05 / 05 / 2024

İstanbul tarım üretimi

İstanbul tarım üretimi

1966 yılında, Teknik Ziraat Müdürlüğü'nün hazırladığı bir raporda Halkalı Ziraat Okulu'nda yılda ortalama üretim ve İstanbul'un zirai durumu hakkında bilgi verilmiş. Rapora göre İstanbul'da 35 bin 390 çiftçi ailesi bulunuyormuş.

Tarım Bakanlığı adım attı! Üretimi planlamak için yeni bir komite oluşturuluyor

Tarım Bakanlığı, tarımsal üretimin daha planlı ve düzenli bir şekilde gerçekleştirilmesi amacıyla yeni bir kurul oluşturma kararı aldı. Tarımsal Üretimin Planlanması Kurulu'nun kurulması yönünde yapılan bu düzenleme, tarım sektöründe önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. 

İstanbul'da 15 yılda 29 bin 552 hektarlık tarım, orman ve donatı alanı imara açıldı! 

İBB Meclisi CHP Grup Başkanvekili Tarık Balyalı,  2004-2019 yılları arasında İstanbul’da 29 bin 552 hektarlık tarım, orman ve donatı alanının imara açıldığının altını çizerek, depremi işaret etti. Balyalı, İBB binalarının da riskli olduğunu söyledi. 

El Nino Tarım Üretimini Tehdit Ediyor! Türkiye'ye Ne Zaman Ulaşacak?

El Nino, tarım ürünlerinin hasadında ve gıda fiyatlarında büyük bir tehdit oluşturuyor. Yerel hava durumu üzerindeki etkisinin Türkiye'ye de ulaşması bekleniyor. Bu durum, şimdiden tarım üretimi ve hasadında büyük tehdit oluşturuyor. İşte El Nino hakkındaki tüm detaylar…

Çölleşme tehlikesi kapımızda! 32 yılda 7,5 İstanbul büyüklüğünde tarım arazisi kaybettik!

Küresel iklim krizi, kentleşme ve bilinçsiz kullanım nedeniyle tarım arazilerimiz hızla azalırken, çölleşme tehlikesi de giderek artıyor. Son 32 yıl içerisinde 4 milyon hektar, yani yaklaşık 7,5 İstanbul büyüklüğünde tarım arazimizi kaybettik.

İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü çok sayıda personel alımı yapacak! Hemen bakın!

İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü işçi alımı yapacağını duyurdu. İŞKUR üzerinden yayımlanan ilan doğrultusunda başvuru koşulları ve başvuru süreci ile ilgili tüm merak edilenler paylaşıldı. Peki, başvurular nasıl ve ne zaman yapılacak, son başvuru tarihi ne zaman? İşte detaylar...

Fiyatı rekor kırıyordu! Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan o ürüne ilişkin çok konuşulacak açıklama!

Tarım ve Orman Bakanlığı, son zamanlarda fiyatı yüzünden büyük tepki toplayan kuru soğan üretimi ile ilgili, “Nisan ayı itibarıyla Adana ve Hatay kentlerimizde turfanda soğan hasadı başlamıştır. İçinde bulunduğumuz bu süreçte, 2022 senesinin üzerinde bir rekolte söz konusudur” şeklinde açıklama yapt

Tarım Bakanı Kirişçi'den 'gıda fiyatları neden artıyor?' sorusuna canlı yayında yanıt

Tarım Bakanı Vahit Kirişçi son dönemin en çok tartışılan "Gıda fiyatları neden artıyor?" sorusuna canlı yayında yanıt verdi. Bakan kirişçi, yerinde üretim ve tarım konusunda ise başlatılan projelerle ilgili bilgi verdi. Tarım Bakanı İstanbul'a gıdanın yolculuğu konusunda ise ilginç bir hesabı ortaya

Jadeer İstanbul Gayrimenkul Turizm Tarım Gıda Sanayi Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Jadeer İstanbul Gayrimenkul Turizm Tarım Gıda Sanayi Ticaret Anonim Şirketi Başakşehir'de Ihab Khaıer tarafından kuruldu.

Siirt Kurtalan Ekspres Nakliye Tarım Gıda Temizlik İnşaat Oto Tur Hay San Ve Tic Limited Şirketi İstanbul Şubesi açıldı!

Siirt Kurtalan Ekspres Nakliye Tarım Gıda Temizlik İnşaat Oto Tur Hay San Ve Tic Limited Şirketi İstanbul Şubesi Bayrampaşa’da  10 bin TL sermaye bedeli  ile İrfan Sancar tarafından açıldı.

Kanal İstanbul'un çalışma alanı tarım arazi mi?

Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) tarafından hazırlanan rapora göre; Kanal İstanbul Projesi'nin çalışma alanının yüzde 52'i tarım arazisi olduğu belirtildi.

Beykoz'daki tarım alanları imara mı açılıyor?

İstanbul Beykoz'da 111 bin metrekarelik tarım alanı Çevre ve Şehircilik Bakanı tarafından imara açılacak. Söz konusu alanda AVM, otel, çarşı finans kurumu gibi ticari birimler inşa edilebilecek.

İnternet İnşaat Tarım Tekstil Akaryakıt Lojistik Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi İstanbul Şb. açıldı!

İnternet İnşaat Tarım Tekstil Akaryakıt Lojistik Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi İstanbul Şb. Sarıyer'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Mahmur Dicle tarafından açıldı.

Duru Tesisat İnşaat Tarım Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi açıldı!

Duru Tesisat İnşaat Tarım Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi bugün Arnavutköy'de 300 bin TL sermaye bedeli ile Osman Aksun ve Cengiz Oruç ortaklığında açıldı.

İstanbul tarım üretimi Haberi

İstanbul tarım üretimi

İstanbul hudutları içinde 35.390 çiftçi ailesi bulunuyor


  Teknik Ziraat Müdürlüğü'nün hazırladığı bir raporda Halkalı Ziraat Okulu'nda yılda ortalama 150 ton süt, 13 bin 100 civciv istihsal edildiği ifade edilmektedir. Ayrıca, okul yılda 180 ton hububat, 150 ton ot, 15 ton meyve, 50 ton sebze, 3 ton üzüm, 1600 adet çeşitli fidan, 1 ton yapağı, 234 adet kuzu yetiştirmektedir. Okulda istihsal edilen 150 ton sütten başka, sütlü mamul olarak 180 ton yoğurt, 6 ton çeşitli peynir, 2 ton tereyağı imal edilmektedir.

  

  Raporda, İstanbul'un zirai durumu hakkında istatiki bilgi verilmiştir. Rapora göre, İstanbul hudutları dahilinde 35 bin 390 çiftçi ailesi bulunmaktadır. Bu yıl 100 bin 426 hektar hububat ziraati yapılmış, 125 bin 974 ton mahsul alınmıştır. Gene bu yıl içinde geniş...