29 / 04 / 2024

İstanbul\'daki tarihi okulla

İstanbul\'daki tarihi okulla

İstanbul'daki tarihi okulların satılmayacak, sadece arsa değeri yüksek okullar "takas" yöntemiyle satılacak

İstanbul'daki tarihi Yedikule - Sirkeci hattı 151 yıl sonra yayalara açılıyor!

İstanbul'daki tarihi Sirkeci ile Yedikule arasındaki 7 kilometrelik tren yolu yaya trafiğine açılıyor. Bisiklet ve scooter ile bu tarihi hatta yolculuk gerçekleştirilebilecek. İşte detaylar..

TOKİ'nin İstanbul'daki yeni projesi için tarih belli oldu! Tam 382 konutluk yeni proje geliyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığının İstanbul'daki yeni projesi için tarih belli oldu. Tam 382 konutluk yeni proje geliyor... Bu tarihi sakın kaçırmayın...

Bursa'daki Tarihi Çarşı ve Hanlar projesine onay verilmedi!

Bursa'daki Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı Kentsel Tasarım Projesi'ne onay verilmedi. Bilirkişi heyeti projedeki eksiklikleri ve uygun olmayan nitelikleri açıkladı.

Bursa'daki Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi için acele kamulaştırma kararına tepki!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa'daki Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi için acele kamulaştırma kararını imzaladı. Söz konusu karar bölge esnafı tarafından tepki gördü.  

Kasımpaşa’daki tarihi Divanhane karakol binası yıkıldı!

Beyoğlu Kasımpaşa’daki tarihi Divanhane Karakol binası, İBB’nin başlattığı yargı sürecindeyken bir gecede ağır iş makineleri ile yıkıldı. İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat “Utanç duyuyorum” dedi. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da  suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti. 

Manisa'daki Tarihi Kula Çarşısı'nın restorasyon çalışmaları başladı!

Manisa Kula'daki Tarihi Kula Çarşısı'nın restorasyon çalışmalarının başladığı belirtildi. Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, restorasyonun 10 ayda tamamlanmasının planlandığını dile getirdi.

Manisa Kula'daki tarihi evler otel oluyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilen Kula'daki tarihi evler, otel olarak kullanılması için Kula Belediyesi'ne tahsis edildi. 

İstanbul'daki tarihi eserlerin restorasyonu 2021'de tamamlanacak!

Vakıflar Genel Müdürü Burhan Ersoy, 2021 yılı hedefleri doğrultusunda, İstanbul'da Beyazıt, Fatih, Eminönü ve Sirkeci'de yer alan tarihi eserlerin restorasyonunun 2021 yılı içerisinde bitirmek için çalıştıklarını dile getirdi. 

Samsun'daki tarihi Ambarhan'ın restorasyonu tam gaz!

Samsun'un Ladik ilçesinde bulunan tarihi Ambarhan'daki restorasyon çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

İstanbul'daki tarihi yapılar ne durumda?

İstanbul’da yangın, deprem, savaş, imar politikaları nedeniyle harap olan tarihi yapıların öyküsünü biliyor musunuz? Kaybolan Tarihin Peşinde kitabında hikayesi anlatılan 1900-1960 arasında yıkılan yapıların izini sürdük ve gördük ki o yapıların yerinde yeller esiyor...

Mahmutpaşa'daki tarihi hanın önündeki dükkan tabelası kaldırıldı!

Mahmutpaşa'daki tarihi bir handa yer alan Sultan 2. Abdülhamit dönemine ait kitabenin önündeki dükkan tabelası bugün kaldırıldı...

Mahmutpaşa'daki tarihi hanın değeri hiçe sayılıyor!

Tarihi Kapalıçarşı’nın Fesciler Kapısı’ndaki kitabeye güvenlik kamerası takılmasına benzer bir duruma Mahmutpaşa’daki hanın girişinde yer alan tarihi kitabede rastlanıyor. Kitabenin önü  han girişinde bulunan dükkanın tabelası ile kapatılmış vaziyette...

AEK'nın yeni stadı Ayasofya açılışa hazır!

Yunanistan'ın köklü kulüpleri arasında yer alan AEK'nın yeni stadı açılışa hazırlanıyor. İstanbul'daki tarihi eser Ayasofya Müzesi'ne benzetilerek inşa edilen 32 bin kişilik stadın ismi de "Ayasofya Stadı" olacak.

İstanbul\'daki tarihi okulla Haberi

İstanbul\'daki tarihi okulla

İstanbul İI Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, İstanbul'daki tarihi okulların satılmayacağını, arsa değeri yüksek okulların "takas" yöntemiyle satılacağını bildirdi.

İstanbul'daki satılık okullar konusunda yanlıştan dönülüyor. Aralarında Kabataş, Kandilli, Çamlıca ve Pertevniyal gibi tarihi liselerin de bulunduğu 45 okulun satılarak 5 milyar dolar gelir elde edilmesi projesinin tepkilere neden olması üzerine, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, "Tarihi okulları sattırmam" diye açıklama yapmıştı.

İstanbul'un gözde semtleri Etiler, Levent, Teşvikiye ve Nişantaşı'nda yer alan 10 okı arazisi değerli olduğu için satılacak. Bu okulların arazilerinin toplam büyüklüğü 126 bin 651 metrekareyi buluyor.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, konuyla ilgili şunları söyledi: Okul sayısı net değil ama bir çalışma başlattık. Ankara'da 2 hafta önce bu konunun değerlendirilmesiyle ilgili bir toplantı vardı. Tarihi okullarımızın dışında kalanların...