03 / 05 / 2024

istanbulda araziler pahalı mı

istanbulda araziler pahalı mı

Dar ve orta gelirli vatandaş barınma ihtiyacına çözüm beklerken, müteahhitler ‘Bu arsa fiyatları ucuz ev mümkün değil” diyor. Vatandaşın ve müteahhitin gözü kulağı kamuda. TOKİ ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı desteği ile çözüm formülleri aranıyor.

Dünyanın en pahalı 16 gökdeleni belli oldu! 

HowMuch tarafından dünyanın en pahalı gökdelenleri açıklandı. İşte dudak uçuklatan rakamlardaki fiyatlara inşa edilmiş devasa gökdelenler...

Dünyanın en pahalı evleri belli oldu!

Dünyanın en pahalı evleri belli oldu. Listede Türkiye’den ise Rumeli Hisarı’nda konumlanan Zeki Paşa Yalısı var. Açıklanan fiyat ise 95 milyon dolar. Tarihi Zeki Paşa Yalısı’nın toplam 23 odası, 4 salonu, 8 banyosu bulunuyor. 

Sarıyer Gümüşdere ve Kısırkaya'da imara açılan araziler mecliste!

İstanbul'un Sarıyer ilçesi Gümüşdere ve Kısırkaya köylerinde imara açılan ve özelleştirme kapsamına alınan araziler meclis gündemine taşındı...

Ulaştırma Bakanlığı'na ait arsa ve araziler mecliste konu oldu!

CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, Ulaştırma Bakanlığı'na ait arsa ve araziler ile bunların satış ve kiralama işlemleri hakkında soru önergesi hazırladı...

Dünyanın en pahalı binaları ve değerleri!

Milyarlarca dolara mal edilen binalar için inşaat şirketleri servet harcıyor. Bölgenin merkezi konumunda bulunan binaların değerleri dudak uçuklatıyor. İşte dünyanın en pahalı binaları ve değerleri...

2B araziler için son gün 30 Kasım!

Kadastro marifetiyle orman alanları dışına çıkartılmış, bir daha geri kazanılamayan ve ıslah edilemeyen arazilere 2B araziler deniyor. 2b arazisindeki "2B", 6831 Sayılı Orman Kanunu'nun 2. maddesinin B bendi için kullanılan bir kısaltma olarak ifade ediliyor. 

Yeni havalimanına ulaşmak, uçmaktan daha pahalı!

İstanbul yeni havalimanına ulaşmak, uçmaktan daha pahalı. İç hat bileti 59 liraya satılan 3. havalimanına sadece tek hat belediye otobüsü olduğu için geriye 2 seçenek kalıyor. Şehir merkezinden özel otomobille yaklaşık 33 liraya gidiliyor ancak otopark ücreti şimdilik belli değil. Taksi ise 190 lira

Dünyanın en pahalı 10 stadyumu!

Dünyanın en pahalı statları açıklandı. Yaklaşık 9 milyar 97 milyon TL'ye inşa edilen Krestocsky Stadıum geçen yıl kapılarını açıldı.

Konak, İzmir’in gayrimenkulde en pahalı yeri!

İzmir Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, göreve geldiği günden beri hayata geçirdikleri yatırımları anlattı. Pekdaş, Konak'ın İzmir’in gayrimenkulde en pahalı ilçesi olduğunu söyledi.

İmar barışına giren araziler!

Bazı araziler üzerindeki yapılar imar barışı uygulamasından muaf tutuluyor. Peki, imar barışına giren ve girmeyen araziler hangileridir?

ABD'nin en pahalı evi satılacak!

ABD'de iki ultra lüks malikâne satışa sunulıyor. Evlerden ilk satılanı rekoru yenileyerek ABD'nin en pahalı evi olacak.

Ankara Çubuk Ovasında tarımsal sit alanı olan araziler mecliste!

Ankara Çubuk ovasında tarımsal sit alanı ilan edilen araziler meclis gündemine taşındı. Konuya ilişkin soru önergesi hazırlayan CHP'li Yeşil ovada ne kadarlık bir alanın tarımsal sit alanı olarak ilan edildiğini sordu..

Turizm yatırımları için tahsis edilen araziler mecliste!

Turizm yatırımları için tahsis edilen araziler mecliste konu oldu. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, bu arazilere ilişkin soru önergesi hazırladı..

istanbulda araziler pahalı mı Haberi

istanbulda araziler pahalı mı

Şehrin merkezi bir yana gelişim çeperleri denilen bölgelerde dahi ev fiyatları milyonları buldu. ‘Dar gelirli nereden ev alabilir’ sorusuna kimse yanıt veremiyor.


Üretim ve stokun metrekaresi 5 bin liradan fazla lüks segmente biriktiğine dikkat çeken müteahhitler ‘Bu sorunu özel sektör çözemez” diyor.  Vatandaş barınma ihtiyacı için çözüm beklerken müteahhit de satış sorunu yaşıyor. Gayrimenkul sektörü temsilcileri konut talebinin yüzde70-80’inin dar ve orta gelirli vatandaştan geldiğini, ancak bu segmente üretim yapamadıklarını belirtiyor.


Buna gerekçe olara da arsa fiyatları gösteriliyor. TSKB Gayrimenkul Değerleme tarafından  yapılan araştırmaya göre İstanbul’da son 6 yılda arsa fiyaları yüzde 75 ile yüzde 366 oranında arttı. 2010-1016 aralığında en yüksek fiyat artışı Kağıthane, Arnavutköy, Kartal, Ataşehir ve Başakşehir’de oldu. Ham maddelerinin arsa olduğunu söyleyen mütehhitler uygun fiyatlı arsa üretilmesi...