07 / 05 / 2024

İstanbulda yurt sorunu kalmayacak

İstanbulda yurt sorunu kalmayacak

Üniversite adaylarının yurt sorununa çözüm üreten Kredi Yurtlar Kurumu (KYK), bu yıl İstanbul’daki yatak sayısını 10 bin adet arttıracak. Yurt odaları üçer kişilik dizayn ediliyor.

Vize sıkıntısı had safhada! İhracatçılar vize alamayınca yurt dışı ziyaretler askıya alındı!

Son günlerde iyice ayyuka çıkan vize sorunu ihracatçıları bezdirdi. Çoğu ihracatçı vize alamadığı için yurt dışı müşteri ziyaretlerini ertelemek zorunda kalırken, bu durumun Türkiye’nin ihracatına darbe vuracağı belirtiliyor.

Kira fiyatları aldı başını gitti! Artık kiralık ev ve yurt bulmak imkansız hale geldi! Türkiye’de il il kira fiyatları

Türkiye’de YKS sonuçlarının açıklanması ile birlikte milyonlarca öğrencinin bir numaralı sorunu barınma ihtiyacı oldu. Öğrenciler, artan kira ve yurt fiyatları ile birlikte kalacak bir yer bulmakta oldukça zorlanıyor. Peki Türkiye’de il il kira fiyatları ne kadar? İşte detaylar…

Öğrencilerin yurt ve kira sorunu Meclis gündeminde!

CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, 21 Eylül 2021 tarihi itibarıyla ülke geneli ile İstanbul, Ankara, Eskişehir ve İzmir illerinde barınma sorunu yaşayan öğrencilere ilişkin soru önergesi verdi. 

CHP'li 26 milletvekili krize dönüşen yurt sorunu için araştırma önergesi verdi!

CHP Ankara Milletvekili Nihat Yeşil, krize dönüşen yurt sorunu için araştırma önergesi verdi...

Kira masrafları 500'ü aşkın öğrenci yurdunu iflasa sürükledi!

İlk-orta dereceli okullar yüz yüze eğitime açılırken, üniversitelilerin tüm tepkisine rağmen yüksek öğretim kurumlarının açılmama nedeninin perde arkasında yurt sorunu olduğu öğrenildi. Kira masrafları 500'ü aşkın öğrenci yurdunu iflasa sürükledi...

Dünyanın gündemi şehirleşme sorunu!

Yurt içinde yaşanan yavaşlamanın da etkileriyle Türk geliştiriciler son zamanlarda yurt dışında üretime ağırlık verirken, mimarlar ise global yapıya bürünüyor. Dünyanın gündeminde ise şehirleşme sorunu var...

Edremit'e 300 kişilik kız öğrenci yurdu müjdesi!

Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı’nın girişimleriyle birlikte Edremit’in yurt sorunu çözüm bulacak. Kaymakan Ali Sırmalı Edremit'e 300 kişilik kız öğrenci yurdu müjdesi verdi. 

Aşkın Bak: Üniversite kampüslerinde yurt yapmaya devam edeceğiz!

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, arsa sorununa değinerek "Öğrenci yerleştirmekte sorun yaşadığımız, arsa sorunu yaşadığımız illerde üniversite kampüslerinde yurt yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Hatay'ın yurt sorunu çözülmeli!

CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, Hatay'daki yurt sorunu TBMM'de gündeme getirdi. Topal, Hatay'ın üniversite kentine dönüştüğünü söyleyen Topal, barınma ihtiyacının karşılanması gerektiğini vurguladı.

Öğrencilerin yurt sorunu meclis gündeminde!

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, öğrencilerin yurt sorununa ve yurt kapasitelerinin artırılmasına yönelik çalışmalara ilişkin soru önergesi hazırladı. Karadeniz sorularının Gençlik Ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç tarafından yanıtlandırılmasını talep etti..

Öğrencilerin yurt sorunu nasıl çözülecek?

Milliyet Gazetesi Köşe Yazarı Abbas Güçlü bugünkü yazısında öğrencilerin barınma sorununu ele aldı. İşte o yazı...

Osmaniye'ye yeni öğrenci yurdu inşa ediliyor!

Osmaniye Milletvekili Suat Önal, Osmaniye yeni bir yurt yapılacağının müjdesini verdi. Önal, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi’nde eğitim gören öğrencilerin yurt sorunu bu sayede ortadan kalkacağını belirtti.

Torunlar Grup Amasya Taşova'ya 350 kişilik yurt yapıyor!

Taşova'nın iş adamlarından Torunlar Grup sahibi Bedir Torun 350 kişilik Kız-erkek öğrenci yurt yapıyor. İş Adamı Bedir Torun ve Oğulları yurt için yatırım yapma kararı alarak yurt sorunu çözdü.

İstanbulda yurt sorunu kalmayacak Haberi

İstanbulda yurt sorunu kalmayacak

Üniversite eğitimini İstanbul'da almak isteyen öğrenciler, kalacak yer bulma endişesi yaşıyor. Mevcut yurtların oldukça pahalı olması nedeniyle aileler kara kara düşünürken, yolu İstanbul'dan geçen öğrencilere ilk müjde İstanbul Kredi Yurtlar Kurumu'ndan geldi. İstanbul'da 20 yurt ile barınma sorununa çare olmaya çalışan KYK, bu yıl bünyesine iki yeni yurt daha ekledi.


 Yaklaşık iki yıldır çeşitli nedenlerden dolayı faaliyete geçmeyen Cevizlibağ Yurdu bu yıl kız öğrencilere Avrupa yakasında konaklama imkânı sağlarken, Sancaktepe Öğrenci Yurdu da Anadolu yakasında hizmete girecek. Her iki yurdun toplamda 10 bin kişilik yatak kapasitesine sahip olduğunu anlatan Kredi Yurtlar Kurumu İstanbul Bölge Müdürü Dr. Cemil Bağlama, “Yurt odalarımız 45 metrekarelik ölçülerde olacak. Tuvalet ve banyonun bulunduğu odalarda, her şey üç kişinin kalabileceği şekilde tasarlandı. Odalarda ayrıca üçer çalışma...