04 / 05 / 2024

İstanbuldaki ofis alanı

İstanbuldaki ofis alanı

Şirketlerin kurumsal imajlarına verdikleri önem ve çalışanlarına daha konforlu ofis sunma ihtiyacı Türkiye’de A sınıf ofis üretimini artırdı. 2017 yılında sadece İstanbul’daki ofis arzının 6 milyon metrekarenin üzerine çıkması bekleniyor

WeWork iflas başvurusunda bulundu!

Bundan 13 sene önce kurulduğu zaman ortak çalışma ve paylaşımlı ofis alanı şirketlerinin öncüsü olan ABD merkezli WeWork, iflas başvurusu yaptı.

TCDD, Başakşehir'de 18 adet film platosu ve ofis alanı yaptıracak! İhalesi 25 Ağustos'ta!

TCDD Genel Müdürlüğü 1. Bölge Müdürlüğü, 18 adet film platosu ve ofis alanı yaptıracak. Merakla beklenen ihale 25 Ağustos 2022 tarihinde gerçekleştirilecek.

Ofis fiyatları düşüyor! Mega kent İstanbul'da 2,5 milyon metrekare ofis binası kullanılmayı bekliyor!

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, mega kent İstanbul'daki ofis alanları ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Yazıcı, 2,5 milyon metrekare ofis alanının sahibini beklediğini söyledi.

Ofis alanları küçülüyor mu?

Fortune 500'ün CEO'ları pandemiyle birlikte değişen ofis şartlarını ve yeni trendleri değerlendirdi. CEO'ların yüzde 7'si daha fazla ofis alanına ihtiyaç duyacağına vurgu yaptı. 

Amazon, ABD'de gayrimenkul sektörünü olumlu etkiliyor!

Koronavirüsün kazananlarından Amazon, ABD’nin pandemiyle kötüleşen gayrimenkul sektörüne yabancı yatırım getiriyor. Önceden ofis alan yabancı gayrimenkul yatırımcıları, şimdi depo ve lojistik tesis satın alıyor. 

Anadolu Hayat Emeklilik, İş Kuleleri Kule-3'ten 5 yıllığına ofis kiraladı!

İş GYO, İş Kuleleri Kule-3'te yer alan bin 33 metrekarelik ofis alanını Anadolu Hayat Emeklilik A.Ş.'ye 5 yıl süre ile kiraya verdi. 

Reysaş GYO Antalya'daki deposunu ve ofis alanını 5 milyon TL'ye kiraya verdi!

Reysaş GYO'nun Antalya İli Serik İlçesi'ndeki 42 bin 483 metrekare deponun 3 bin metrekarelik kapalı raflı depolama alanı ile konteyner ofis alanı 5 seneliğine 5 milyon TL'ye kiraya verildi.

İş Kuleleri Kule 2'deki ofis alanı İş Bankası'na kiralandı!

İş GYO projelerinden İş Kuleleri Kule 2'de bulunan yaklaşık 596 metrekarelik ofis alanı, T. İş Bankası A.Ş.'ye kiralandı. 

Reysaş GYO Ankara'daki deposunu 3.2 milyon TL'ye kiraya verdi!

Reysaş GYO, Ankara İli Kahramankazan İlçesi Saray Mahallesi 693 Ada 1 Parsel üzerindeki 11 bin 970 metrekarelik arsa üzerinde bulunan 13 bin 833 metrekare deponun 5 bin metrekarelik depolama alanı ile 260 metrekarelik ofis alanını "Betek Boya ve Kimya San.A.Ş."ye 5 seneliğine  3 milyon 250 bin TL'ye

İş Kuleleri 2 ve 3'teki 3 bin metrekarelik ofis alanı İş Bankası'na kiralandı!

İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, İş Kuleleri Kule 2'de toplam 2  bin 29 metrekarelik ofis alanı ile Kule 3'te 996 metrekarelik ofis alanı T. İş Bankası A.Ş.'ye kiraladı...

Kolektif House'un 4. merkezi Ataşehir'de açılıyor!

Ortak ofis alanı sunan Kolektif House, İstanbul'da 4. merkezini açıyor. Paylaşımlı ofis konseptiyle düzenlenmiş yeni lokasyon Ataşehir'de hizmet verecek.

İş GYO Taksim Ofis Lamartine'deki ofisini İş Yatırım Menkul Değerler'e kiraladı!

İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın Taksim Ofis Lamartine Binası'nda yer alan yaklaşık 170 metrekarelik ofis alanının İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş.'ye kiralandı...

İş Bankası, İş GYO Maslak ofis binasından ilave alan kiraladı!

İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yaptığı açıklamada, İstanbul Maslak Ofis Binası'nda halihazırda yaklaşık 594 metrekarelik alanda kiracı olan Türkiye İş Bankası A.Ş.'ye 68,7 metrekarelik ilave alan kiralandığını bildirdi.

İstanbuldaki ofis alanı Haberi

İstanbuldaki ofis alanı


Son yıllarda kurumsal imajlarına önem veren ve çalışma alanlarındaki konfor standardını artırmak isteyen firmalar, A sınıfı ofislere yönelirken, bu alanda üretilen ofis sayısı da artmaya devam ediyor. 2014’ün birinci yarısında İstanbul’daki mevcut A sınıfı ofis stoku önceki yıla oranla 220 bin metrekarelik artış göstererek 3.6 milyon metrekareye ulaşırken, daha önce 44 bin metrekare olan kiralama hacmi 2014’ün birinci çeyreğinde 85 bin metrekareye yükseldi. İstanbul bu rakamlarla, Türkiye’nin en gelişmiş ve aktif ofis pazarı olmaya devam ederken, İstanbul’da 2017 yılı sonuna kadar tamamlanacak olan yaklaşık 2,7 milyon metrekarelik ofis arzının pazara girmesi bekleniyor. Böylece İstanbul’daki toplam ofis stoğunun 6 milyon metrekarenin üzerine çıkması bekleniyor. 


JLL Türkiye Ülke Başkanı Avi Alkaş, piyasaya giren ofis stokuna rağmen ofis pazarında kısa ve orta ss-003.jpgvadede...