01 / 05 / 2024

Kuşadası'nda imara açılması istenen yeşil alana red kararı!

Kuşadası'nda imara açılması istenen yeşil alana red kararı!

Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 6 ay önceki toplantısında da reddedilen ve yeniden gündeme getirilen Kuşadası ilçesindeki yeşil alanın konut alanına dönüştürülmesi talebi oybirliğiyle reddedildi.



Büyükşehir Belediye Meclisi Haziran ayı ikinci toplantısı yapıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun rahatsızlığı nedeniyle katılamadığı toplantıya vekili olan meclisi üyesi Evrim Karakoz başkanlık yaptı. 20 meclis üyesinin katılmadığı toplantıda 39 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.


Kuşadası’nın Türkmen Mahallesi, 103 ada 64 numaralı parseldeki 1/5000’lik Çevre Düzenleme planında yeşil alan  görünen yaklaşık 10 dönümlük arazinin konut, sosyal tesis alanı, park ve otopark alanına dönüştürülmesi için imara açılması talebi, 6 ay önceki Meclis toplantısında reddedilmişti. Kanunlara göre “Belediye Meclisinde reddedilen bir gündem maddesi 1 yıl geçmeden tekrar gündeme getirilemez” hükmüne rağmen, bazı değişikliklerle 2016 Haziran Meclis toplantısında gündeme alınıp komisyona sevk edilen madde tekrar görüşüldü.  İmar Komisyonu üyeleri, Ocak ayı toplantısında olduğu gibi talebe yine red kararı verdi. Komisyonun olumsuz raporu doğrultusunda imar planı değişikliği oy birliği ile reddedildi.


Ses Gazetesi 



Geri Dön