19 / 05 / 2024

İstanbuldaki konut projelerine yabancı ilgisi

İstanbuldaki konut projelerine yabancı ilgisi

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB) Gayrimenkul Değerleme Özel Projeler Departmanı Yönetici Yardımcısı Esra Adıbelli Neşeli, "İstanbul yabancı yatırımcıların gözdesi olmaya devam ediyor" dedi.

Tuzla Has Sitesi'ni TOKİ dönüştürecek! 232 yeni konut geliyor!

Dar gelirliler için yeni konut projelerine hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Tuzla Has Sitesi kentsel dönüşüm projesi için düğmeye bastı. İşte detaylar...

Yeni konut projelerine ilgi azaldı! O ilde ikinci el evler daha hızlı satılıyor...

Konut fiyatlarının artması dar ve orta gelirli vatandaşların ev sahibi olmasını zorlaştırıyor. Yeni sıfır ev alamayan vatandaşlar ikinci el konutlara yöneldi.

M. Çetin İnşaat, deprem sonrası toplu konut yapıyor

Güneydoğu Anadolu’daki kamu yatırımlarında rol oynayan müteahhitlik firmalarından M. Çetin İnşaat, deprem afetinden sonra Şanlıurfa’daki yükselen yeni konut ihtiyacına yanıt vermek üzere toplu konut projelerine yöneldi. Firma, ilk etapta Maşuk’ta 180 daire ve 30 dükkan inşa edeceğini bildirdi.

Tokat Belediyesi düğmeye bastı! 11 Mahallede 3 bin 199 konut dönüşecek!

Türkiye genelinde kentsel dönüşüm çalışmaları start aldı. Bu kapsamda Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, kentte 3 bin 199 adet konutun kentsel dönüşümle yeniden inşa edileceğini söyledi. İşte konut projelerine ilişkin tüm detaylar...

TOKİ'den ev sahibi olmak isteyenlere müjde! Aylık 4 bin 368 TL taksitle konut fırsatı! Başvurular az önce başladı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) 81 ilde yürütülen yeni konut projelerine bir yenisi eklendi. Aylık 4.368 TL taksitle konut sahibi olma fırsatı... Başvurular açıldı, hemen başvurun...

TOKİ İstanbul projesinde son dakika! Bir ilçeye daha 381 yeni konut geliyor! Bu tarihi kaçırmayın!

Yeni konut projelerine hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Tuzla 2023 projesinin ihalesini yarın gerçekleştirecek.

TOKİ Kırıkkale projesiyle 300 yeni konut geliyor! Bu tarihi sakın kaçırmayın!

Yeni konut projelerine hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Kırıkkale Yahşihan 2023 projesinin ihalesini yarın gerçekleştirecek.

TOKİ Çankırı 2023 projesiyle 150 yeni konut geliyor!

Yeni konut projelerine son sürat devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Çankırı 2023 projesinin ihalesini bugün gerçekleştirecek.

Orta gelirliye konut kampanyası sonrası konut fiyatları şahlandı! 2 haftada dudak uçuklatan rakam

Konut projelerine ilişkin kampanyalar açıklanır açıklanmaz fırsatçılar da harekete geçti. 15 Ocak tarihinde başlayan orta gelirliye konut kampanyasıyla birlikte ev fiyatları aldı başını gitti. İşte detaylar...

TOKİ'nin 2002 ile 2022 yılları arasındaki konut projeleri Meclis gündemine taşındı!

CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, TOKİ tarafından yürütülen konut projelerine dair çeşitli verilere ilişkin soru önergesi verdi. İşte o soru önergesinin detayları...

İnşaat sektörü ucuz konut için destek bekliyor!

Bekaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Karahasanoğlu yaptığı açıklamada sosyal konut projelerine katılamayan ancak konut ihtiyacı olan vatandaşların ucuz konut sahibi olabilmesi için özel inşaat firmalarının desteklenmesi gerektiğini dile getirdi.

İnşaat sektöründen ucuz konut için destek talebi! Özel sektör de desteklenirse fiyat balonu patlar! 

Bekaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Karahasanoğlu, sosyal konut projelerine katılamayan fakat  konut ihtiyacı olan vatandaşların ucuz konut sahibi olabilmesi için özel inşaat firmalarının desteklenmesi gerektiğine dikkat çekti. İşte o açıklamalar...

Sosyal konut projesi satılabilir mi?

TOKİ sosyal konut projeleri gündemde olan konuların başında yer alıyor. Vatandaşlar, TOKİ sosyal konut projelerine dair merak ettikleri soruları yöneltiyor. İşte o sorular ve yanıtları!

İstanbuldaki konut projelerine yabancı ilgisi Haberi

İstanbuldaki konut projelerine yabancı ilgisi

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB) Gayrimenkul  Değerleme Özel Projeler Departmanı Yönetici Yardımcısı Esra Adıbelli Neşeli,  "İstanbul yabancı yatırımcıların gözdesi olmaya devam ediyor" dedi.


Neşeli, yaptığı yazılı açıklamada, konut satışlarını değerlendirirken  Türkiye'de son yıllarda önem kazanan ve satış potansiyeli olan yabancı  yatırımcıların konut edinim hızını da değerlendirmek gerektiğini belirtti.


Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, 2014'te toplam konut  satışlarının yüzde 2'ye yakın bir kısmının yabancılara yapıldığını hatırlatan  Neşeli, Antalya'dan sonra yabancılara en çok konut satılan ilin yüzde 29'luk  satış oranıyla İstanbul olduğu bilgisini verdi.


Neşeli, İstanbul'da son 5 yıllık süreçte inşa edilen nitelikli konut stokunun oldukça yüksek olduğu Esenyurt, Bahçeşehir, Ispartakule ve Beylikdüzü  semtlerindeki marka projelere, özellikle Körfez ülkelerinden gelen yatırımcın  yoğun ilgi gösterdiğini kaydetti.


Bazı projelerde toplam dairelerin yüzde 25'ine varan oranlarda bu...