18 / 05 / 2024

İstanbulda 20 yaşın üzerinde kaç konut var

İstanbulda 20 yaşın üzerinde kaç konut var

Mega kent İstanbul'daki her 10 binadan 7'si 20 yaşın üzerinde olurken, şehirde yapım tarihi 2000 yılı ve öncesine ait bu binalarda bulunan konut sayısı 3,1 milyon adedin üzerinde.

Gram altının 20 gün sonra kaç TL olacağı açıklandı! Elinde 1 gram bile altını olanlar dikkat, büyük fırtına geliyor!

Yatırımcıların son durumunu merak ettiği gram altının 20 gün sonra ne kadar olacağı açıklandı. Peki gram altın ne kadar olacak? İşte paylaşılan o rakam...

Otomobil alacaklar için son 20 gün uyarısı! En dip fiyatlar…

Otomobil satışları Şubat ayında tüm zamanların satış rekorunu kırarken, fiyatlar da hareketlenme başladı. Birçok kişi araç fiyatlarda düşüş beklerken ekonomist Mert Başaran, otomobil alacaklar için son 20 gün uyarısı yaptı ve nedenini açıkladı.

Ordu'da 20 dönümlük bataklık arazi hayat buldu! Ordulular yeni sosyal yaşam alanlarına kavuştu!

Ordu iline bağlı Altınordu ilçesinde 20 dönüm lük bataklık halindeki arazi, Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen çalışmayla sosyal yaşam alanına dönüştürüldü.

Yapı denetiminde yaş sınırı değişti! 75 yaşını dolduran şantiye şefi olamayacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yönetmeliğine göre, 2024 yılı itibarıyla 75 yaşını dolduran teknik personel, şantiye şefi olamayacak.

Zeytinyağı ve pirina yağının analiz metodunda değişiklik

Zeytinyağı ve pirina yağının analiz metotlarında Avrupa Birliği (AB) normlarına göre yeni bir düzenlemeye gidildi. Böylece, Resmi Gazete' de yayımlanan tebliğe göre, zeytinyağı ve pirina yağının analiz metotlarında düzenleme gerçekleşti.

Bahçeli Yaşam Konakları Meşrutiyet'te hemen teslim son 20 villa!

Balek İnşaat imzası ile İstanbul'un Şile ilçesinde inşa edilen Bahçeli Yaşam Konakları Meşrutiyet'te hemen teslim son 20 villanın satışı devam ediyor. Peki Bahçeli Yaşam Konakları Meşrutiyet villa fiyatları ne kadar? İşte detaylar...

Dolar 20 gün sonra tam olarak böyle olacak! Amerika Merkez Bankası'ndan ilk açıklama geldi!

Amerika Merkez Bankası faiz kararı 26 Temmuz günü açıklayanacak. Piyasalardaki meraklı bekleyiş devam ederken Amerika Merkez Bankası'ndan ilk açıklama geldi. Dolar 20 gün sonra tam olarak böyle olacak! 

Türkiye Taşkömürü personel alımı yapıyor! 35 yaşını geçmeyen herkes başvursun! Başvuruları sakın kaçırmayın

Türkiye Taşkömürü Kurumu personel alımı yapacağını duyurdu. 35 Yaşını geçmeyen herkes başvuru yapabilirken, başvuru şartları merak ediliyor. Peki kimler başvuru yapabilir? Başvurular başladı mı? İşte Türkiye Taşkömürü Kurumu personel alımı ayrıntıları...

Borsa İstanbul'da yatırımcı sayısı katlandı: 20 yaş altı yatırımcı sayısı 3 senede 25 katına çıktı! 

Borsada son 3 senede yatırımcı sayısı yüzde 305, 20 yaş aralığındaki yatırımcı sayısı ise 25 kat yükseldi. 40 yaşın altındaki yatırımcıların toplamdaki payı yüzde 27.6’dan 54.5’e ulaştı. İşte o rakamlar...

A101'de 1 Litre Ayçiçek Yağının fiyatı 27 TL'ye düştü! Raflar boşalmadan yetişin

Ayçiçek yağı ücretlerinden ayçiçek yağına bomba indirim yapıldı. 1 Litre ayçiçek yağının satış ücreti 27 TL'ye kadar düştü. En çok zam gelen ürünler arasında olan ayçiçek yağlarına gelen indirimler vatandaşı sevindirmeye yetiyor. İşte indirime ait detaylar.

Destek ödemelerine yenisi eklendi! 18 yaşını dolduranlara 3.038 TL ödeme! Başvuruyu yapan ödemesine kavuşuyor!

18 yaşını dolduranlar destek ödemesinden faydalanabilir. 3.038 TL ödeme için hemen başvuru yapın. İşte detaylar!

İkinci el otomobil piyasasında dengeler alt üst oldu! 20 yaş üzeri aracı olanlar hüsrana uğradı!

İkinci el otomobil piyasasında işler eskisi gibi değil. 20 yaş üzeri aracı olanlar için duyuru geldi. İşte detaylar!

18 yaşını doldurduysan bu habere hemen bak! Devletin bu destek ödemesi dudak uçuklattı

Devlet ödemelerine bir yenisi daha eklendi. 18 yaşını bitirmiş her vatandaşa, devlet vesilesi ile destek ödemesi yapılacak. Başvurular e-devlet üstünden kabul edilmeye başlandı ve destek bedeli 100.000 TL olarak tespit edildi.

İstanbulda 20 yaşın üzerinde kaç konut var Haberi

İstanbulda 20 yaşın üzerinde kaç konut var

İstanbul'daki her 10 binadan 7'si 20 yaşın üzerinde olurken, şehirde yapım tarihi 2000 yılı ve öncesine ait bu binalarda bulunan konut sayısı 3,1 milyon adedi geçiyor.

Anadolu Ajansı muhabirinin Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü raporundan derlediği bilgiye göre, İstanbul'da 1 milyon 164 bin bina, 4,5 milyon daire bulunuyor ve her dairede ortalama olarak 3,3 kişi yaşıyor.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Kuzey Anadolu Fay Hattı'nın geçtiği bölgede yer alan ve büyük bir depremin beklendiği İstanbul, yaşlı ve hasar alması öngörülen konut stokuyla dikkati çekiyor. 

Muhtemel olarak 7,5 ve üzeri bir depremde 13 bin 492 binanın çok ağır, 39 bin 325 binanın ağır, 136 bin 746 binanın orta, 300 bin 963 binanın ise hafif hasar alması bekleniyor.

Uzmanlar, özellikle büyük Marmara Depremi'nin...