22 / 07 / 2024

İstanbuldaki taksiler

İstanbuldaki taksiler

UKOME aldığı karar üzerine, İstanbul'da, 1 Ocak'tan itibaren 5 yaşından büyük taksi trafiğe çıkamayacak.Karar kapsamında, İstanbul'daki yaklaşık 3 bin taksi plakasının, 1 Ocak itibarıyla trafiğe yeni araçlarla çıkması gerekiyor.

UKOME açıkladı! Taksiler için yeni karar geliyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısından sonra minibüs ve taksi dolmuştan 8+1 taksiye dönüştürülen 1755 araçtan 1038'inin normal taksiye çevrilmesine karar verildiği açıklandı.

Yeni yılda, taksiler için yeni tarife! 

Yeni yıl ile beraber ölçü ve ölçü aletleri için alınacak olan muayene ve damgalama bedellerine tekrar düzenleme geldiği açıklandı. Bu kapsamda, Resmi Gazete yayımlanan karara göre; yeni ücret tarifelerinde taksimetrelerin 397 Türk Lirası ile muayene edileceği kaydedildi. İşte ayrıntılar...

İstanbul’da dolmuş ve taksiler için çok konuşulacak düzenleme! O şart kaldırıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) minibüsleri 8 artı 1 koltuk kapasiteli dolmuş taksilere dönüştürmeye teşvik etmek amacıyla, daha önce dönüştürülen dolmuş taksilere koyduğu ‘Üç yıl süreyle devredilemez’ şartını kaldırdı.

İstanbul’da taksiler değişiyor! İşte İstanbul’un yeni taksisi!

İstanbul’da bir dönem sona eriyor. İstanbul’un en fazla konuşulan meselelerinin başında gelen taksilerde tarihi bir dönüşüme imza atılıyor ve kentin taksi modelleri değişiyor. İşte tarihi şehir İstanbul’un yeni taksileri…

Fadıl Akgündüz yönetimindeki deniz taksiler çürüyor!

İstanbul'daki deniz taksi projesinde amaca ulaşılamadı. Projenin başında yer alan Teknomar Denizcilik ve Deniz Araçları İşletme A.Ş'nin yönetim kurulu başkanı Alphan Manas, "2012 yılında deniz taksi operasyonunu Fadıl Akgündüz'e devrettik. Fadıl bey döneminde operasyon durdu" diye konuştu.

İstanbul barajları doluluk oranı 5 şubat!

İSKİ Genel Müdürü Altay: - "İstanbuldaki barajlarımızın doluluk oranı yüzde 86'ydı, dün yüzde 88 doluluk oranına ulaştı. İnşallah İstanbul'umuz su sorunu yaşamayacak"..

İstanbul'daki barajların doluluk oranı ne kadar?

İSKİ Genel Müdürü Altay, "İstanbuldaki barajlarımızın doluluk oranı yüzde 86'ydı, dün yüzde 88 doluluk oranına ulaştı. İnşallah İstanbulumuz su sorunu yaşamayacak" dedi. İşte Altay'ın açıklamaları...

İstanbul'da çarşamba günü taksiler bedava!

Taksicilerle yolcuları buluşturarak hızlı, kolay ve güvenli seyahat ortamı sunan BiTaksi, İstanbul'da görülmemiş bir kampanyaya imza atıyor. BiTaksi kullanıcıları 17 Aralık Çarşamba günü 30 TL'ye kadar olan yolculukları ücretsiz yapacak.

Hava taksiler için Kadıköy ve Üsküdar'da pist inşa edildi!

İSPARK'dan alınan bilgiye göre, Heliport Projesi, İstanbul trafiğine havadan çözüm sunuyor. Hava taksi ile Kadıköy-Yenikapı 3 dakika, Üsküdar-Şişli 4 dakika, Kadıköy-Sütlüce arası 6 dakika olacak.

Hava taksiler 2015'te hizmete girecek!

İlk olarak İstanbul'da planlanan hava taksi denemeleri 2015'te başlayacak gibi. Helikopterlerle Kısıklı ve Kadıköy'de helikopter pistleri yapıldı. Bu iki heliportlardan havalanan taksi helikopterler insanlara hizmet verecek.

Taksicilerden İstaksi tepkisi geldi!

Taksicilerden İstaksi tepkisi geldi. İstanbul'da ticari taksiler için yeni bir dönem başlıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, "İstaksi" projesiyle tüm taksi çağrı merkezlerini tek çatı altında toplayacak.

İstanbul'da taksi bilmecesi! Taksiler yarın çalışacak mı?

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası, taksicilerin yarın kontak kapama eylemi yapacağı yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını açıkladı. Türkiye Taksiciler Vakfı, ihaleye tepki göstererek imza kampanyası başlatmış, kontak kapatma eylemi yapacaklarını duyur

İstanbul'a yeni hava taksiler geliyor!

İstanbul'da zaman tasarrufu sağlayan helikopterlerin kullanımının artması üzerine harekete geçen İSPARK, bu yıl içinde Kadıköy - Sabiha Gökçen havaalanı arasında hava taksi seferleri başlatmayı planlıyor...

İstanbuldaki taksiler Haberi

İstanbuldaki taksiler

Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin (UKOME) aldığı karar üzerine, İstanbul'da, 1 Ocak'tan itibaren 5 yaşından büyük taksi trafiğe çıkamayacak.


UKOME'nin aldığı karar doğrultusunda, artık 5 yaşın üzerindeki taksilere ruhsat verilmeyecek. İstanbul'daki 17 bin 395 taksiden, yaklaşık 3 bini, 5 yaşın üzerinde bulunuyor. Karar kapsamında, İstanbul'daki yaklaşık 3 bin taksi plakasının, 1 Ocak itibarıyla trafiğe yeni araçlarla çıkması gerekiyor.


Konuya ilişkin AA muhabirine konuşan İstanbul Taksiciler Esnaf Odası (İTEO) Başkanı Yahya Uğur, kararı, müşterilerinin memnuniyeti açısından önemli bulduklarını söyledi.


Uğur, kararın daha önce alındığını ancak esnaf hazır olmadığından birkaç kez ertelenmesi için girişimlerde bulunduklarını anlatarak, şunları kaydetti: 


"Ancak gerek sayının azlığı gerek arkadaşlarımızın bu konuyu duyduğunu düşünerek, kararın rahatlıkla uygulanabileceğini düşünüyoruz. Yılbaşından itibaren artık İstanbul'da 5 yaşın üzerinde araç çalışmayacak. Biz de arkadaşlarımızı uyarıyoruz. Artık son...