18 / 05 / 2024

istanbuldaki mimari eserler

istanbuldaki mimari eserler

Time Dergisi'nin yaptığı habere göre İstanbul'un 5 mimari eseri: Topkapı sarayı, Ayasofya, Yerebatan Sarnıcı, Galata Kules, ve Kanyon

İmar Yönetmeliği 2 yılda 5 kez değişti!

Mimarlar Odası Samsun Şube Başkanı İshak Memişoğlu ise, imar yönetmeliklerinin amacının; sağlıklı, planlı, güvenli kentleşme ve nitelikli mimari eserler ile yüksek standartlı yapılaşma ve yaşam kalitesi yüksek kentsel yaşam alanları oluşturmak olduğunu söyledi.

Mimar Sinan: Dünyanın en büyük mimari dehası!

Döneminin en büyük mimari dehalarından olan Mimar Sinan'nın eserleri yüzyıllardır şehirleri süslüyor. Sadece Anadolu'da değil dünyanın farklı bölgelerinde de eserler bırakmış olan Mimar Sinan, mütevazi karakteri ile de hayranlık uyandırıyor.

İşte akıl sınırlarını zorlayan mimari yapılar!

Almanya'da inşa edilen bu yapılar akıl sınırlarını zorluyor. İşte daha önce hiçbir yerde görmedğiniz yapısıyla büyüleyecek mimari eserler...

Muratpaşa'da mimari proje yarışmasına katılan eserler değerlendiriliyor!

Muratpaşa Belediyesi'nce, Yeşilbahçe Mahallesi'nde yapılacak; 'Opera, tiyatro ve gösteri merkezi' için açılan mimari fikir proje yarışmasına katılan 97 proje, jüri tarafından değerlendiriliyor.

Yozgat Hacı Ozan Konağı restore ediliyor!

Tarihi Hacı Ozan Konağı'nda Yozgat Belediyesi tarafından restorasyon çalışmaları başladı.Tarihi bina, Gayri Menkul Eski Eserler Yüksek Kurulu Başkanlığı tarafından 1979 yılında korunması gerekli sivil mimari eserler listesine alınarak tescillendi.

TOKİ Ulusal Mimari Proje Yarışması ödül töreni gerçekleşti!

“7 İklim 7 Bölge Gelenekten Geleceğe Ulusal Mimari Proje Yarışması”nda konuşan TOKİ Başkanı Turan, “Böyle yarışma gibi programlarla, TOKİ ve özel sektörün projelerine örnek teşkil edebilecek nitelikte eserler ortaya konulabilsin” dedi..

Toya iç mimari tasarım ve mimari kategorilerinde iki ayrı ödül aldı!

Toya, 2014 - 2015 Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri'nin Avrupa ayağı European Property Awards'ta, "İç mimari tasarım" (Interior Architecture Design) ve Mimari (Architecture) kategorilerinde iki ayrı ödül aldı.

Toya iç mimari tasarım ve mimari kategorilerinde iki ödül aldı!

Toya, 2014-15 Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri’nin Avrupa ayağı European Property Awards’ta, “İç mimari tasarım” (Interior Architecture Design) ve Mimari ( Architecture) kategorilerinde iki ayrı ödül aldı.

Motto Mimari Tasarım Proje Uygulama İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Motto Mimari Tasarım Proje Uygulama İnşaat Limited Şirketi, Burak Koltukoğlu, Ersin Özdamar tarafından 20 bin TL'lik sermaye bedeli ile 15 Ekim'de Sosko İş Merkezi'nde kuruldu.

Safranbolu'da mimari dokuya uygun konutların inşaatı sürüyor!

Safranbolu'da mimari dokuya uygun konutların inşaatı sürüyor. Safranbolu Belediye Başkanı Aksoy: "Konut ihtiyacını gidermek, düşük ve orta gelirli vatandaşlarımızın ihtiyacı için TOKİ'yle Safranbolu evi mimarisinde 506 konut yaptık" dedi.

Zirvepark'tan kişiye özel mimari hizmet rehberi!

Zirvepark, “Senin Evin Senin Tasarımın” kampanyasıyla dikkatleri üzerine çekiyor. Kampanya kapsamında kadınlar özel mimari hizmetle evlerini diledikleri gibi dekore edebiliyor. Kampanya 31 Aralık’ta son bulacak.

Lapseki Hükümet Konağı Mimari Proje Yarışması'nda 6 proje sona kaldı!

Çanakkale Valiliği tarafından düzenlenen Lapseki Hükümet Konağı Mimari Proje Yarışması'nda yapılan 29 başvurudan ön seçim sonucu 6 ekibe davet mektubu gönderildi. Kalan 6 proje jüri heyeti tarafından değerlendirilecek...

Nazra Yapı ve Mimari Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Nazra Yapı ve Mimari Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Hakan Aktaş tarafından 20 bin TL'lik sermaye bedeli ile 24 Eylül'de Bahçelievler, Çobançeşme Sanayi Caddesi'nde kuruldu.

istanbuldaki mimari eserler Haberi

istanbuldaki mimari eserler

Son zamanlarda İstanbul'u sık sık sayfalarına taşıyan Time dergidi, son sayısında İstanbul'un büyüleyici mimarisi başlıklı bir yazı yayınladı. Ron Gluckman bu yazısında kendine göre İstanbul'un büyüleyici 5 mimari eserini şöyle sıraladı: Topkapı sarayı, Ayasofya, Yerebatan Sarnıcı, Galata Kules, ve Kanyon.


Kanyon'u listeye almasının sebebini İstanbul'un yenilikçi yüzünü yansıtıyor diye açıkladı. Okuyucularına bu alışveriş merkezini mutlaka gezmelerini tavsiye...