02 / 05 / 2024

istanbul ticare odası

istanbul ticare odası

Taş Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Turanlı, statüleri gereği sivil toplum örgütleri olan ticaret odalarının topladıkları aidatlarla ticaret yapıp, üyelerinin rakibi olduklarını belirtti...

İstanbul Ticaret Odası açıkladı! İstanbul'un enflasyonu belli oldu...

İstanbul'da ocak ayında perakende fiyatlar aylık olarak yüzde 6,72, yıllık oranda ise yüzde 76,17 olduğu açıklandı.

İstanbul Sanayi Odası paylaştı: Arka arkaya 5’nci ayda da...

İstanbul Sanayi Odası'nın (İSO) kamuoyuyla paylaştığı Türkiye ihracat İklimi Endeksi, haziran ayında 51,1 oldu. Endeks üst üste 5’nci ayda da eşik değerin üstünde kaldı.

İşverenden refah payına tepki! İstanbul Ticaret Odası Başkanı açıklama yaptı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, asgari ücrete zam yapılmadan önce enflasyon ve refah payı artışı yapılacağını duyurmuştu. Ancak İTO Başkanı Şekip Avdagiç’ten gelen açıklamaya göre yeni asgari ücret zammı için refah payı artışı istenmediğini belirtti. 

Mimarlar Odası Kanal İstanbul projesi için yeni dava hazırlığında! 

Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şube Başkanı Esin Köymen, Kanal İstanbul projesi sınırları içinde yer alan Başakşehir’deki 12.5 milyon metrekarelik askeri alanın yapılaşmaya açılması için dava hazırlığında olduklarını söyledi. 

İstanbul Sanayi Odası açıkladı! Aralıkta 48,1’e yükseldi

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Kasım ayında 45,7 olan Türkiye imalat PMI, aralık ayında 48,1’e yükseldi.

Ev kiraları uçuyor! İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı herkesin söylemekten çekindiği gerçeği açıkladı

İstanbul'da ev kiralarının uçuşa geçmesi, vatandaşın cebini de bir hayli zorluyor. İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizamettin Aşa, en sonunda gelin, kaynana ve eltinin bir arada yaşamak zorunda kalacağını dile getirdi.

İstanbul'da 3+1 evin odası çalındı iddiası!

İstanbul'da bir apartmandaki ev sahibi, yan komşusunun dairesinin odasını çaldığını iddia etti. İddiaları yanıtlayan komşu, belediyenin onay verdiğini söylerken odanın kimin olduğu ile ilgili kararın da mahkeme tarafından verileceği söylendi.

İnşaat Mühendisleri Odası'ndan Kanal İstanbul raporu!

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO), Gölcük depreminin 22. yıl dönümünde açıklama yaptı. Açıklamada, Kanal İstanbul projesi için, “Deprem riski çok yüksek olan bu kentin Avrupa yakasını ikiye bölmenin yaratacağı açmazlar karar vericiler tarafından göz ardı edilmektedir" denildi.

İstanbul Ticaret Odası’na kayıtlı olan birçok esnaf kira desteğinden yararlanamadı!

Beyoğlu Esnaf Dayanışması adına açıklamalarda bulunan Zorbey Çelik, kira desteğinin şartları arasında Esnaf ve Zanaatkarlar Odası’na kayıtlı olma şartı bulunduğunu belirtti.

İnşaat Mühendisleri Odası'ndan İstanbul Boğazı'nın yetki devrine tepki!

İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi, İstanbul Boğazı ve çevresi ile ilgili yetkinin yerel yönetimlerden alınarak Cumhurbaşkanlığına bağlı kurula devredilme girişimine tepki gösterdi...

İstanbul TMMOB Şehir Plancıları Odası Üye Buluşması 9 Aralık'ta!

TMMOB Şehir Plancıları Odası İstanbul Şubesi 9 Aralık 2018 Pazar günü Kahvaltılı Üye Buluşması düzenleyecek...

İstanbul Sanayi Odası, İran'da OSB kuracak!

İstanbul Sanayi Odası’nın 10 milyar dolar değerinde olması öngörülen yatırımıyla, 500 hektarlık alana İran’ın ilk yabancı organize sanayi bölgesi kurulacak

İstanbul Sanayi Odası, İran'a 10 milyar dolarlık OSB kuracak!

İran Ticaret Sanayi Maden ve Tarım Odası Başkanı Celalpur, İstanbul Sanayi Odası'nın İran'a 10 milyar dolarlık yatırımla Organize Sanayi Bölgesi kuracağını belirtti.

istanbul ticare odası Haberi

istanbul ticare odası

Taş Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Turanlı, “Sivil toplum örgütleri ticari işletme olamaz, ticari işletme gibi davranamaz ve ticaretle iştigal edemezler. Eğer ticaret alanında faaliyet göstermek isterlerse, statüleri ticari şirket olmalıdır” dedi.


Emrullah Turanlı, bu noktadan hareketle, birer sivil toplum örgütü olan ticaret odalarının sahip oldukları ve işlettikleri tüm işletmelerin satılması ve bu satıştan elde edilecek gelirin oda üyelerinin tanıtılması, geliştirilmesi yolunda kullanılmasının en doğru yol olacağını bildirdi.  Emrullah Turanlı, İstanbul Ticaret Odası ile ilgili olarak bir süredir kamuoyuna yansıyan ifadelerinin doğru olmakla beraber kendisinin anlattığı şekilde yazılmadığı için kamuoyu tarafından da tam olarak anlaşılmadığı düşüncesiyle yazılı bir açıklama yaptı.  


Açıklamada, ticaret odalarının statüleri gereği sivil toplum örgütleri olduğunu, gelirlerinin üyelerinin ödedikleri aidatlardan oluştuğunu, toplanan aidatlara göre planlar yapıp geleceklerini...