27 / 05 / 2024

istanbulda yaşamın maliyeti

istanbulda yaşamın maliyeti

Dünyadaki farklı şehirler arasındaki yaşam maliyetlerini karşılaştıran Expatsian sitesi İstanbul’ da yaşamanın maliyetini açıkladı. İşte ortalama bir İstanbullu’ nun yaşamını sürdürmek için yapması gereken harcamalar...

İstanbul'da yaşamanın maliyeti yüzde 81 artarak 55 bin TL'yi aştı!

İstanbul Planlama Ajansı tarafından yapılan araştırmaya göre mega kent İstanbul’da yaşamanın maliyeti geçen senenin aynı ayına göre yüzde 81 artış gösterdi. Mega kentte dört kişilik bir ailenin ortalama yaşam maliyeti 55 bin 321 Türk Lirası şekilde hesaplandı.

Tuzla Vesen Yalıları'nda bu yılın ikinci çeyreğinde yaşam başlıyor!

Vesen Yapı tarafından, Tuzla Mercan Koyu’nda Anadolu Yakası’nın denize sıfır konumlanan ilk ve tek projesi “Vesen Yalıları'nda 2024’ün ikinci çeyreğinde yaşamın başlaması planlanıyor.

Depremde 72 kişinin yaşamını yitirdiği İsias Oteli davası 3 Ocak'ta başlayacak!

Asrın felaketi şeklinde nitelendirilen depremlerde yerle bir olan ve 72 kişinin yaşamını yitirdiği Adıyaman'da yer alan İsias Oteli'ne ilişkin 11 sanık hakkında 22 yıl 6'şar aya kadar hapis cezası istenen iddianame, Adıyaman 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. İşte detaylar...

İstanbul’da yaşamanın maliyeti 47 bin 493 TL!

İstanbul Planlama Ajansı’nın araştırmasına göre İstanbul’da dört kişilik bir ailenin ortalama yaşam maliyeti 47.493 lira olarak hesaplandı.

370 kişinin yaşamını yitirdiği sitenin firari müteahhidini, depremde yakınlarını kaybedenler yakaladı!

Hatay'da depremde 370 kişinin yaşamını yitirdiği Emlak Bank Konutları'nın hakkında yakalama kararı bulunan müteahhiti Mehmet Özat'ı yakınlarını kaybedenler bir alışveriş merkezinde yakalayarak polise teslim etti.

İstanbul’da 4 kişilik bir ailenin ortalama yaşam maliyeti 44 bin TL'yi aştı! 

İstanbul'da yaşamanın maliyeti gün geçtikçe artıyor. Geçen senenin aynı ayına göre yüzde 79,42 artan İstanbul'da yaşamanın maliyeti, 44 bin TL'yi aştı. İşte ayrıntılar..

Gaziantep'te 26 kişinin yaşamını yitirdiği binaya sahte belgelerle yapı ruhsatı düzenlenmiş!

Gaziantep'te, 6 Şubat tarihinde meydana gelen depremlerde yıkılan ve 26 kişinin yaşamını yitirdiği apartmana ilişkin aralarında Nurdağı Belediye Başkanı Ökkeş Kavak'ın da yer aldığı 6 sanık hakkında 22 yıl 6'şar aya kadar hapis cezası talep edilen iddianame kabul edildi.

İstanbul'da yaşamanın maliyeti aylık 40 bin liraya dayandı!

İPA'nın yayımladığı, 'İstanbul’da Yaşam Maliyeti Araştırması' verilerine göre, kentte dört kişilik bir ailenin aylık ortalama yaşam maliyeti 40 bin liraya dayandı. 

Ekonomi Eski Bakanı Kemal Derviş yaşamını yitirdi! Kemal Derviş kimdir? Kemal Derviş neden öldü?

2001 krizi sonrası Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı görevini üstlenen Kemal Derviş, 74 yaşında yaşamını yitirdi. Derviş’in bir süredir ABD’de Parkinson rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğü belirtildi.

İstanbul'da yaşamanın maliyeti belli oldu! 4 kişilik bir ailenin ortalama yaşam maliyeti ne kadar? 

İstanbul’da yaşamanın ortalama maliyeti resmen hesaplandı. Peki İstanbul’da dört kişilik bir ailenin ortalama yaşam maliyeti Mart ayında ne kadar oldu? 

İstanbul’da yaşamanın maliyeti açıklandı! Tam tamına 23 bin 586 lira!

İBB İstanbul’da 4 kişilik bir ailenin yaşam maliyetini araştırdı. Ağustos ayı için yapılan araştırmanın sonucu dudak uçuklattı.

İngiltere ve Galler'de 688 evsiz yaşamını yitirdi!

2020'de İngiltere ve Galler'de toplam 688 evsiz hayatını kaybetti. Hayatını kaybedenlerden 13'ü koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdi. 

Büyükyalı’da yaşayanlar 5 dakikada yaşamın her alanına dokunuyor!

‘İyi Yaşam’ mottosunu benimseyen Büyükyalı projesinde yaşayanlar ‘5 dakikada’ yaşamın her alanına dokunmanın avantajını yaşıyor.

istanbulda yaşamın maliyeti Haberi

istanbulda yaşamın maliyeti


Dünyadaki farklı şehirler arasındaki yaşam maliyetlerini karşılaştıran Expatsian sitesi İstanbul’da yaşamanın maliyetini açıkladı. İşte ortalama bir İstanbullu’nun yaşamını sürdürmek için yapması gereken harcamalar...


HAMBURGER PİZZA 13 LİRA

- Büyük şirketlerin binalarının yer aldığı iş merkezlerinde ortalama öğle yemeği maliyeti 20 lira.

- İstanbullular klasik bir fast-food için 13 lirayı gözden çıkarıyor.


2 LT KOLA 2.83 LİRA

- İstanbullular kaliteli bir sofra şarabı için 35 lirayı gözden çıkarıyor.

- İstanbul’da Coca-Cola’nın 2 litrelik ürünü 2,83 lira. ? 2 kişilik ekmeğin fiyatı da 1,5 lira.


EV MASRAFI 2.800 lİRA

- İstanbul’un en gözde semtlerinde ortalama 85 metrekarelik evlerin aylık kiraları 2 bin 500 liradan başlıyor.

- Bu evin elektrik, su, doğalgaz faturaları 300 lira. 


TIRAŞ: 27 LİRA

Yabancıların ağırlıklı olarak yaşadığı bir mahallede ortalama bir erkek saç ve sakal tıraşı maliyeti 27...