03 / 05 / 2024

İstanbulda yaşayan Sivaslılar

İstanbulda yaşayan Sivaslılar

Mega kent İstanbul'un nüfusu, 2014 yılı verilerine göre 14 milyon 377 bin kişiye ulaşmış durumda. İstanbul'a göç edenlerin illere göre dağılımını hiç merak ettiniz mi?

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan İstanbul açıklaması: Artık İstanbullular yaşayan ölülerdir! 

Deprem bilimci Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, X sosyal medya hesabından 'Artık İstanbullular yaşayan ölülerdir' dedi. İşte Ercan'ın o paylaşımı... 

Yabancıya konut satışları son 33 ayın dibinde!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen yabancıya konut satışları Şubat ayında resmen dibi gördü. TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre Şubat'ta toplam konut satışları içerisinde yabancılara gerçekleştirilen konut satışının payı yüzde 2,0 şeklinde oldu.

81 ilde yaşayan herkesi yakından ilgilendiriyor! 18-29 yaş arasına 9 ay boyunca ödeme yapılacak! 

İş arayan vatandaşların yakından takip ettiği İŞKUR, 18-29 yaş arasına 9 ay boyunca ödeme yapıyor. İşte 81 ilde yaşayan herkesi ilgilendiren o detaylar...

Türkiye'de ikamet izniyle yaşayan yabancı sayısı 247 bin 62 azalarak 1 milyon 107 bin 32 oldu!

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı verilerine göre Türkiye'de ikamet izni ile yaşayan yabancı sayısı 247 bin 62 azalarak 1 milyon 107 bin 32 oldu. 

Yurt dışında yaşayan vatandaşlar tapu işlemlerini artık daha kolay yapacak! İşte yeni sistem!

Yurt dışında yaşayan Türk vatandaşları uzaktan kimlik doğrulama sistemi ile fiziki evrakla uğraşmadan tapu işlemleri gibi resmi işlemleri kolaylıkla yapabilecek. İşte yeni sistem...

Türkiye'de yaşayan yabancı nüfusu Komşu’yu da solladı! Yabancılar 1 milyon 518 bin 462 konutu kullanıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce, Türkiye'de yaşayan yabancı sayısının Bulgaristan nüfusunu geçtiğini belirtti. Ayrıca, Gökçe yabancıların Türkiye genelinde 1 milyon 518 bin 462 konutu kullandığını söylüyor.

Yabancıya konut satışları çakıldı! Yabancı yatırımcıya örtük bir ambargo mu var? 

TÜİK tarafından yayımlanan verilere göre yabancıya konut satışları ekimde 2,5 yılın en düşük seviyesine gerilemiş durumda. Peki, Yabancıya konut satışlarına örtük bir ambargo mu var?

Türkiye'de ikamet izniyle yaşayan yabancı sayısı yüzde 15 azaldı!

Türkiye'de ikamet izniyle yaşayan yabancı sayısı yüzde 15 azaldı. Göç Başkanlığı'nın verilerine göre, ikamet izni ile yaşayan yabancı sayısı 1 milyon 127 bin 38 oldu.

Yabancıya konut satışlarında deprem korkusu! En fazla İstanbul etkilendi!

Satılık ve kiralık ev fiyatlarının fırlamasının sebeplerinden biri olan yabancıya konut satışları, şubattaki 6 Şubat depremlerinden beri toparlanamadı. Ocak ayında yüzde 0,6 oranıyla sınırlı olan bu düşüş şubat ayında yüzde 27'ye fırladı ve eylül ayında ise yüzde 42 oranıyla sert gerilemeyi sürdü.

Konut satışında bir ayda en fazla artış yaşayan iller peş peşe sıralandı!

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) Temmuz ayına ilişkin konut satış istatistikleri yayımladı. Peki, konut satışında bir ayda en fazla artış yaşayan iller hangileri oldu? İşte detaylar...

Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman ve Malatya. Bu illerimizde yaşayanlar dikkat! O süre uzatıldı

Deprem bölgesindeki illerimizde yaşayan vatandaşları ilgilendiren flaş bir gelişme yaşandı. Deprem bölgesindeki illerimize yönelik yapılandırmaya ilişkin süre uzatıldı. İşte detaylar...

Antalya, Denizli, Burdur ve Isparta’da yaşayanlar dikkat! En çok tükettiğiniz ürüne zam geldi. Paranız fazla alınınca

Türkiye'de benzin fiyatlarına gelen zammın ardından çeşitli ürünlere zam yapılmaya devam ediliyor. Akdeniz ve Ege bölgesinde yaşayan vatandaşları ilgilendiren de önemli bir gelişme yaşandı. En çok tükettiğiniz ürüne zam geldi.

Yardıma muhtaç vatandaşlar dikkat! Devlet 500 bin TL'ye kadar nakit yardım yapıyor!

Aile Bakanlığı'nın yeni sosyal yardım programıyla, maddi sıkıntı yaşayan vatandaşlar ev onarımları, yapımı ve eşya alımları için 500 bin TL'ye kadar nakit yardım alabilecek. Başvurular hızla yapılmalı, fırsat kaçırılmamalı.

İstanbulda yaşayan Sivaslılar Haberi

İstanbulda yaşayan Sivaslılar

Türkiye'nin en büyük kenti İstanbul, 2014 yılı verilerine göre 14 milyon 377 bin 18 kişilik nüfusuyla aynı zamanda dünyanın da sayılı şehirlerinden biri.


Eğitim ve iş olanaklarının fazlalığı nedeniyle Türkiye'nin her yerinden göç alan İstanbul'da hep Sivaslıların fazla olduğundan söz edilir. Dededen İstanbullu ya da eski İstanbulluların sayısı ise nüfus yoğunluğuna göre oldukça azdır.


'Taşı toprağı altın' deyip memleketlerinden yola koyularak İstanbul'a yerleşenlerin sayısını hiç merak ettiniz mi?


2014 yılı verilerine göre İstanbul'a göç edenlerin illere göre sıralanmış listesi, kentteki popülasyonla ilgili önemli bilgiler içeriyor.


Listeye bakınca 'İstanbul'da Sivas'ta yaşayandan daha fazla Sivaslı yaşıyor' bilgisinin de ne kadar doğru olduğunu görüyoruz. 2014 yılı verilerine göre Sivas'ta 623 bin 116 kişi yaşarken, İstanbul'da yaşayan Sivaslıların sayısı 741 bin 643 kişi olarak tespit edilmiş.


Sıralamada ikinci...