18 / 05 / 2024

İstanbul yeni cami

İstanbul yeni cami

İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran, nüfusa bakıldığında İstanbul'un cami fakiri olduğunu belirterek, "Diğer illerdeki cami sayısını nüfusla oranladığımızda İstanbul'un camisi bir hayli azdır. Yeni semtlerimizde camiye çok ihtiyaç var." dedi.

Bursa Osmangazi Yenikent Mahallesi'ne yeni cami inşa ediliyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Osmangazi Belediyesi, Yenikent Mahallesi’ne yeni ve modern bir cami kazandırıyor. Günümüz mimarisi ve Selçuklu motiflerinin harmanlanmasıyla hayata geçirilen yeni cami,  Ramazan Ayı’nda hizmete açılacak.

Bursa Uludağ Üniversitesi Yeni Cami projesinin yüzde 35'i tamamlandı!

Bursa Uludağ Üniversitesi Görükle Yerleşkesi'nde yapılan Yeni Camii projesinin yüzde 35'i tamamlandı. Toplamda 25 bin metrekarelik alana sahip olacak Yeni Cami'nin yaklaşık 20 bin metrekaresi kültür merkezi olarak değerlendirilecek.

TOKİ'den Mardin'e yeni cami!

Dar ve orta gelirli aileleri ev sahibi yapmaya devam eden Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Mardin Yeşilli'de yeni cami inşa edecek.

Şahinbey Belediyesi'nden Barış Mahallesi´ne yeni cami!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Şahinbey Belediyesi, Barış Mahallesi´ne yeni bir cami inşa ediyor.

Melikgazi Belediyesi 2018'de 8 yeni cami inşa etti!

İlçedeki yatırımlarına hız kesmeden devam eden Melikgazi Belediyesi, 2018 yılında 8 yeni cami inşa etti.

Yeni Havalimanı ile Bulgaristan-İstanbul arası 45 dakikaya inecek!

İstanbul’dan Bulgaristan’a uçuş süresi İstanbul Yeni Havalimanı ile 45 dakikaya inecek. THY, Sofya’ya 18 olan sefer sayısını 21’e çıkaracak.

DHMİ'den Yeni Havalimanı'nın açılışının ertelendiği iddialarına yanıt!

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Funda Ocak, İstanbul Yeni Havalimanının açılışı için tarihin 29 Ekim 2018 olduğunun altını çizerek, "O tarihte bu havalimanımız açılacak." dedi.

İstanbul Yeni Havalimanı'nın açılışı ertelenmedi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Yeni Havalimanı'nın açılışının 29 Ekim'de yapılacağını bildirdi...

Yeni Havalimanı açılışı 1 Ocak'a mı ertelendi?

İstanbul Yeni Havalimanı büyük göçe hazırlanıyor. Açılış öncesi 9 bin kişi ve 10 uçak ile 3 entegre deneme yapılıp, havalimanı tüm bileşenleriyle test edilecek. Peki, Yeni Havalimanı açılışı 1 Ocak'a mı ertelendi?

İstanbul Yeni Havalimanı, Dünya Havacılık Forumu'nda tanıtılacak!

İGA şirketi tarafından, Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatının Brezilya'da düzenlediği Dünya Havacılık Forumu'nda, İstanbul Yeni Havalimanı da tanıtılacak.

UPS, DHL ve FedEx'in gözü İstanbul Yeni Havalimanı'nda!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, dünyanın üç dev kargo şirketinin de, İstanbul Yeni Havalimanı'nda yer kiralamak için başvuruda bulunduğunu açıkladı...

İstanbul Yeni Havalimanı'ndaki eylem açılışı engellemek için mi?

İstanbul Yeni Havalimanı'nın (İGA) açılmasına sayılı günler kala 'çalışma koşulları kötü' gerekçesiyle eylemlerin başlatılması araştırılıyor. Olaylara ilişkin 44 şüphelinin gözaltında olduğu belirlendi. 

İstanbul Yeni Havalimanı'nda yalanlar ve gerçekler!

İstanbul Yeni Havalimanı'nın bitimine bir ay kala inşaatta yaşanan olaylar birilerini heveslendirdi. İnşaatta 36-40 bin arası işçi, teknisyen ve mühendis çalışıyor. Bu devasa alanda sorun yaşanmaması mümkün değil...

İstanbul yeni cami Haberi

İstanbul yeni cami

- İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran, nüfusa bakıldığında İstanbul'un cami fakiri olduğunu belirterek, "Diğer illerdeki cami sayısını nüfusla oranladığımızda İstanbul'un camisi bir hayli azdır. İstanbul'u cami zengini yapan da Fatih ve Üsküdar gibi eski semtlerdir. Yeni semtlerimizde camiye çok ihtiyaç var." dedi.


Rahmi Yaran, "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" dolayısıyla AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl "cami ve kitap" temasının ele alınacağı haftada çeşitli programlar düzenleneceğini söyledi.


Hafta çerçevesinde, geçmişte İstanbul'da görev yapan ve bugünkülere örnek olabilecek din görevlilerinin de anılacağını ifade eden Yaran, 4 yıldan beri bir müftü için anma programı düzenlendiğini, bu yıl da dördüncü İstanbul Müftüsü İbrahim Bedrettin Elmalı'nın anılacağını aktardı. 


Yaran, 5 Ekim Perşembe günü Üsküdar Bağlarbaşı Kültür Merkezindeki programa Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ile eski başkanlardan Lütfi...