01 / 05 / 2024

istanbulda otellerde düşü yaşanıyor

istanbulda otellerde düşü yaşanıyor

Türkiye Ülke Performans Raporu'nda yer alan verilere göre, Türkiye'nin Nisan ayında otel doluluk oranları, 2013 yılının aynı dönemine göre yüzde 7.0'lik bir düşüş ile yüzde 63.6 düzeyine geriledi.

Setur’dan tatilseverlere dev kamyanya! Lüks otellerde yurt içi konaklama 750 TL, yurt dışı 379 dolardan başlıyor!

Koç Topluluğu iştiraki Setur, Eylül’de tatile devam edenlere cazip fiyatlarla dolu kampanyalar hazırladı. Yurt içi konaklama ücretleri gecelik 750 liradan başlarken, yurt dışı tatil paketlerinde ise fiyatlar 379 dolardan başlıyor.

Hüseyin Ferit Volkan kimdir? Hangi otellerde üst düzey yöneticilik yaptı?

Hüseyin Ferit Volkan kaç yılında ve nerede doğdu? Hangi otellerde çalıştı? Martı GYO’da hangi pozisyonda görev alıyor? İşte Hüseyin Ferit Volkan’ın biyografisi...

Turizmde yaprak dökümü: Yılın ilk 2 gününde 86 otel satışa sunuldu!

Koronavirüs salgını sürecinde en fazla darbe alan, en ağır yükü omuzlarında hisseden turizm sektörünün lokomotifi otellerde yeni yılla birlikte yaprak dökümü hızlanıyor. Yeniden yapılandırma, öteleme ve kredi ödeme kıskacındaki binlerce otel satılıyor...

Yeni dönemde ofisler, AVM’ler ve otellerde çok şey değişecek!

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, normalleşme sürecinin başlamasıyla ofisleri, otelleri ve AVM’leri değerlendirdi. Yazıcı, alınacak önlemleri ve bundan sonra ki süreçte karşılaşılacak adımlardan bahsetti.

Otellerde dövizle kira talebi iddiası meclis gündeminde!

Otel ve turistik tesislerdeki mağaza, dükkan, stant ve benzeri işyerleri için dövizle kira talep edildiği iddiası TBMM gündemine taşındı. CHP'li Zeybek, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Tahsisli otellerde oda satma hakkı genişletilmeli!

Edelstaal Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Torunoğulları,tahsisli otellerde odaların yüzde 20’lik kısmını satma hakkı'na ilişkin düzenlemeyle ilgili konuştu. Torunoğulları, “Oteller çok ucuz veriliyor; turizmde ucuz ülke olacağımıza, marka ülke olalım” diye konuştu.

Otellerde oda satma dönemi!

TTYD Başkanı Oya Narin, Turizm Tesislerinin Belgelendirilmesi ve Niteliklerine İlişkin Yönetmelik’te yapılan değişiklikle hazine arazisi üzerinde oteli bulunan yatırımcıya tanınan oda satma hakkını değerlendirdi. Narin, Türkiye’de ciddi bir dönüşüm olduğunu belirtti.

GROHE ve Carlson Rezidor Hotel bilinçli su kullanım toplantısı düzenledi!

GROHE ve Carlson Rezidor Hotel Group, otelcilik sektöründe sürdürülebilir su kullanımını desteklemek üzere gerçekleştirdikleri işbirliği çerçevesinde düzenlenen 2. Su Atölyesi’nde otellerde su kullanımında tasarruf sağlayacak yöntemleri tartıştılar.

Otellerde düşük fiyatlar yerli turistlere yarayacak!

Ülkelerinde yaşanan kriz nedeniyle Rus turist Türkiye'ye gelemedi, doluluk oranları düşen oteller fiyatları aşağıya çekerek yerli turiste yöneldi ve umudunu son dakika tatilcilerine bağladı.

Etstur'dan butik otellerde 9 taksitlik tatil imkanı!

Etstur; tatil köyleri ve resortlar dışında kalan butik oteller, şehir otelleri ve küçük aile otellerini, işadamları ile gezginlerin erişimine açtı. Bu otellerde konaklayanlar tatil otellerinde olduğu gibi ücreti 9 taksitle ödeyebilecek.

Turizm sezonu dışında ucuz konaklama imkanı sunulacak!

Turizm Bakanlığı’nın da desteğiyle otellerde turizm sezonu dışında ucuz konaklama imkanı getirilecek. TÜİK verilerine göre; emeklinin eğlence ve kültür için yaptığı harcamalar bütçesinin sadece yüzde 2.9’u kadar.

Türkiye'de otellerde doluluk oranı düştü!

Türkiye 2014'ü Avrupa'nın en düşük doluluk oranına sahip ülkelerden biri olarak kapattı. Ortalama doluluk yüzde 2.2 düşüşle yüzde 62'ye geriledi. Türkiye Avrupa genelinde en düşük doluluğa sahip oldu.

Uludağ'da kar erken düşünce rezervasyonlar sezon açılmadan hızlandı!

Kayak ve kış turizminin gözde merkezlerinden Uludağ'a kar erken düşünce, tesislerde rezervasyonlar sezon açılmadan hızlandı. Kış sezonunun 15-20 Aralıkta başlaması planlanan Uludağ'daki otellerde yılbaşında yüzde 100 doluluğa ulaşılması bekleniyor.

istanbulda otellerde düşü yaşanıyor Haberi

istanbulda otellerde düşü yaşanıyor

Rakip ülkelerdeki toparlanma ve talepte yaşanan daralmalara bağlı olarak Türkiye turizmi 2014 yılına doluluk ve fiyatlarda gerileme ile başladı Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB), dünyanın önde gelen veri ve analiz şirketlerinden STR Global'in, Nisan ayı İstanbul, Antalya ve Ankara otel doluluk oranlan ile ülke ve destinasyon bazında performans raporunu hazırladı.

Türkiye Ülke Performans Raporu'nda yer alan verilere göre, Türkiye'nin Nisan ayında otel doluluk oranları, 2013 yılının aynı dönemine göre yüzde 7.0'lik bir düşüş ile yüzde 63.6 düzeyine geriledi. Buna göre, Türkiye, Rusya ve Slovakya'dan sonra, Avrupa'daki en büyük düşüşü yaşayan ülke oldu. 

Aynı dönemde, Türkiye'nin rakiplerinden Yunanistan'da otel doluluk oranları yüzde 1 6.5'lik toparlanma ile yüzde 61.9 düzeyine yükseldi. Aynı dönemin en yüksek doluluk oranı ise yüzde 76.8 ile...