02 / 05 / 2024

İstanbulda yeşil alana ne kadar harcanacak

İstanbulda yeşil alana ne kadar harcanacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul'da kentsel dönüşüme 4 yılda 128,6 milyon TL, yeşil alanların yaygınlaştırılmasına 5,1 milyar TL, raylı sistemlere ise 21,5 milyar TL harcayacak.

Kadıköy Belediyesi'nin eski binası yıkılacak, yeşil alana dönüşecek!

Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, belediye binasının yıkılıp bu bölgeyi yeşil alana ve deprem toplanma alanına dönüştüreceklerini söyledi.

Şanlıurfa’daki harabeler yıkılarak yeşil alana dönüştü!

Şanlıurfa’da Haliliye Belediyesi Atatürk Mahallesinde bulunan 2 yapıyı yeşil alana dönüştürmek için yıkımını gerçekleştirdi.

Asım Balcı: Altındağ yeşil alana doyacak!

AK Parti Altındağ Belediye Başkan Adayı Asım Balcı, “Altındağ’ı önümüzdeki dönemde Ankara’nın en yeşil ilçesi yapacağız. Bölgede kişi başına 20 metrekare ek yeşil alan düşecek'' diye konuştu.

Atatürk Havalimanı'nın yeşil alan olması bu ilçeleri uçuracak!

Atatürk Havalimanı’nın Central Park’ı 3’e, Hyde Park’ı 8’e katlayabilecek ölçüde yeşil alana dönüşmesi potansiyeli, Bakırköy başta olmak üzere en çok havaalanına 5 kilometre mesafedeki 5 ilçedeki konut değerlerini pozitif yönde etkileyecek.

Avcılar'da yeşil alana oto yıkama ve otopark!

Başkan Mustafa Değirmenci döneminde yeşil alan ve ilkokul alanı olarak belediye lehine terk edilen 2 parsel ticarethaneye dönüştürüldü. Yeşil alan olarak belirlenen 5078 parsel üzerinde oto yıkama ve otopark açılırken su çıkarmak için 250 metre de sondaj vuruldu.

İzmir Kadifekale'de yıkılan binaların yerine yeşil alan yapılacak!

İzmir Kadifekale semtinde 440 bin metrekarelik alanda çarpık yapılaşmanın önüne geçildi, yıkılan binaların yerine yeşil bir alan yaratıldı. Bu alana 13 bin ağaç, 12 bin çalı dikildi...

Kuşadası'nda imara açılması istenen yeşil alana red kararı!

Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 6 ay önceki toplantısında da reddedilen ve yeniden gündeme getirilen Kuşadası ilçesindeki yeşil alanın konut alanına dönüştürülmesi talebi oybirliğiyle reddedildi.

Pozantı Belediyesi yeşil alanın imarını değiştirmeyecek!

Pozantı Belediye Meclisi 4 toplantıda görüştükten sonra ‘Evrak eksikliği’ nedeniyle komisyona geri gönderdiği, yeşil alanın imar tadilatı yapılarak ticari alana dönüştürülmesine ilişkin talebi, toplantıda YEŞİL ALAN olarak kalması konusuna ‘EVET’ dedi.

Antalya Kepez'deki yeşil alanlar emlak fiyatlarını artırdı!

Antalya’nın en fazla aktif yeşil alana sahip ilçesi Kepez, vatandaşın olduğu kadar en fazla emlak yatırımcılarının yüzünü güldürüyor. Temalı ve büyük ölçeklerde yapılan parklar, taşınmazların değerlerinin katlanarak artmasındaki en büyük pay sahibi.

Çukurova Huzurevleri Mahallesi'nde yeşil alan tartışması!

Adana'nın Çukurova ilçesinde, belediyenin yeşil alana spor tesisi yapmak istemesine imar durumu nedeniyle karşı çıkan bazı mahalleliler, alana yapılacak halı saha üzerinden haksız rant elde edileceğini ileri sürdü.

Antakya'daki metruk araziler yeşil alana dönüştürülüyor!

Antakya Belediyesi kent genelinde metruk alanların hepsini yeşil alanlara çevirmek için çalışmalarını sürdürüyor. Bu bağlamda TOKİ konutları civarındaki 10 bin m2 lik metruk arazi yeşil alana dönüştürülecek.

Kadıköy Acıbadem'deki araziye yeşil alan önerisi!

CHP'li İBB Meclis Üyesi Mesut Kösedağı, Acıbadem'deki 10 dönüm arazinin yeşil alana çevrilmesi için önerge verdi, Kösedağı bu arazinin aynı zamanda deprem toplanma alanı ilan edilmesini de önerdi

Mamak Belediyesi kentsel dönüşümde yeşil alanı ihmal etmiyor!

Hazırladığı kentsel dönüşüm ve yenileme projeleriyle ilçeyi baştan sona imar eden Mamak Belediyesi, kentsel dönüşüm projelerinde aslan payını yeşil alana ayırıyor.

İstanbulda yeşil alana ne kadar harcanacak Haberi

İstanbulda yeşil alana ne kadar harcanacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Kadir Topbaş’ın 3’üncü kez başkanlık koltuğuna oturmasının ardından 2015-2019 yılları arasında İstanbul’da yapılması planlanan projelerin maliyetleri, tamamlanma süresi ve genel ayrıntılarına ilişkin bilgiler içeren İstanbul’un Stratejik Planı açıklandı.

Plana göre İstanbul'da raylı sistem uzunluğu yüzde 140 artacak, minibüs ve dolmuşlara İstanbulkart ile binilecek, taksiler ise merkezi sistemden yönlendirilecek, her yıl ortalama 780 sosyal konut inşa edilecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan ve belediye meclisinde kabul edilen 2015-2019 Stratejik Planı'nda, İstanbul'da 4 yıl boyunca yapılması planlanan projelerin maliyetleri, tamamlanma süresi ve genel ayrıntılarına ilişkin bilgiler yer aldı. Planda, ana hizmet alanları Afet, Çevre, İmar, Kent ve Toplum düzeni, Kültür Hizmetleri, Sağlık Hizmetleri, Sosyal Destek Hizmetleri, Ulaşım Hizmetleri ve Genel Yönetim başlıkları altında toplandı.


Raylı sistem uzunluğu yüzde 140...