02 / 05 / 2024

istanbul yeni bisiklet yolu

istanbul yeni bisiklet yolu

Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Müftüoğlu: "Belediyeler planlamalarını yaparken mutlaka bisiklet yollarına da yer vermeli. Şu anki mevcut yollarda da bisiklet yolu için düzenleme yapılmalı" dedi.

Gölbaşı Belediyesi'nden Seğmenler Mahallesi'ne yeni bisiklet yolu!

Gölbaşı Belediyesi, Seğmenler Mahallesi Ahmet Özsoy Devlet Hastanesi arkasında yer alan boş arazide yeni yaşam alanı oluşturuyor. Proje kapsamında, ağaçlandırma alanı, bisiklet-koşu yolu, seyir terası ve kent mobilyaları yer alacak.

İzmir Gaziemir'e yeni bisiklet yolu müjdesi!

İzmir'de Gaziemir’e kazandırılan BİSİM istasyonlarının açılış töreninde açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Halil Arda, istasyonların sayısının 4’e çıkarılacağının ve yeni bisiklet yolları yapılacağını açıkladı.

Isparta'ya yeni bisiklet yolları geliyor!

Isparta Belediyesi tarafından geçen yıllarda başlatılan bisiklet yolları projesi Çünür Yenişehir ile sürüyor. 

Trabzon'a yeni bisiklet yolu!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından Beşirli sahilinde Trabzon’a kazandırılan yeni bisiklet yolu hizmete açıldı.

İstanbul Yeni Havalimanı'na yurtdışından teklif!

Yeni Havalimanı’nı inşa eden ve işletmesini yapacak İGA'nın ortaklarından Cemal Kalyoncu, yarın açılacak havalimanıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Kadri Samsunlu 7 soruda İstanbul Yeni Havalimanı'nı anlattı!

İstanbul Grand Airport (İGA) firmasının CEO'su Kadri Samsunlu, İstanbul Yeni Havalimanı'na ilişkin BBC Türkçe'nin sorularını yanıtladı. Samsunlu, "Yaptığımız işleri sözleşme ve kanunlar çerçevesinde yapıyoruz" dedi.

İstanbul Yeni Havalimanı rakiplerinin önünde!

Açılışına son 2 gün kalan Türkiye'nin en yeni mega projesi İstanbul Yeni Havalimanı, sahip olduğu özellikleri ile rakiplerinin önünde yer alıyor.

İstanbul Yeni Havalimanı'nın açılışına doğru!

İstanbul Yeni Havalimanı'nın açılışına saatler kaldı. 29 Ekim Pazartesi günü yapılacak İstanbul Yeni Havalimanı'nın açılış törenine çok sayıda devlet başkanı katılacak.

İstanbul Yeni Havalimanı'nı doğru okumak!

29 Ekim'de hizmete açılacak olan İstanbul Yeni Havalimanı için geri sayım başladı. Tüm dünyanın merakla beklediği dev proje 2023 yılına kadar kademeli olarak hizmete açılmış olacak...

İstanbul Yeni Havalimanı isim barometresi!

Gazeteci Ahmet Hakan bugün köşesinde 29 Ekim'de hizmete açılacak olan İstanbul Yeni Havalimanı'nın muhtemel isimlerine yer verdi...

İstanbul Yeni Havalimanı'nın adı 29 Ekim'de belli olacak!

İstanbul Yeni Havalimanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşecek törenle 29 Ekim Pazartesi günü açılıyor. Aynı gün yeni havalimanının adı da açıklanmış olacak...

İstanbul Yeni Havalimanı ihale sürecinde neler yaşandı?

Gündeme geldiği günden bu yana birçok tartışmaya konu olan ve Cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımlarından biri olarak gösterilen İstanbul Yeni Havalimanı'nın açılışına birkaç gün kaldı.

İstanbul Yeni Havalimanı'nın açılışına son 48 saat!

Türkiye Cumhuriyeti'nin mega projeleri arasında yer alan İstanbul Yeni Havalimanı 29 Ekim'de hizmete açılıyor.

istanbul yeni bisiklet yolu Haberi

istanbul yeni bisiklet yolu

 İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde bisiklet kullanımını teşvik ile sağlık, çevre ve ekonomiye katkı sağlamak için bisiklet yollarını arttırmaya çalışıyor.


AA muhabirinin derlediği bilgiye göre, Hollanda, Danimarka, İspanya, Fransa, Almanya gibi Avrupa ülkelerinde bisiklet kullanımı oldukça yaygın. Bisiklet, kentlerdeki trafik sorunun çözümünün yanı sıra sağlıklı yaşam açısından da önemli görülüyor.


Avrupa'da yılda yaklaşık 18 milyon 750 bin bisiklet satılırken Türkiye'de bu oranın 1,3 milyon civarında olduğu tahmin ediliyor.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 1 Ekim'de gerçekleştirilen "Daha Sağlıklı Bir Türkiye İçin 1 Milyon Bisiklet" kampanyasının lansman toplantısında, bisiklet yolları konusunda belediyelerin eksikliği olduğunu söylemesi üzerine, bu projelere hız verildi.


İstanbul Büyükşehir Belediyesi de kent genelinde yaptırdığı 79,3 kilometre bisiklet yoluna, 1050 kilometre daha eklemeyi hedefliyor.


Çalışmalar kapsamında, Sarıyer'de 6,5 kilometre uzunluğunda yeni bir bisiklet yolu...