20 / 05 / 2024

İstanbul tramvay ağı

İstanbul tramvay ağı

1985 yılında yapılan hızlı tramvay ihalesini ASEA adlı İsveç firması ile Türk Yapı Merkezi kazanmış. Aksaray-Küçük Sanayi Bölgesi arasında, 7 kilometrelik tramvay sistemi 38 milyar liraya mal olacakmış.

Tahir Büyükakın'dan tramvay açıklaması!

Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın Alikahya bölgesine gidecek tramvay projesi hakkında açıklama yaptı.

Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi’nden tramvay açıklaması!

Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi bir açıklama yaparak, daha önce Mithatpaşa Caddesi'ne aldığı Konak Tramvay geçiş hattı güzergahını yeniden Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'na almaya hazırlanan Büyükşehir Belediyesi'ne sert tepki gösterdi...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Tramvayı'nda!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15. MÜSİAD Fuarı'nda İstanbul Ulaşım A.Ş. standını ziyaret etti ve İstanbul Tramvayı'nın vatman koltuğuna oturdu. Erdoğan, İstanbul Ulaşım A.Ş. Genel Müdürü Ömer Yıldız'dan tramvay hakkında bilgi aldı.

İstanbul Tramvayı’na Berlin’de büyük ilgi!

Tasarım ve mühendisliği, İstanbul Ulaşım A.Ş tarafından yapılan, üretimi de yerli sanayi işbirliği ile gerçekleştirilen İstanbul Tramvayı, sektörün en büyük uluslararası fuarı InnoTrans’ta büyük ilgi görüyor.

İstanbul Tramvayı, Berlin'de ilgi gördü!

İstanbul Tramvayı, Berlin'de ilgi gördü. İstanbul Tramvayı, Berlin'de ilgi gördü. Yerli tramvayı, 2014 InnoTrans Fuarı'nda yerli ve yabancı 4 bini aşkın kişi ve kuruluş ziyaret etti.

İstanbul Tramvayı, Berlin InnoTrans Fuarı'nda yoğun ilgi gördü!

Tasarım ve mühendisliği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki İSTANBUL ULAŞIM A.Ş tarafından yapılan, üretimi de yerli sanayi işbirliği ile gerçekleştirilen İstanbul Tramvayı, sektörün en büyük uluslararası fuarı InnoTrans’ta büyük ilgi görüyor.

Anadolu yakasındaki ilk Hilton Oteli açıldı!

HİLTON Hotels & Resorts markasının İstanbul Anadolu yakasındaki otellerinin ilki olan Hilton İstanbul Kozyatağı açıldı. Hilton ' un bu markası Avrupa yakasında Harbiye ' de bulunuyor...

Kozyatağı Hilton Oteli açıldı!

Hilton Hotels & Resorts markasının İstanbul Anadolu yakasındaki otellerinin ilki olan Hilton İstanbul Kozyatağı açıldı. Hilton’un bu markası Avrupa yakasında Harbiye’de açıldı.Emay İnşaat’ın yatırımını gerçekleştirdiği otelde 320 oda bulunuyor.

Eviniz için Moda, H&M Home'da! İlk mağaza bugün açılıyor!

H&M’in Türkiye’deki ilk ev dekorasyon mağazası H&M Home, 18 Eylül Perşembe günü (bugün) Mall of İstanbul’da açılıyor. H&M Home, her tarz ve bütçeye hitap edecek birbirinden farklı konseptler içeriyor!

Atatürk Havalimanı İstanbul Airshow'a hazırlanıyor!

Atatürk Havalimanı İstanbul Airshow'a hazırlanıyor. Genel Havacılık Terminali'nde 25-28 Eylül'de düzenlenecek fuar için aprondaki hurda ve hacizli uçaklar kaldırılacak. Bu uçaklar, apronda hazırlanan başka bir alana taşınacak.

İstanbul Tramvayı InnoTrans’ta ülkemizi temsil edecek!

İstanbul Ulaşım A.Ş tarafından yapılan, üretimi de yerli sanayi işbirliği ile gerçekleştirilen İstanbul Tramvayı, sektörün en büyük uluslararası fuarı InnoTrans ’ta ülkemizi temsil edecek.

Özdilek Park İstanbul Levent açılış tarihi!

Levent Özdilek Park AVM, İstanbul Avrupa yakası Şişli-Levent bölgesinin en işlek caddelerinden biri olan Büyükdere Caddesi üzerinde hayata geçiriliyor. Toplam alanı 316 bin 895 metrekare olan Özdilek Park İstanbul Levent açılış tarihi şu şekilde...

Torunlar GYO, Torun Center inşaatını durdurduğunu KAP'a bildirdi!

Torunlar GYO, 10 işçinin ölümüyle sonuçlanan asansör kazasının meydana geldiği Torunlar Center inşaatını ileriki bir tarihe kadar durdurduğunu Borsa İstanbul KAP'a bildirdi. İşte Torunlar'dan KAP'a yapılan o açıklama...

İstanbul tramvay ağı Haberi

İstanbul tramvay ağı



7 milyar 700 milyon lira fiyat kırdı


Hızlı tramvay ihalesi İsveç'in


ASEA adlı firma ile Türk ortağı Yapı Merkezi, Aksaray - Küçük Sanayi Bölgesi arasındaki 7 kilometrelik tramvay sistemini 24 ayda bitirecek.

Sistemin Türkiye'ye yaklaşık 38 milyar liraya mal olacağı bildirildi.


Sistemi, saatte 80 kilometre hızla 30 bin yolcu taşıyacak.




  Hızlı tramvay ihalesi, İsveç'in


İSTİHABARAT MERKEZİ


   İSTANBUL ''hızlı tramvay'' ihalesini son dakikada 7 milyar 700 milyon lira fiyat kıran İsveç firması ASEA kazandı. Dün Anakent Belediye Başkanı Bedrettin Dalan'ın ''açık...