03 / 05 / 2024

istanbul üsküdar kentsel dönüşüm 2013

istanbul üsküdar kentsel dönüşüm 2013

İstanbul Üsküdar’da Burhaniye Mahallesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 4/9/2013 tarihli ve 5532 sayılı yazısı üzerine, 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun’un 2’nci maddesine göre, Bakanlar Kurulu’nca riskli olduğu

Bakanlık mahkeme kararlarını tanımadı, rezerv alan ilan edilen Üsküdar 29 Mayıs Sitesi'nin elektrik sayaçları söküldü!

Türkiye Diyanet Vakfı’na ait olan ve Üsküdar Küçüksu'da yer alan 29 Mayıs Sitesi’nde kentsel dönüşüm gerekçesiyle riskli olmamasına rağmen tahliyeye zorlanan site sakinlerinin şimdi de elektrik sayaçları söküldü.

Üsküdar'da kentsel dönüşüm vatandaşın lehine olacak! Bu mahallelere müjde geldi: Akıllı dönüşüm başlıyor!

CHP'nin adayı, İBB iştiraki Şehir Hatları A.Ş'nin Genel Müdürü Sinem Dedetaş, Üsküdar Belediye Başkanı oldu. Dedetaş, ilçedeki planlarını ve kentsel dönüşüm çalışmalarını tek tek anlattı. İşte o açıklamalar..

Üsküdar'da kentsel dönüşüm müjdesi: Vatandaşlar ek bir bedel ödemeden ya da makul bir katkıyla yeni evlerini alabilir!

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Üsküdar'daki kentsel dönüşüm projelerine değindi ve 33 mahalle için imar ve finansal planlama başta olmak üzere tüm şartların hazır olduğuna dikkat çekti. İşte Hilmi Türkmen'in o paylaşımı ve vatandaşlardan gelen yorumlar...

Üsküdar'da kentsel dönüşüm hedefi 5 yılda 50 bin konut!

Yerel seçim kapsamında çalışmalarına hız kesmeden devam eden Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen hedeflerinin 5 yılda 50 bin konut yenilemek olduğunu söyledi. 

Üsküdar'daki kentsel dönüşüm konutları 2024'te teslim edilecek!

Marmara'da beklenen olası deprem kentsel dönüşüm çalışmalarını hızlandırdı. İstanbul'un en eski yerleşim yerlerinden biri olan Üsküdar'da da çalışmalar tam gaz devam ediyor. 

İBB 5 yılda 100 bin konut dönüştürme sözü verirken, Üsküdar'a henüz uğramadı...

İstanbul'da her yıl 20 bin, 5 yılda 100 bin konut dönüştüreceğinin sözünü veren ancak bugüne kadar bir tane bile dönüştürmeyen İBB, Üsküdar'da kentsel dönüşüm adına hiç adım atmadı. İlçede vatandaşlar mağdur ve İBB'nin bu süreçte destek olmasını bekliyorlar. İşte konu ile ilgili detaylar...

Üsküdar Belediyesi'nden Şile'de satılık arsa! İstanbul'da imarlı arsa arayanlar dikkat!

İstanbul İli Üsküdar Belediye Başkanlığı, İstanbul Şile Domali'de yer alan imarlı arsayı satışa çıkardı. Arsanın satış ihalesi 21 Aralık tarihinde yapılacak.

Üsküdar 29 Mayıs Sitesi'nde kentsel dönüşüm nöbeti: Rezerv alan ilan edilmişti, tahliye için 29 gün süre verildi!

Üsküdar Çengelköy’de bulunan 29 Mayıs Sitesi'nde kentsel dönüşüm nöbeti başladı. Evlerini tahliye etmek için 29 gün süre tanınan site sakinleri, Bakanlığa çağrıda bulunarak rezerv alan kararının iptal edilmesini talep etti. İşte ayrıntılar...

Üsküdar'daki 200 bin konutun yarısı 2024'te yenilenmiş olacak!

Kentsel dönüşüm projeleri kapsamında İstanbul'da çalışmalar hızlandırıldı. İstanbul'un eski yerleşim yerlerinden biri olan Üsküdar'da kentsel dönüşümün radarına girdi. İlçede 10 yılda 30 bin konut yenilendi. 200 bin konutun yarısı ise 2024'te yenilenmiş olacak.

İstanbul Üsküdar Belediyesi Çengelköy'de konut imarlı arsa satacak!

İstanbul İli Üsküdar Belediye Başkanlığı Çengelköy Güzeltepe'de yer alan 1.436,57 metrekarelik arsayı satışa çıkardı. İşte Resmi Gazete'de yayımlanan o ihaleye ilişkin tüm detaylar...

Üsküdar Valide-i Atik Cami ve Çevresi Kentsel Sit Alanı 1/5000 ölçekli imar planı askıda!

Üsküdar ilçesi, Valide-i Atik Cami ve Çevresi Kentsel Sit Alanına ilişkin 1/5000 ölçekli 16 Mart 2023 tasdik tarihli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı askıya çıkarıldı.

Üsküdar'da kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz! Hangi mahalledeki kentsel dönüşüm ne zaman bitecek? 

Üsküdar'ın farklı mahallelerinde kentsel dönüşüm çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Peki hangi mahalledeki kentsel dönüşüm ne zaman bitecek? 

İstanbul depremi en çok bu ilçeleri vuracak! Üsküdar, Sultanbeyli, Adalar, Tuzla... Tek tek açıklandı! 

İstanbul İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından 2021 yılında tamamlanan İstanbul İl Afet Risk Azaltma Planı'nın verileri şok etti. İstanbul depremi en çok bu ilçeleri vuracak! Üsküdar, Sultanbeyli, Adalar, Tuzla... Tek tek açıklandı! 

istanbul üsküdar kentsel dönüşüm 2013 Haberi

istanbul üsküdar kentsel dönüşüm 2013

İstanbul Üsküdar sınırları içerisinde yer alan Burhaniye Mahallesi, riskli ilan edildi. 12/10/2013 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren kanun çerçevesinde Üsküdar sınırları içerisinde yer alan Burhaniye Mahallesi kentsel dönüşüm alanı ilan edildi. 

Üsküdar Burhaniye Mahallesi kentsel dönüşüm sınırları için tıklayın

Şengül KIRMIZITAŞ/Emlakkulisi.com