdek'te tapu dolandırıcılığı!

Balıkesir Erdek'te gerçekleştirilen rüşvet operasyonu kapsamında 9 şüpheli gözaltına alındı. Gayrimenkul alım satımında tapu işlemlerine hız verilmesi karşılığında rüşvet alıp verdiği tespit edilen, aralarında tapu personelinin ve emlakçıların da yer aldığı 9 şüpheliyle ilgili soruşturma başlatıldı.

Web-Tapu uygulaması İstanbul genelinde yaygınlaştırılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü 2. Bölge Müdürlüğü, İstanbul'un 10 ilçesinde hayata geçen "web-tapu" uygulamasını tüm kent genelinde yaygınlaştırmaya hazırlanıyor. 

Antalya'da tapu dolandırıcılığı operasyonu: 3 gözaltı!

Alanya'da vatandaşa ait hisseli dükkanı, sahte belge düzenleyerek tek tapu şeklinde satmaya çalıştığı öne sürülen toplam 3 kişi yakalandı.

İstanbul’da tapu dairesindeki rüşvet operasyonunda 25 tutuklama! 

İstanbul’da tapu dairesine düzenlenen “Rüşvet” operasyonda gözaltına alınan, aralarında tapu müdürü ve 10 memurun da olduğu 39 şüpheliden 25’i tutuklandı.

Tapu dairesinde rüşvet operasyonu: 37 şüpheliye gözaltı!

İstanbul’da tapu dairesinde rüşvete ilişkin başlatılan soruşturmada, 3 şehirde operasyon gerçekleştirildi. Baskında, aralarında tapu müdürünün de bulunduğu 11’i kamu görevlisi 37 şüpheli gözaltına alındı.

istanbul tapu operasyonu Haberi

istanbul tapu operasyonu

İstanbul'da mali suçlara yönelik operasyonda, kamu çalışanlarının da aralarında bulunduğu 30 kişi gözaltına alındı.  


Alınan bilgiye göre, Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Yolsuzluklarla Mücadele Büro Amirliği ekipleri, 2 yıl süren teknik ve fiziki takibin ardından kent genelindeki 34 adrese eş zamanlı baskın düzenledi.  


Bazı kamu görevlilerinin rüşvet karşılığında emlak ve inşaat şirketlerine bilgi akışı sağladıkları iddiası üzerine gerçekleştirilen operasyonda, tapu ve nüfus müdürlüğü ile belediye çalışanlarının yanı sıra emlak ve inşaat şirketi yöneticilerinin de aralarında yer aldığı 30 kişi gözaltına alındı.


"Çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, örgüte üye olmak, örgüt faaliyetleri çerçevesinde rüşvet, zimmet, irtikap, görevi kötüye kullanma, göreve ilişkin sırları hukuka aykırı olarak başkalarına verme" suçlarından gözaltına alındıkları öğrenilen şüpheliler, hastanede sağlık kontrolünden geçirildikten sonra İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne...