21 / 05 / 2024

İstanbulda ahır sayısı

İstanbulda ahır sayısı

1930 yılında İstanbul'da inek cinsi hayvanlar ve bunların barınaklarının miktarı verilmiş. İnek cinsi hayvanların sayısı 7 bin küsur barınak miktarı ise 1193 taneymiş.At ve merkep cinsi hayvan adedi ise 8000 adetmiş.

Ücretli çalışan sayısı 15 milyon 104 bin 259 oldu! İnşaat sektöründe yüzde 14,1 artış! 

TÜİK tarafından açıklanan son dakika rakamlarına göre, Türkiye'deki ücretli çalışan sayısı şubatta aylık bazda yüzde 0,6 yükselirken, yıllık bazda yüzde 4,1 artış gösterdi. Peki inşaat sektöründe durum ne? İşte sektör sektör o rakamlar... 

Kapanan şahıs şirketi sayısı ilk defa açılanı geçti!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından açıklanan verilere göre  kapanan şahıs şirketi sayısı ilk defa açılanı geçti. İşte o rakamlar...

Türkiye'de devlet memuru sayısı düşürülmeli mi? Anketten şaşırtan cevap!

Türkiye'de devlet memuru sayısının fazla olup olmadığı zaman zaman gündeme geliyor. 357,3 bin takipçili mühendis, X sosyal medya hesabından 'Türkiye'de devlet memuru sayısı düşürülmeli mi?' anketi yaptı. İşte o ankete verilen cevaplar ve vatandaşların yorumları...

İnşaat sektöründe ücretli çalışan sayısı yüzde 10,2 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan istatistiklere göre ücretli çalışan sayısı inşaat sektöründe yüzde 10,2 ve ticaret-hizmet sektöründe yüzde 2,1 artış gösterdi.

Borsa İstanbul'da yatırımcı sayısı 87 bin 327 kişi azaldı! Küçük yatırımcı satıyor, yabancı alıyor!

Borsa Filozofu resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Borsa İstanbul'da yatırımcı sayısının 87 bin 327 kişi azalarak 8 milyon 486 bin 149'a indiğini açıkladı. İşte o paylaşım ve paylaşıma gelen yorumlar...

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy: Ücretsiz halk plajlarımızın sayısını artıracağız!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye'nin turizm ülkeleri arasındaki sıralamada konumunu yükselttiğini söyledi. Bakan Ersoy ayrıca, ücretsiz halk plajlarının sayısını artırılacağını belirtti.

Konut sektörü durgunlaştı! İstanbul, Ankara ve İzmir'de hem ilan hem satılan konut sayısı düştü! 

Konut sektöründeki canlılık göstergesi olarak takip edilen satılan konutların satılık ilan sayısına oranı İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere ülke genelinde düşüşe geçti.

Antalya Manavgat'taki Seaden Sea World Resort-Spa otelin oda sayısı artırılıyor!

Antalya İli, Manavgat İlçesi, Kızılağaç Mahallesi, Meydan Alanı Sokak, Bina No:56 adresinde, Polen Turizm Yatırımları tarafından 45 bin 426 metrekarelik ÇED alanında 674 oda 1602 yatak kapasiteli Sea World Resort-Spa otelde oda sayısı artırılıyor.

Gayrimenkul sektöründe ücretli çalışan sayısı 122 bin 179'a çıktı!

Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı yaptığı açıklamada "TÜİK ücretli çalışan istatistikleri Eylül 2023 verilerine göre gayrimenkul sektöründe ücretli çalışan sayısının 122 bin 179'a ulaştığını söyledi.

Bodrum Altaş Otel oda sayısını artırıyor! 1 milyon 175 bin liraya mal edilecek! 

Erdem Mühendislik tarafından, 40 oda, 80 yatak inşa edilerek faaliyetine başlanılan Altaş Otel San ve Tic. A.Ş oda sayısını artırıyor. 

Demir çelik sektörünün sanal pazarı 10 bin alıcı sayısına ulaştı!

İş Bankası Grubu’nun iştiraki Proemtia, daha yıl bitmeden amacına ulaştı. Demir çelik piyasasının dijital pazarı olarak hizmet veren platform, 10 bin alıcı sayısına ulaştı. Proemtia Genel Müdürü Umut Feyzioğlu, bu seneyi 1 milyar liralık işlem hacmi ile kapatmayı amaçladıklarını belirtti.

Turizm Bakanlığı açıkladı! Sürdürülebilir Turizm Sertifikalı tesis sayısı 7 binden fazla...

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Sürdürülebilir Turizm Sertifika Programı dahilinde ilk aşamadaki kriterleri gerçekleştiren tesis sayısının 7 bini geçtiğini açıkladı.

Gayrimenkul sektöründe Ağustos'ta istihdam rekoru kırıldı! Sektörde ücretli çalışan sayısı 12 bin 224 oldu! 

Türkiye'de Ağustos 2023'te "gayrimenkul faaliyetleri" sektöründe ücretli çalışan sayısı 122 bin 224'i buldu ve tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü. İşte detaylar...

İstanbulda ahır sayısı Haberi

İstanbulda ahır sayısı

İstanbul'da ne kadar hayvanatı bakariye var?

Son yapılan tetkikata nazaran İstanbul'un muhtelif yerlerindeki inek cinsi hayvanların yekunu 7 bin küsurdur. Bunların barındıkları ahırların miktarı da 1193 tür. At ve merkep cinsi hayvanlar 8000 kadardır. Şehremaneti Baytar müdürlüğü ile alakadar daireler bu hayvanlara tüberkülin aşılamışlardır. 

Cumhuriyet Gazetesi   27 Kanunusani (Ocak)...