26 / 05 / 2024

istanbul trafik sıkışıklığı endeksi

istanbul trafik sıkışıklığı endeksi

Türkiye'ye özel servisleriyle beğeni toplayan internet şirketi Yandex, sahip olduğu teknoloji ile İstanbul ve Ankara'dan sonra İzmirliler için de "trafik sıkışıklığı endeksi" hizmetini sunmaya başladı.

İstanbul'da sıkı denetim! 7 günde 35 bin 988 sürücüye cezai işlem uygulandı!

İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından 3-9 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilen trafik denetimlerinde 35 bin 988 sürücüye cezai işlem uygulandığı kaydedildi.

Bayram öncesi reel sektör tıkandı! Nakit sıkıntısı had safhaya ulaştı! Finansman krizi kapıda!

Yaşanan deprem felaketlerinin ardından Türkiye buruk bir bayrama hazırlanırken, bayram öncesinde reel sektörün nakit sıkışıklığı ise had safhada. İşletmeler, bankaların seçim öncesi belirsizlikler nedeniyle faizi yükseltip vadeyi kısaltmasına rağmen kredi kullandırmadığından dert yanıyor.

Beklenen deprem İstanbulluları köşeye sıkıştırdı! Peş peşe rakamlar açıklandı! Büyük İstanbul depremi...

İngiliz haber ajansı Reuters 6 Şubat'ta yaşanan deprem felaketlerinin ardından, İstanbul ile ilgili dikkat çeken bir analize yer verdi. Beklenen deprem İstanbulluları köşeye sıkıştırdı! Peş peşe rakamlar açıklandı! Büyük İstanbul depremi...

Trafikte çok sık kaza yapan kötü sürücüler yandı? Trafik sigorta primleri yüzde 200 zamlanacak!

Trafikte araç kullanırken kurallara uymayan veya çok sık kaza yapan sürücüler bundan sonra yandı. Zorunlu Trafik Sigortası yönetmeliğinde yapılan değişikliğe göre kaza sayısı fazla olan sürücüler yüzde 200’e varan oranla sigorta primlerini zamlı ödeyecek.

İmar affına köklü düzenleme geliyor! Adalet Bakanı Bozdağ resmen açıkladı!

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, imar affına ilişkin yaptığı son dakika açıklamasında imar affında köklü düzenleme yapılacağını söyledi.

Prof. Dr. Süleyman Pampal'dan flaş İstanbul uyarısı: Büyük İstanbul depremi geliyor! Tam 50 bin bina...

Uzman isimler peş peşe Türkiye'nin depremselliğine ilişkin açıklamalarda bulunurken; beklenen büyük İstanbul depremi de sık sık gündem oluyor. Prof. Dr. Süleyman Pampal'dan flaş İstanbul uyarısı: Büyük İstanbul depremi geliyor! Tam 50 bin bina...

Trafik sigortasında sıkıntı sürüyor. SEDDK, trafik sigortasından kaçınan şirketlere yönelik yeni önlemler peşinde!

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) sektörün en sıkıntılı konularından biri olan zorunlu trafik sigortalarında önemli bir adım attı. Kurum, zorunlu trafik sigortasında poliçe düzenlemekten kaçınan şirketlere yönelik yeni yaptırımlar gelecek.

İstanbul'daki bankalarda kiralık kasa sıkıntısı!

İstanbul'daki bankaların genelinde kiralık kasa sıkıntısı yaşanmaya başladı. Kasa kiralamak için bankalara başvuranlar "kiralık kasamız yok" cevabıyla karşılaşıyor. Peki bu sıkıntının nedeni ne? Bu sıkıntı sadece Türkiye genelinde mi? İstanbul'da mı? İşte sorunun cevabı haberimizde...

Fitch'ten Çin'deki emlak şirketlerine nakit sıkışıklığı uyarısı!

Fitch son aylarda borç kriziyle boğuşan Çin emlak sektörüyle ilgili değerlendirmelerde yaptı. Rapora göre konut satışlarının yüzde 30 gerilemesi halinde, Fitch'in derecelendirdiği 40 kuruluştan yaklaşık üçte biri nakit sıkışıklığıyla karşılaşabilir. 

Çanakkale Köprüsü Marmara'nın transit trafik yükünü sırtlayacak!

Çanakkale Boğazı'nın Avrupa ve Asya yakalarını birleştirecek olan "1915 Çanakkale Köprüsü", Marmara Bölgesi'nin transit trafik yükünü de sırtlayacak.

Şimşekler Gıda, Gemi Söküm, İnşaat Sanayii Ve Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi açıldı!

Şimşekler Gıda, Gemi Söküm, İnşaat Sanayii Ve Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi bugün Tuzla'da 7 milyon 500 bin TL sermaye bedeli ile Orbay Şimşek ve Basri Dede tarafından açıldı.

İstanbul'un sıkıntılı yapı stokunun envanterini çıkaracağız! 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, belediye ziyaretleri sırasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. İmamoğlu, "İstanbul'da büyük bir depremde, bana göre 300-400 milyar dolarlık ekonomik zararı olacak. Bu ülkenin en az 2- 3 yılına mal olacak bu şehri tamir etmek, giden canlar da geri gelmeyecek" dedi...

Kanal İstanbul'un inşaatı nedeniyle İstanbul'da yaşanacak sıkıntılar mecliste!

Kanal İstanbul Projesi'nin inşaatı süresince İstanbul trafiğinde yaşanacak sıkıntılar meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanrıkulu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

istanbul trafik sıkışıklığı endeksi Haberi

istanbul trafik sıkışıklığı endeksi


İstanbul başta olmak üzere büyük illerdeki trafik sorunu, çok sayıda sürücü ve yolcunun aşırı zaman kaybı ve stres yaşamasına neden oluyor. Türkiye'ye özel servisleriyle beğeni toplayan internet şirketi Yandex, sahip olduğu teknoloji ile İstanbul ve Ankara'dan sonra İzmirliler için de "trafik sıkışıklığı endeksi" hizmetini sunmaya başladı. İzmir'in trafiğini analiz eden Yandex, İzmirlilerin 24 saat içinde trafikte yaklaşık 2 yıllık bir zamanı kaybettiğini ortaya çıkardı.


Sabahları yoğun

Özellikle hafta içi sabah 07.00'de başlayan trafik yoğunluğu, saat 08.20-09.00 saatleri arasında 4-5 puana ulaşıyor. Elde edilen ortalama verilere bakıldığında 09.20'de azalmaya başlayan İzmir trafiği daha sonra öğlen saatlerinde yeniden yoğunlaşmaya başlıyor. Saat 14.30'da sabah saatlerindeki yoğunlukla yeniden karşılaşan İzmirliler en büyük sıkıntıyı ise akşam saatlerinde yaşıyor. İş çıkış saatlerine denk gelen 18.00 ile 20.00...