04 / 05 / 2024

istanbul yenişehir köprü

istanbul yenişehir köprü

10 adet köprü inşa edilecej olan Yenişehir'de kurulacak köprüler nerelerde yer alacak sorusunun yanıtına haberimizin içerisinden ulaşabilirsiniz. Yenişehir projesinde serbest bölge, camii, küçük tekneler için marina, gösteri merkezi, kültür merkezi, müze

İstanbullular dikkat! Galata Köprüsü onarıma giriyor! Yola çıkmadan önce yeni güzergahlara bakın!

Yeni Galata Köprüsü’nda olası İstanbul depremine hazırlık kapsamında onarım çalışmaları başlayacak. 13 Ağustos Pazar günü başlayacak ve 40 gün sürecek çalışmalar nedeniyle trafik akışı değişecek.

İstanbul Yenişehir Rezerv Yapı Alanı imar uygulaması askıda!

İstanbul İli, Yenişehir Rezerv Yapı Alanı, 1. 2. ve 3. Etap Planlama Sahasına İlişkin 3194 Sayılı İmar Kanunu’nun 18. Maddesi Hükümlerince Hazırlanan İmar Uygulamasına Ait Askı Tutanağı yayınlandı.

Adil Karaismailoğlu: Kanal İstanbul'un ilk köprüsünün temelini yarın atıyoruz!

Çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul projesi ile ilgili açıklama yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Bölgesinde lider, dünyada söz sahibi olacak Türkiye'nin en önemli yatırımlarından biri olan Kanal İstanbul'un yarın ilk köprüsünün temelini atıyoruz." şeklinde konuştu.

Kanal İstanbul'un ilk köprüsü 2 yıl içerisinde açılacak!

26 Haziran'da temeli atılacak olan Kanal İstanbul Projesi'nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Çalışmalara yönelik açıklamalarda bulunan Karayolları 1. Bölge Müdürü Turgay Çolak köprünün iki yıl içerisinde açılacağını dile getirdi.

Kanal İstanbul'un ilk köprüsünü hangi şirket yapacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 27 Nisan 2011 tarihinde “çılgın proje” diye nitelendirilerek açıklanan Kanal İstanbul projesi için henüz bir ihale yapılmadı. Ancak bu ay sonu temeli atılacak olan köprünün, kimin tarafından yapılacağı belli oldu.

Kanal İstanbul'un ilk köprüsünün detayları belli oldu!

İstanbul'un Avrupa yakasında Karadeniz'den Marmara Denizi'ne kazar uzayacak şekilde dizayn edilen su yolu projesi Kanal İstanbul'un güzergahında yapılacak ilk köprüyle ilgili ayrıntılar ortaya çıktı.

Kanal İstanbul'un 7 köprüsü 2.8 milyar dolara mal olacak!

Son zamanlarda Kanal İstanbul projesine ilişkin yapılan açıklamalar sıklaştı. Kanal İstanbul'un yapımına köprü ile başlanacağı açıklandı. Peki Kanal İstanbul için yapılacak köprülerin maliyeti ne? İşte ayrıntılar...

Kanal İstanbul’a ilk köprü haziranda!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kanal İstanbul projesinde 350 milyon dolarlık 6 köprüden ilkinin inşaatına haziran ayı sonunda başlanacağını söyledi.

Malatya Tohma Köprüsü açıldı! 

Malatya ile Sivas arasındaki Karakaya Baraj Gölü üzerinde "itme sürme yöntemi" ile inşa edilen yeni Tohma Köprüsü açıldı. 

Malatya Tohma Köprüsü bugün açılıyor! 

Malatya ile Sivas arasındaki Karakaya Baraj Gölü üzerinde "itme sürme yöntemi" ile inşa edilen yeni Tohma Köprüsü bugün açılıyor. 

Van Çatak-Konalga'ya 6 yeni köprü!

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından, Çatak-Konalga Karayoluna 6 yeni köprü yapılıyor

Karacabey’e yeni şehir kütüphanesi hedefi!

Bursa'da Karacabey Sadık Yılmaz İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Sedat Özden'la buluşan Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, kütüphanenin işleyişinin ve imkanlarının daha kullanışlı hale getirilmesiyle fikir alışverişi yaparken ilçeye yakışacak standartlarda yeni bir kütüphane kurulması için de çalışma

Yeni Kömürhan Köprüsü'nün yüzde 92'si tamamlandı! 

Yapımı tamamlandığında bölgedeki 16 şehir için geçiş noktası olacak olan Yeni Kömürhan Köprüsü'nün yüzde 92'si tamamlandı...

istanbul yenişehir köprü Haberi

istanbul yenişehir köprü

Yeni Şehir projesinin 78 milyon metrekaresini havaalanı, 30 milyon metrekaresini Kanal İstanbul, 33 milyon metrekaresini Ispartakule ve Bahçeşehir, 180 milyon metrekaresini yollar, 167 metrekaresini imar parselleri ve 146 milyon metrekaresini ortak yeşil alanlar oluşturuyor.


Yeni Şehir içerisinde yer alan Kanal İstanbul projesi Küçükçekmece Gölü ve Sazlıdere Barajı'nda geçerek Terkos Gölü'nün doğusundan Karadeniz'e ulaşacak. Kanal İstanbul projesinin geçtiği alanda 2 yaka 10 adet köprü ile birbirine bağlanacak.



Yenişehir'de kurulacak köprüler nerelerde yer alacak?

Yenişehir'de kurulacak köprüler nerelerde yer alacak sorusuna Kanal İstanbul projesinin üzerinde 2 yakayı bağlayacak şekilde yanıtı veriliyor. Köprülerin 5'i karayollarını, 5'i de iki yakayı bağlayacak.


60 soruda Kanal İstanbul ve Yenişehir için tıklayınız


Kanal İstanbul projesinin videosu için tıklayınız