06 / 05 / 2024

İstanbul\'daki güvenli semtler

İstanbul\'daki güvenli semtler

Ülkemizde kimi bölgeler depremden az etkilenirken kimi bölgeler ise başlı başına bir deprem bölgesi olma niteliğine sahip oluyor. Peki İstanbul'un hangi semtleri deprem açısından güvenli? İşte yanıtı...

Binaların ısı ve su yalıtımı deprem güvenliğini etkiler! Yalıtım uygulamaları nasıl yapılmalı? 

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Füsun Sümer, ısı ve su yalıtımının binaların deprem güvenliğini de etkileyeceğini belirtti. Peki yalıtım uygulamaları nasıl yapılmalı?  İşte detaylar...

Deprem korkusu İstanbul Boğazı'nı da vurdu! Yalı sahipleri artık güvenli ve büyük rezidanslara geçiyor!

İstanbul’da beklenen büyük deprem Boğaziçi İmar Kanunu’na tabi bölgelerde yer alan konutların sahiplerini de korkuttu. Deprem korkusu İstanbul Boğazı'nı da vurdu! Yalı sahipleri artık güvenli dairelere geçiyor! 

Herkes akın akın buralara taşınıyor! İşte İstanbul’un en güvenli ilçeleri!

Kahramanmaraş’ta yaşanan ve 11 ili vuran asrın depremleri sonrası Türkiye’nin en büyük kenti İstanbul’da yaşayanlar da da büyük tedirginlik baş gösterirken, megakentin en güvenli ilçeleri de peş peşe açıklandı.

İstanbul'da iç göç başladı! Deprem sonrası herkes bu 5 ilçeye akın ediyor! İstanbul'un en güvenli ilçeleri hangileri?

Kahramanmaraş'ta meydana gelen iki büyük depremin ardından uzmanlar İstanbul için risk haritası çıkarttı, herkes bu 5 ilçeye akın etmeye başladı. Peki İstanbul'un en güvenli ilçeleri hangileri?

Dünya Bankası o miktarı açıkladı! İşte Türkiye’deki yapıların güvenli hale gelmesi için gerekli para!

Deprem felaketinden sonra Türkiye’de yapıların durumu bir numaralı gündem maddesi oldu. Başta İstanbul olmak üzere birçok şehirde yüzbinlerce binanın depreme dayanıklı hale getirilmesi gerçeği yeniden su yüzüne çıktı. Peki ülke genelinde binaları güvenli hale getirmek için toplam ne kadar para gerek

Adil Karaismailoğlu: Kanal İstanbul Boğaz'dan 13 kat daha güvenli olacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu çılgın proje Kanal İstanbul ile ilgili yaptığı açıklamada, 'Kanal İstanbul dünyayı Türkiye'ye bağlayacak' görüşünü dile getirerek, "Kanal İstanbul seyir güvenliği açısından Boğaz'dan 13 kat daha güvenli olacak" diye konuştu.

İstanbul'un depreme karşı tam güvenli olması için 500 milyar TL'ye ihtiyaç var!

İBB Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanı Tayfun Kahraman, İstanbul'da şu anda depreme karşı tam güvenli bir kent elde etmek için yaklaşık 500 milyar TL'ye ihtiyaç olduğunu dile getirdi.

İÜ Vefa binasına taşınan öğrenciler: Can güvenliğimiz kalmadı!

İstanbul Üniversitesi'nde yapılan restorasyon nedeni ile birçok bölüm Vefa ek binasına taşındı. Vefa ek binasına çürük raporu verildiğini ifade eden öğrenciler, "Can güvenliğimiz yok" dedi...

Başakşehir'de binanın yıkımıyla ilgili iş güvenliği önlemleri TBMM'de!

İstanbul'un Başakşehir ilçesinde bir binanın yıkımıyla ilgili iş güvenliği önlemlerinin alınmasında kusuru bulunanlar hakkında yapılan işlemler meclis gündemine taşındı. CHP'li Aydoğan, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Kanal İstanbul, milli güvenliği ilgilendiren bir proje!

AK Parti İBB Başkan Adayı Yıldırım, Kanal İstanbul Projesi'nin, milli güvenliği ilgilendiren bir proje olduğunu belirterek, "Bunu bazen çarpıtıyorlar, 'rant projesi' diyorlar. Kanal İstanbul, bir çözümdür, ikinci bir su yoludur ve Türkiye'nin ulusal güvenlik meselesidir" dedi...

Yapı güvenliğinden taviz verilmemeli!

Türkiye Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Gaziantep İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Abdülkadir Deniz, İstanbul Kartal'da çöken binanın yapı güvenliğinin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gösterdiğini dile getirdi. 

Malatya'daki inşaatlarda iş güvenliği denetimi başladı!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı "İş Sağlığı ve Güvenliği Seferberliği" kapsamında Malatya'daki inşaatlarda ziyaretlere başladı.

3. Havalimanı'nın güvenliğinde Proline tercih edildi!

İstanbul Yeni Havalimanı'nın inşaatını gerçekleştiren ve 25 yıllığına işletmesini üstlenen İGA, havalimanının güvenliğini sağlaması için Proline'ı tercih ediyor.

İstanbul\'daki güvenli semtler Haberi

İstanbul\'daki güvenli semtler

İstanbul'un hangi semtleri deprem açısından güvenli?

Türkiye'de bölgeden bölgeye, şehirden şehire ve semtten semte göre deprem açısından güvenli olma niteliği değişkenlik gösteriyor. Bu değişkenliğin en çok görüldüğü şehirlerden biri de İstanbul olarak biliniyor. 


Depremden en çok korkulan şehirler arasında yer alan İstanbul'un hangi semtleri deprem açısından güvenli?


*İstanbul'da depremde güvenli semtler..

Darıca, Pendik, Kartal, Kadıköy, Üsküdar, ümraniye, Beykoz, Çengelköy, Polenezköy, Şile, Haydarpaş, Altıyol, Bahariye, Kızıltoprak, Erenköy, Suadiye, Bostancı, Kozyatağı, Altunizade, İçerenköy, Bağdat Caddesi, Fenerbahçe, Söğütlüçeşme, Moda, Acıbadem, Koşuyolu, Adalar, Eminönü, Rumeli Hisarı, Arnavutköy, Etiler, Emirgan, Bebek, Tarabya, Yıldız, Serencebey, Dikilitaş, Beyoğlu, Beşiktaş, Maçka, Teşvikiye, Nişantaşı, Şişli, Gayrettepe, Mecidiyeköy, Esentepe, Balmumcu, Kurtuluş, Feriköy, Taksim, Kağıthane, Gaziosmanpaşa, Levent, Maslak, İstinye, Tarabya, Sarıyer, Karaköy, Gültepe, Bağcılar, Taşocağı.



Işıl Seren...