02 / 05 / 2024

İstanbul ulaşım ağı

İstanbul ulaşım ağı

1985 yılında İstanbul'da yapılması düşünülen Tüpgeçit, tramvay, Galata Köprüsü ve metro ihaleleri için ABD, İngiltere, Sovyetler Birliği ve Japonya kıyasıya rekabet halindelermiş. 400 milyarlık ihale ile İstanbul şantiyeler kenti olacakmış.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Bakanlık arasında imar krizi! İstanbul imara mı açılıyor?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı arasında imar krizi patlak verdi. Peki İstanbul imara mı açılıyor? İşte detaylar...

İETT toplu taşıma ulaşım ücretleri tarifesinde son durum ne? İşte 31 Ağustos 2022 fiyat listesi…

İstanbul trafiğinde her gün kullandığımız otobüs, metrobüs, metro, marmaray, gemi gibi ulaşım araçlarının ücret tarifesi herkesin gündeminde. Yakın zamanda açıklacak olan okullarla birlikte gözler bilet fiyatlarında. İşte, 31 Ağustos 2022 fiyat listesi

Yeni Zigana Tüneli kuzey-güney aksındaki önemli bir ulaşım ağı olacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, inşaatı süren Yeni Zigana Tüneli ile ilgili "Ülkemizin en önemli, en büyük projelerinden bir tanesi, o da bölgeye çok büyük katkıda bulunacak. İnşallah kuzey-güney aksındaki önemli bir ulaşım ağı olacak" diye konuştu.

Türkiye'den akıllı ulaşım sistemlerinde atak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Türkiye'nin tüm ulaşım modlarına entegre, güncel teknolojileri kullanan, yerli ve milli kaynaklardan faydalanan, sürdürülebilir akıllı bir ulaşım ağı oluşturmak amacıyla eylem planı hazırladı. 

İstanbul Ulaşımını Konuşuyor kongresi 17-18 Aralık'ta!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, şehrin en önemli sorunları arasında yer alan alan ulaşım konusunu masaya yatırıyor. ‘İstanbul Ulaşımını Konuşuyor’ temalı kongre 17-18 Aralık 2019 tarihlerinde İstanbul Kongre Merkezi’nde yapılacak.

Ulaşımın en konforlu en pratik hali Büyükyalı İstanbul’da!

Sakinlerine ve misafirlerine her anlamda iyi bir yaşam sunmayı hedefleyen Büyükyalı’yı, şehrin tüm ulaşım ağlarına bağlayacak, İstanbul’un en önemli ulaşım projelerinden Halkalı Gebze Marmaray hattı açıldı.

İstanbul Havalimanı'na hızlı ve kolay ulaşım!

ICA Genel Müdürü Atilla Gökçe, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Çevre Otoyolu'nun İstanbul ulaşımına kazandırdıklarını anlattı.

İstanbul Yeni Havalimanı'nın ulaşım ihalesini Otobüs A.Ş. kazandı!

İETT İşletmeleri Genel Müdürlüğü'nce yapılan İstanbul Yeni Havalimanı Toplu Ulaşım İhalesi'ni, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin şirketi Otobüs AŞ kazandı...

Eyüpsultan ulaşımda çağ atlıyor!

Manevi atmosferi, tarihi ve coğrafi güzelliği ile İstanbul'un adeta cazibe merkezi olan Eyüpsultan'ın ulaşım açısından İstanbul'un en rahat ve en iyi ilçelerinden biri haline gelecek...

İsfanbul Tema Park'a nasıl gidilir? İsfanbul nerede? Ulaşım bilgisi!

İstanbul Eyüpsultan'da hizmete sunulan alışveriş ve eğlence merkezi Vialand projesinin ismi İsfanbul olarak değişti.  Peki İsfanbul Tema Park'a nasıl gidilir? İsfanbul nerede? İsfanbul ulaşım bilgisi...

Kadir Topbaş: Avcıları ulaşım ağlarıyla donatıyoruz!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "İstanbul'un en güzel ilçelerinden olan Avcılar'ı ulaşım ağlarıyla donatıyoruz'' dedi.

İzmir'e Ulaşım Entegrasyon Merkezi kuruluyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent içi ulaşımın kalbinin attığı noktada; Halkapınar’da İzmir’in ulaşım ağını tek merkezden kontrol edeceği “Ulaşım Entegrasyon Merkezi” kuracak.

İzmir Halkapınar'da Ulaşım Entegrasyon Merkezi kurulacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent içi ulaşımın kalbinin attığı noktada; Halkapınar'da İzmir'in ulaşım ağını tek merkezden kontrol edeceği Ulaşım Entegrasyon Merkezi kuracak.

İstanbul ulaşım ağı Haberi

İstanbul ulaşım ağı



Tüp demiryolu... Hızlı tramvay... Galata Köprüsü... Metro...


400 milyarlık İHALE için 4 dev çarpışıyor


  Fatih Köprüsü'nü kaçıran İngilizler, yeni projeler için teklif hazırlığını yoğunlaştırırken ABD ile Sovyetler, ''Biz de varız'' diyorlar.


   Sovyetler, özellikle metro ihalesinde öne geçmek için para yerine mal alımını öneriyor.

  

   ABD'li firmalar ise, ''ucuz kredi'' ve ''zamanından önce işi bitirme'' önerilerini, tekliflerinde tercih sebebi olarak ileri sürüyorlar.




  400 milyarlık ihale için 4 dev çarpışıyor


   İSTANBUL Belediyesi'nin 750 milyon dolarlık (400 milyar TL.) 4 büyük ihalesi...