07 / 05 / 2024

istanbulda olan müzeler

istanbulda olan müzeler

Müzeler, sanat ve bilim eserlerinin veya sanat ve bilime yarayan nesnelerin saklandığı, halka gösterilmek için sergilendiği yer veya yapılar olarak karşımıza çıkıyor. Peki İstanbul'da kaç tane müze var?

Müstakil parsel nedir?

Müstakil parsel, gayrimenkul ve arazi mülkiyeti kapsamında önemli bir rol oynamaktadır. Önemli bir konu olan müstakil parselin ne olduğu ve bu arazinin üzerine ev yapılabilir mi konuları hakkında bilinmesi gereken detaylar haberimizde.

Antakya Koruma Amaçlı İmar planı masada! Bina tasarımına kadar tüm detayları içeriyor!

Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür Vekili Birol İnceciköz, Antakya Koruma Amaçlı İmar Planı’nın istişare toplantısına katılarak, bölgenin tarihi ve kültürel kimliğinin mekanla birleştiği imar planı çalışmalarının, Türkiye Tasarım Vakfı işbirliğinde tamamlandığını açıkladı.

İstanbul'da hangi müzeler ücretsiz? İBB resmen duyurdu! İşte Cumhuriyet'in 100. yılına özel ücretsiz müzeler

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki Kültür AŞ, Cumhuriyet'in 100. yılına özel olarak işletmesindeki müzelerde "müze girişi kampanyası" başlattığını duyurdu. Peki İstanbul'da hangi müzeler ücretsiz? İşte ücretsiz müzeler...

Müştemilat nedir? Müştemilat modelleri ve kanunu nedir? 

Sözlükte eklenti anlamına gelen müştemilat, bir yapının belirli bölümünü yansıtır. Emlak terimlerinden biri olan müştemilat, evden ayrı olan bazı yerleri ifade eder. Peki müştemilat tam olarak nedir, müştemilat modelleri ve kanunu ne anlama gelir? İşte müştemilat ile ilgili bilinmesi gerekenler…

Akbank’tan çok önemli açıklama! Akbank müşterileri bunu ihmal etmesin!

Akbank’tan yeni müşterileri sevindirecek çok önemli bir açıklama geldi. İlk kez Axess’li olan müşterilerin farklı sektörlerden yapacakları alışverişlerden toplam 1250 TL hediye puan kazanacakları öğrenildi.

Denizbank müşterilerine temmuz ayında buradan para yatacak!

Gıdadan teknolojiye kadar her alanda kampanyalar düzenleyen Denizbank, şimdi de evcil hayvanı olan müşterilerine özel bir kampanya hazırladığını duyurdu. Denizbank, veteriner ve petshop harcamalarına 120 TL bonus verileceğini açıkladı.

Halkbank nakit ihtiyacı olanlara müjdeyi verdi! Başvuran anında krediyi alacak!

Halkbank, kamu bankaları arasında önemli bir konuma sahiptir ve müşterilerine çeşitli hizmetler sunmaktadır. Son açıklamasında, nakit ihtiyacı olan müşterilerine yönelik yeni bir hizmet sunulacağı belirtilmiştir. Ayrıntılar için okumaya devam edin.

Halkbank'tan flaş açıklama. Müşterilerini ilgilendiriyor

Kamu bankaları arasında yer alan Halkbank'tan nakit ihtiyacı olan müşterilerine yönelik önemli bir açıklama yapıldı. İşte Halkbank tarafından gerçekleştirilen açıklamanın detayları...

Bayramda müzeler, saraylar açık mı? Ramazan Bayramı’nda hangi müzeler açık? Ramazan Bayramı’nda müzeler bedava mı?

Ramazan Bayramı’nda müzelerin çalışma durumu vatandaşlar tarafından merak ediliyor. İşte müzeler ve sarayların çalışma günleri ve saatleri!

Ziraat Bankası tüm müşterilerine kritik bir duyuru yaptı! Hesabınızda toplu para olabilir! Hemen kontrol edin!

Ziraat Bankası müşterilere hayati bir duyuru yaptı. Yapılan duyuruda Ziraat Bankası’nda hesabı olan müşterilerin hesabındaki paraların zaman aşımına uğramamaları için 90 gün içinde başvuru yapması gerektiği ifade edildi.

Migros'tan müjde! Bugün son gün! Ayçiçek yağına yapılan bu indirim kaçmaz.. Yetişen alıyor

Türkiye'nin en büyük market zincirlerinden olan MİGROS yaptığı indirimlerle de gündemdekini yerini korumaya devam ediyor. Neredeyse kıt kanaat geçinilen şu dönemde MİGROS'un yaptığı indirimi öğrenmek için acele edin. İşte 01 Mart 2023 fiyat listesi...

Tarım İl Müdürlüğünden çok önemli ikaz! Artık mısır bu fiyattan satılacak

Tarım Mahsülleri Ofisi TMO, stoklarında var olan mısırları, büyükbaş hayvan besici, yetiştiricileri için, kanatlı hayvan besici ve yetiştiricileri  ile yem üreticilerine 5.500 TL/ton ücretten satış yapacağını duyurdu.

Oğlu ihbar etti o müteahhit yakalandı!

Deprem bölgesinde yaptıkları binalar yıkılan ve binlerce kişinin ölmesine neden olan müteahhitler göz altına alınmaya devam ediyor.

istanbulda olan müzeler Haberi

istanbulda olan müzeler

İstanbul'da kaç tane müze var?

Sanat ve bilim eserlerinin veya sanat ve bilime yarayan nesnelerin saklandığı, halka gösterilmek için sergilendiği yer veya yapılar, müze olarak adlandırılıyor.


Müzeler türlerine göre 10'a ayrılıyor. Bunlar:

Arkeoloji Müzesi

Coğrafya Müzeleri

Doğa ve Çevre Müzeleri

Müzik Müzeleri

Etnografya Müzeleri

Tarih Müzeleri

Sanayi Müzeleri

Askeri Müzeler

Bilim Müzeleri

Denizcilik Müzeleri


Peki "İstanbul'da kaç tane müze var? " sorumuzun yanıtına gelince; İstanbul'da 54 tane müze bulunuyor. İstanbul'daki müzelerin başında Ayasofya Müzesi, Kariye Müzesi, Büyük Saray Mozaikleri Müzesi, Topkapı Sarayı Müzesi, Türk ve İslâm Eserleri Müzesi geliyor. 


Ayasofya Müzesi:

İstanbul'da yapılmış en büyük Bizans kilisesi olup, aynı yerde üç kez inşaa edilmiştir. İlk yapıldığında Megale Ekklesia (Büyük Kilise) adını almış, V. yüzyıldan itibaren ise Hagia Sophia (Kutsal Hikmet) olarak adlandırılmıştır


İstanbul Arkeoloji Müzeleri

Osmanlı İmparatorluğu'ndan Türkiye Cumhuriyeti'ne miras kalmış bir kurum olan İstanbul Arkeoloji...