30 / 04 / 2024

istanbuldaki asansörlerinin kaçının kullanımı sakıncalı

istanbuldaki asansörlerinin kaçının kullanımı sakıncalı

Makina Mühendisleri İstanbul Şubesi yaptığı açıklamada "2012 ve 2013 yıllarında gerçekleştirilen 11 bin 48 adet asansörün yüzde 89`unda kullanılmasında sıkınca yaratan kusurlar tespit edilmiştir" dedi

Deprem uzmanından son dakika uyarısı: Orada 7'den büyük deprem olması kaçınılmaz! 

Karadeniz Teknik Üniversitesi emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Osman Bektaş, o bölgeyi işaret etti ve 7'den büyük depremin kaçınılmaz olduğuna dikkat çekti. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Araç alacaklar dikkat: Fiyat yükselişleri kaçınılmaz! Şimdiden yüzde 2 ile yüzde 4 arasında artış var! 

Otomotiv Sanayii Derneği (OSD) Başkanı Cengiz Eroldu, otomotiv sektörüne ilişkin yaptığı değerlendirmede fiyat artışlarının kaçınılmaz olduğuna dikkat çekti. İşre Eroldu'nun o açıklaması...

Dikkat! İstanbul depremi kaçınılmaz olacak! Deprem profesörü Ahmet Ercan'dan kritik tarih açıklaması!

İstanbul'un önündeki depremin er ya da geç kaçınılmaz olacağını söyleyen Deprem profesörü Ahmet Ercan'dan depremin tarihi ve şiddetiyle ilgili kritik açıklama geldi.

Altında yangın alevlendi! Gram, yarım, çeyrek altın ne kadar? 22 Ağustos 2023 canlı altın fiyatlarına hemen bakın!

Son zamanlarda birçok insan gram altın, çeyrek altın, yarım altın gibi altın türlerinin fiyatlarını yakından izliyor. Peki 22 Ağustos 2023 Salı gram, yarım, çeyrek altın ne kadar, kaç TL? İşte 22 Ağustos 2023 güncel altın fiyatları!

İşte iPhone pilinizin daha uzun süre dayanmasını sağlamanın yolu

Her yeni iOS güncellemesi yayınlandığında, birçok kullanıcı kaçınılmaz olarak pil ömrünün hızlı bir şekilde tükenmesiyle karşılaşır.

Avrupa ve ABD'deki şirketler resesyon endişeleriyle işten çıkarma dalgasını sürdürüyor!

Artan enflasyon ve faiz oranları, Avrupa ve ABD ekonomilerinde resesyon endişelerini tetikliyor ve şirketlerin yeniden yapılanmaya gitmesine neden oluyor. Bu süreçte, işten çıkarmalar da kaçınılmaz hale geliyor.

İslam Memiş gram altın için kaçınılmaz son dedi! Peş peşe rakam verdi! Bakmayan bin pişman olacak!

Altın ve piyasa analisti İslam Memiş, gram altın için kaçınılmaz son dediği rakamı açıkladı. Bakmayan çok pişman olacak! 

İslam Memiş 'Kaçınılmaz' dedi ve açıkladı! Gram altın için bu rakamı ilk defa telaffuz etti

Altın piyasasında flaş gelişmeler yaşanıyor. Piyasa analisti İslam Memiş, altına ilişkin son değerlendirmelerini paylaşırken gram altında ilk defa bu rakamı telaffuz etti. İşte tüm detaylar...

İşte Bank of Amerika’dan dolar tahmini: Seçimi kim kazanırsa kazansın, dolar yüzde 15 ile 25 arasında artacak!

Seçim öncesi döviz piyasalarında hareketli saatler yaşanıyor. Dolar ve euroda sınırlı da olsa yükselişler gözlenirken, yatırımcılar seçim sonrası fiyatlamaları merak ediyor. Uzmanlara göre ise seçimi kim kazanırsa kazansın döviz kurlarında yükseliş kaçınılmaz.

Kasko sigortası neleri kapsar? Kasko aracın yüzde kaçını öder? Kasko aracın deprem hasarını karşılar mı?

Kahramanmaraş’ta yaşanan büyük ölçekli depremler pek çok zarara ve hasara neden oldu. Hasar gören illere yardımlar devam ederken, enkaz altında kalan araçların akıbetinin ne olacağı merakla araştırılıyor.

Sigortada ‘şok’ iddia: Bazı sigorta şirketleri deprem riski bahanesiyle kasko yapmaktan kaçınıyor!

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin deprem riski bahana edilerek bazı sigorta şirketlerinin kasko yapmaktan kaçındığını ileri sürdü. Şahin, ayrıca DASK yaptırmak isteyenlere de bazı uyarılarda bulundu.

'Merkez Bankası'nın telaşı piyasalarda beklentiyi de bozuyor'

Ankara Sayfası yayınında piyasalardaki havayı yorumlayan ekonomi gazetecisi Erdal Sağlam, MB'nın son adımlarının açık bir tedirginlik ve telaşa işaret ettiğini belirterek, kur üzerindeki baskılara rağmen seçimlerden önce kurda bir sıçramanın kaçınılmaz hale geldiğini savundu.

İslam Memiş'ten bomba gibi tavsiye! Altından da dolardan kaçın diyor, işte yeni yatırım aracı

2023 yılı için yatırım öngörülerini sıralayan finans uzmanı İslam Memiş, çarpıcı gram altın, ons altın, gram gümüş ve ons gümüş tahmini yaptı. Memiş, 100 bin TL'si olan bir kişinin nelere, ne şekilde yatırım yapması gerektiğini söyledi. İşte, 2023 yatırım tavsiyesi ile ilgili tüm detaylar...

istanbuldaki asansörlerinin kaçının kullanımı sakıncalı Haberi

istanbuldaki asansörlerinin kaçının kullanımı sakıncalı



Makina Mühendisleri İstanbul Şubesi, denetledikleri asansörlerin yüzde 89'unda "kullanılmasında sakınca yaratan kusurlar" tespit edildiğini açıkladı.


Makina Mühendisleri İstanbul Şubesi'nden yapılan açıklamada, "Şubemiz, İstanbul`da dokuz ilçe belediyesi ve beş organize sanayi bölgesi ile protokol yapmış ve bu noktadaki asansör yıllık kontrollerini gerçekleştirmiştir" denildi ve sonuçlara ilişkin şu bilgi verildi:

"Kontroller  bize bildiğimiz bir sonucu göstermiştir: 2012 ve 2013 yıllarında gerçekleştirilen 11 bin 48 adet asansörün yüzde 89`unda kullanılmasında sakınca yaratan kusurlar tespit edilmiştir. Kontrol edilen asansörler eksikliklerin giderilmesi sonrası ücretsiz olarak ikinci kontrole tabii tutulmuş ve bu kontroller sonrası ancak kontrol edilen asansörlerin yüzde 38`i uygun hale gelmiştir."


Yıllık kontroller sonucu asansörlerin uygun hale gelmesi için belediyelere, bina sorumlularına ve asansör monte eden firmaların yapması gereken işler olduğu vurgulanan açıklamada, "Kamunun can ve...