18 / 07 / 2024

İstanbulda arsa fiyatlarının yükseliş oranı nedir

İstanbulda arsa fiyatlarının yükseliş oranı nedir

İşte TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdür Yardımcısı Hüsniye Boztunç'un, " Sektörde Arsa Maliyetlerinin Yükselişi " başlıklı yazısı...

Orman arazisine cephe arsa almanın avantajları ve dezavantajları!

Artan konut fiyatları arsa ve arazilere olan talebi de artırırken pek çok kişi de arsa yatırımları ile ilgili detayları araştırmaya başladı. Toprak Yatırımcısı ve talepbul'un Yönetim Kurulu Başkanı Arif Güdül, orman arazisine cephe bir arsa satın almanın avantajlarını ve dezavantajlarını paylaştı.

Uzmanı açıkladı: Ev, araba ve arsa fiyatları altın bazında çakıldı! 

Altın fiyatlarında yükseliş devam ediyor. Gram altın 2 bin 500 lira seviyelerini geçti. Altın fiyatlarındai yükseliş devam ederken gözler konut, arsa ve araba fiyatlarına çevrildi. Konut ve arsa fiyatlarının ne olacağı erak edilirken uzmanlardan açıklamalar gelmeye başladı. 

Arsaların değerleneceği bölge belli oldu: İstanbul-Ankara Süper Hızlı Tren projesi fiyatları katlayacak!

İstanbul-Ankara arasında hayata geçirilmesi planlanan Süper Hızlı Tren Projesi ile arsa fiyatlarının katlanması bekleniyor. Gayrimenkul Uzmanı Gamze Özlü, konu ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.  

O ilde 3 milyon 500 TL'ye yükselen arsa bedelleri, konut fiyatlarını da uçuruyor!

Türkiye'nin en küçük büyükşehri olan Ordu'da arsa bedelleri 3 milyon 500 TL'ye kadar yükseliyor. Bu durum yeni yapılan konutların fiyatlarını da uçuruyor. Peki arsa maliyeti düşer mi? Nasıl düşürülebilir? 

Aşçıoğlu Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Aşçıoğlu: Konut fiyatlarının düşmesinin tek çözümü arsa payının düşmesi!

Aşçıoğlu Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Aşçıoğlu, Habertürk Gazetesi'ne verdiği röportajda konut fiyatlarına değinerek, konut fiyatlarının düşmesinin tek çözümünün arsa payının düşmesi olduğunu belirtti.

Bu ilde ev ve arsa fiyatları resmen 10 katına çıktı! Emlakçılar talep artışına yanıtsız kalıyor!

Türkiye'de plaj ve doğal güzellikleriyle ünlü olan Ege ve Akdeniz bölgelerinde ev ve arsa fiyatları hayrete düşürüyor. Yılda binlerce yabancı turist ağırlayan bu bölgelerde nüfus artışının ev ve arsa fiyatlarını artırdığı biliniyor.

Arsalar yükseldi mi? Arsa fiyatları artacak mı?

Arsa fiyatlarının düşüp düşmeyeceği pek çok kişi tarafından araştırılıyor. Bu konuda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum açıklama yaptı. İşte detaylar!

Gayrimenkul yatırımı arsaya kaydı! İşte arsa fiyatlarının en çok arttığı iller

Emlakjet sitesinin verilerine göre Ağustos ayında en çok arsa arandı. Eylül ayında da arsa aramaları zirveye çıkarken kullanıcıların yüzde 55'i karlı olduğunu düşündükleri için yüzde 29'u konut pahalı olduğu için arsayı tercih ediyor.

Yatırımcılar dikkat almayan pişman olacak! Arsa fiyatları 4 ayda 2 kat yükseldi!

Son günlerde sık sık gündeme gelen arsa fiyatları dur durak bilmiyor. Arsa fiyatlarının yaza doğru daha da yükselmesi bekleniyor.

Yatırımcıların gözü Çanakkale'de! Arsa fiyatları yüzde 136 arttı!

Endeksacom Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Görkem Öğüt yatırımcıların gözdesi olan Çanakkale'deki arsa fiyatları ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Metaverse çılgınlığı bitmiyor: Arsa fiyatları gerçek konut fiyatlarını aştı!

Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg'in açıklamalarının ardından gündem olan ve internetin yeni dönemi şeklinde belirtilen 'Metaverse' evreninde arsa fiyatları tavan yaptı. Arsaların fiyatları gerçek konut fiyatlarını aşarken, satışlara ek olarak kiralamalarda başladı...

Dolardaki artış konut fiyatlarını etkiledi mi?

Arsa fiyatlarının artması ve TL'de yaşanan değer kaybıyla beraber malzeme fiyatlarının yükselmesi, inşaat sektöründe tedirginlik yarattı. Dolardaki artışın konut fiyatlarını doğrudan etkilediğini belirten sektör temsilcileri fiyat artışlarının karşılığının gelecek sene görüleceğini aktardı.

1915 Çanakkale Köprüsü arsa fiyatlarını katladı!

Koronavirüs salgını sürecinde arsa alımları yükselirken, Çanakkale Köprüsü’nün inşa edildiği Lapseki ve çevresi arsa yatırımında gözde oldu. Bölgede deniz manzaralı arazilerde hızla el değiştirilirken, fiyatlar metrekarede 100 TL'ye kadar yükseldi.

İstanbulda arsa fiyatlarının yükseliş oranı nedir Haberi

İstanbulda arsa fiyatlarının yükseliş oranı nedir

1. İstanbul’da son yıllarda arsa fiyatlarının yükseliş oranı nedir? (Bölgelere göre)

Son birkaç yılda yeni gelişim bölgeleri ve 3. Havalanı, 3. Köprü ve Kuzey Marmara otoyolunun etkilediği bölgelerde arsa fiyatlarında 2-3 kat artışlar olduğu görülmüş olup, merkezi yerlerde artış oranları %50’leri bulmaktadır.


Anadolu yakasında Ümraniye, Ataşehir, Maltepe ve Kartal bölgesindeki konut ve ticari gayrimenkul yatırımları ile arsa fiyatları %50 oranında artışlara yaklaşmış olup, Levent Büyükdere caddesinde ise ofis satış ve kira rakamları uzun zamandır benzer rakamlarda seyir ettiğinden arsa fiyatları stabil seyir etmektedir.



2. Arsa fiyatları proje maliyetinin yüzde kaçına denk gelir oldu? (Yine bölgelere göre)

Arsa değeri ve inşaat maliyeti arsanın yapılaşma hakkında göre değişkendir. Merkezi ve kilit yerlerde kalan arsa üzerine geliştirilen projelerde arsa maliyetinin inşaat maliyetine çok yakın olduğu...