21 / 05 / 2024

istanbulda şehircilik anlayışı

istanbulda şehircilik anlayışı

Ceren Kumbasar Vatan Gazetesi' ndeki bugünki köşesinde şehircilik konusunu kaleme aldı. Şehirler de insanlar gibi kimliklerinde yazan isimleriyle değil kişilikleriyle var olur, tarihteki yerlerini alırlar...

Yeni şehircilik anlayışı geliyor!

Özak Global Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık, pandemi döneminde mimaride yeni bir trend ortaya çıktığını söylüyor.

Şehircilikte yeni dönem! Yatay mimari esas alınacak!

ATO Congresium'da düzenlenen Akıllı Şehirler ve Belediyeler Kongre ve Sergisi'nin açılışında konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, ''Yüksek yapılara son verecek, şehircilik anlayışımızda yatay mimarinin esas olduğu bir dönemi başlatacağız" dedi.

Büyükyalı Bulvar’da kiralamalar başladı!

İstanbul Boğazı’nın girişinde Kazlıçeşme sahil bandında “yeni şehircilik” anlayışı ile inşa edilen Büyükyalı, şehrin yeni buluşma noktası olan Büyükyalı Bulvar'ı ilk kez 101 İstanbul Lezzeti Festivali'nde İstanbullular ile buluşturdu. 

Murat Kurum: Önceliğimiz kentsel dönüşüm sürecini işletmek!

Yeni şehircilik anlayışı doğrultusunda kentlerin yaşam kalitesini artıracak pek çok proje ve yatırımın hayata geçirilmekte olduğunu söyleyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, dönüşüm sürecinin hızlandırılacağını ve yatay mimari anlayışın ülke geneline yayılacağını belirtti.

Fatma Şahin yeni şehircilik anlayışını tanımladı!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, yeni şehircilik anlayışının insana ve çevreye duyarlı bir bakışla geliştiğini söyledi.

Gelecek 20 yılda deprem riski taşıyan bina kalmayacak!

Çevre Bakanı Kurum, Türkiye genelinde yürütülen kentsel dönüşüm ve konut projeleriyle örnek bir şehircilik anlayışının ortaya konulacağını belirterek, yılda 300 bin riskli konutun dönüştürülmesi hedefiyle yürütülecek çalışmalarla gelecek 20 yılda deprem riski taşıyan bina kalmayacağını söyledi.

Şehircilik baştan sona dizayn edilmeli!

AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Ankara'ya dair planları, hedefleri ve projeleri anlattı. Özhaseki, şehircilik anlayışının değişmesi gerektiğini söyledi.

TOKİ'nin 2019 hedefi 50 bin konut!

Sürdürülebilir şehircilik anlayışıyla dar ve orta gelirli vatandaşlar için konut üreten TOKİ'nin bu yılki üretim hedefi 50 bin konut. TOKİ Başkanı Ömer bulut, TOKİ'nin Türkiye'nin inşasında taşıdığı büyük sorumluluğu titizlikle yerine getirmeye devam edeceğini belirtti...

KİPTAŞ depo konut projeleri başlatacak!

KİPTAŞ, gayrimenkul sektöründe çığır açacak yeni bir adım atıyor. KİPTAŞ İstanbul’un şehircilik anlayışına katkı sağlayacak depo konut projelerini hayata geçirecek. 

Sakarya, yatay mimaride örnek şehir!

Yatay mimarisi ise Sakarya, Türkiye’nin örnek şehirleri arasına girdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Yatay mimar, farklı bir şehircilik anlayışının doğmasını sağlamıştır” dedi…

Hatay Samandağ'a üst yapı yatırımı!

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş öncülüğünde HBB ekipleri modern şehircilik anlayışına uygun olarak çalışmalarına devam ediyor.

Balıkesir'de 10 yıllık yol sorunu çözüldü!

Dünyanın şehircilik anlayışına uygun, modern bir şehir planlayan Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, 10 yılı aşkındır bir çivi dahi çakılmayan TOKİ Yeni Mahalle’deki yaşam kalitesi yüksek yerleşim alanlarında yürütülen çalışmaları yerinde inceledi.

Çanakkale Kepez'in çehresi yenileniyor!

Kepez Belediye Başkanı Dr. Ömer Faruk Mutan, “Çağdaş şehircilik anlayışı, sosyal demokrat belediyecilik ile Kepez’imiz, Çanakkale’mizin yıldızı olmaya devam ediyor” dedi.

istanbulda şehircilik anlayışı Haberi

istanbulda şehircilik anlayışı

Türkiye’de ama özellikle İstanbul’da artık şehircilik o kadar ayaklar altına alındı, o kadar trajikomik şeyler yaşanmaya başlandı ki İstanbul’la ilgili tüm umudumu gelecek nesillerde aramak istiyorum. O yüzden de bugünkü yazım çocuklar veya çocuk aklıyla şehircilik oynayanlar için.


Türkiye Cumhuriyeti’nin başına gelen en güzel şeylerden biri İstanbul. İstanbul’un başına gelen en korkunç şey de biziz. Kimlikli bir şehir İstanbul ama kişiliğinden bahsetmek imkansız. Kişiliksiz yaptık biz İstanbul’u. Her an değişebilir, değiştirebiliriz. Her an her şey gelebilir İstanbul’un başına. Köprüsünün yeri değişebilir. Boğazına ada yapılabilir. Boğazı doldurulabilir. Denizin kenarında yıllardır yeşil alan olan yerleri konut olabilir. Olmasın diye bilirkişi raporu çıkabilir ama yine de oldurulabilir. Güneşin batışı 50 sene sonra izlenemeyebilir İstanbul’da. Bir şehri şehir yapan kültürü, tarihi, düzeni, insanları elinden...