27 / 07 / 2024

istanbulda İkinci konut alımları

istanbulda İkinci konut alımları

Araştırmayla ilgili bilgi veren emlakjet.com Genel Müdürü Okan Arı, ikinci konut talebini yaratan en büyük etkenlerden birinin yazlık ev edinme isteği olduğuna dikkat çekti...

Konut kredilerinde BSMV dönemi!

Geçen hafta TBMM’ye sunulan torba yasa doğrultusunda, konut kredilerine ilişkin banka ve sigorta muameleleri vergisi (BSMV) istisnasının ilk konutla sınırlandırılması gündemde. İkinci ve sonraki konut alımları için kredi kullanılması durumunda da artık yüzde 5 BSMV alınması konuşuluyor!

Konut kredisinde faiz oranları baştan aşağı değişti! Hemen bakın!

Konut sahibi olabilmek isteyenler bankaların konut kredilerini yakından takip ediyor. İkinci el ya da sıfır konut sahibi olmak isteyen kişilere umutlandıran haber geldi. Konut kredisinde faiz oranları değişirken kira öder gibi konut sahibi olmak isteyenler için yol açıldı.

İkinci el konut desteği yolda! Tarih resmen verildi! Ev sahibi olmak isteyenler hemen bakın!

Orta gelir ve TOKİ sosyal konut projelerinin ardından yeni bir müjde verildi. İkinci el konut desteği yolda! Tarih resmen verildi! Ev sahibi olmak isteyenler hemen bakın!

İkinci el ev alacaklara müjde! Cumhurbaşkanı Erdoğan resmen açıkladı! İkinci el konut kampanyası geliyor! 

Geçtiğimiz süreçte hayata geçirilen orta gelir ve sosyal konut projeleri sıfır konutlara yönelikti. İkinci el ev alacaklara müjde! Cumhurbaşkanı Erdoğan resmen açıkladı! İkinci el konut kampanyası geliyor! 

Kiracıların ev alma hayali gerçek oluyor! İkinci el konut müjdesi verildi! Cumhurbaşkanı Erdoğan resmen açıkladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konut projelerinde yeni aşamayı katıldığı programda duyurdu. Başkan Erdoğan, "İkinci el konutlara ilişkin destek olmak için ayrı bir proje yapılacak" dedi.

Bakan Kurum ikinci el konutta merak edilen soruya cevap verdi! Konut fiyatlarında destek gelecek mi?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, ikinci el konut ile alakalı detayları merak eden vatandaşlara hitaben , "İkinci elde şu anda bir çalışma yok ama destek olmak için çalışmalar yapacağız dedi.

Konut alacaklar dikkat! İkinci el konut kampanyası geliyor mu? Bakan resmen duyurdu! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum, ikinci el konut kampanyası ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. İkinci el konut kampanyası geliyor mu? İşte ayrıntılar...

Konutta yeni müjde! İkinci el konut için de çalışma başlıyor!

Orta gelir grubunun konut sahibi olmasına yönelik “Yeni Evim Kampanyası”nın duyurulmasının ardından, Bakan Kurum, yeni müjdeyi açıkladı; “İkinci el konutta da olabilir.”

'Konut kampanyasından yararlanmak için İstanbul'da 120, ikinci bölgede 70 bin lira gelir olmalı'

Orta gelirliye konut kampanyası çerçevesinde İstanbul'da geliri 120 bin lira, İkinci bölgede ise 70 bin lira olanların ancak konut sahibi olabileceğine dikkat çeken Yıldırım, vadenin katlanması gerektiğini belirtti.

İkinci el konut satışında rekor! Toplam satışların yüzde 69’unu oluşturdu!

Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) ve Endeksa.com’un iş birliği ile hazırlanan 2022 senesi üçüncü çeyreği ile ilgili “İkinci El Konut Piyasası Raporu” yayımlandı. İşte detaylar…

İkinci el konut alıp satacaklar dikkat! KDV oranı nasıl tespit edilir? 1 Nisan 2022'den itibaren başlıyor!  

KDV’ye tabi ikinci el konut satışına uygulanacak KDV oranının tespiti bakımından kimlik kartı veya dosyası bulundurma zorunluluğu ortaya çıktı. İşte Abdullah Tolu'nun 'İkinci el konut satışına KDV kimlik kartı' başlıklı o yazısı...

İkinci el konut satışı toplam satışların yüzde 70’ini oluşturdu!

Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) ve Yeni Nesil Gayrimenkul Değerleme Ve Lokasyon Analizi Platformu Endeksa tarafından hazırlanan "İkinci El Konut Piyasası Raporu”na göre; ikinci el konut satışları yüzde 37 yükseldi. 

Konut satışında kripto para dönemi başlıyor mu?

İkinci konutlara odaklı bir emlak platformu olan ve değerlemesi 1 milyar dolara ulaşan Pacaso, konut satışlarında kripto para kullanılabilmesi için harekete geçti.

istanbulda İkinci konut alımları Haberi

istanbulda İkinci konut alımları

Kişilerin ikinci konut tercihlerine ilişkin bir inceleme yapan emlakjet.com’un araştırmasından ilginç sonuçlar çıktı. Araştırmayla ilgili bilgi veren emlakjet.com Genel Müdürü Okan Arı, ikinci konut talebini yaratan en büyük etkenlerden birinin yazlık ev edinme isteği olduğuna dikkat çekti. Yazlık evde önceliğin Ege ve Akdeniz bölgelerinde olduğunu belirten Arı, “Son dönemde İstanbul’a yakın bölgelere de ilgi hızla artıyor. İstanbul’a yakınlığının yanı sıra, yapılan yeni projeler nedeniyle de değerlenen bu bölgelerdeki konutlar, kârlı birer yatırım aracı haline geldi” dedi.



Özellikle hızlı şehirleşme, büyük şehirlerdeki nüfusun artması, haftalık çalışma sürelerinin uzamasının tatili önemli bir ihtiyaç haline getirmesi gibi etkenler, son dönemde ikinci konut alımını şekillendiriyor. İkinci konut alımlarında kişilerin tercihleri ve eğilimleri üzerine bir inceleme yapan emlakjet.com’un araştırmasından ilginç sonuçlar çıktı. 


Araştırma ile ilgili bilgi...