16 / 05 / 2024

istanbuldaki trafiğin nedeni plansız yapılaşma mı

istanbuldaki trafiğin nedeni plansız yapılaşma mı

Nüfusu 13 milyonu aşan İstanbul ’da trafik karmaşası her geçen gün daha da büyüyor. Uzmanlar zaman zaman durma noktasına gelen trafiği, engellenemeyen plansız yapılaşmaya bağlıyor.

Son Dakika! İstanbul'da yarın bazı yollar trafiğe kapatılacak...

İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama kapsamında yarın Şişli'de Hrant Dink'in ölümünün 16. yıl dönümü nedeni ile yapılacak anma programları kapsamında trafiğe kapatılacak yollar ve alternatif güzergahlar açıklandı.

İstanbullular dikkat! Yılbaşı tedbirleri nedeni ile bugün bazı yollar trafiğe kapatılacak

İstanbul'da bugün Beyoğlu, Beşiktaş, Şişli ve Kadıköy'deki bazı yollar, yılbaşı tedbirleri nedeni ile trafiğe kapalı olacak. İşte haberin ayrıntıları...

Bitcoin, XRP ve altcoinler’deki yükselişin nedeni ne?

Bitcoin ve XRP başta olmak üzere altcoin’lerde yükseliş başladı. Yönetimi altında yaklaşık 600 milyar dolarlık varlık bulunan varlık yönetimi şirketi Bernstein, 13 Temmuz tarihinde paylaştığı bir araştırma notunda kripto para piyasasındaki yükselişe ışık tutarak, Bitcoin ve altcoinler’deki yükselişi

14 Mayıs 2023'te bu yollar trafiğe kapatılacak! Seçim günü için dikkat!

Ankara Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan bir duyuruya göre, 14 Mayıs Pazar günü Ankara'da gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Seçimleri'nin düzeni ve güvenliği için bazı yolların trafiğe kapatılması planlanıyor.

Petrolde beklenen ralli mi? Fiyatlar sabahın ilk saatlerinde yükselmeye başladı!

Geçtiğimiz yılın sonlarına doğru talepteki daralma ve özellikle Avrupa’da kış aylarının ılık seyretmesi nedeniyle oldukça gerileyen petrol fiyatları yeniden tırmanışa geçti. Peki bu yükselişin nedeni ne?..

Bankalar neden kredi vermek istemiyor işin uzmanı sırrını açıkladı Tüm piyasa bu haberi konuşuyor

Dolarla mücadele etmek adına bankalara getirilen bazı zorunlulukların ardından bankaların  kurumsal bazı kredileri artık veremeyecek duruma geldiği konuşuluyor.  Merkez Bankası ile İSO ve TOBB arasındaki son toplantıdaki gerginliğin nedeni de kredilere erişim ve maliyet konusu olmuştu.

Decathlon'da trafiğin kurtarıcısı Elektrikli Scooter fiyatları ne kadar? 31 Mayıs 2022 fiyat listesi...

Türkiye'de bulunan en büyük spor mağazalarından biri olan Decathlon'da hangi elektrikli scooterların satıldığı ve fiyatları merak edilmeye başlandı. Decathlon'da trafiğin kurtarıcısı Elektrikli Scooter fiyatları ne kadar? İşte 31 Mayıs 2022 fiyat listesi...

Dolar ve borsadaki düşüşün nedeni ortaya çıktı!

Bugün öğlen saatlerinde dolar ve Borsa İstanbul'da yaşanan hareketliliğin nedeni belli oldu. Dr. Tuğberk Çitilci, akşam saatlerinde düzenlenecek kabine toplantısının döviz kurlarında düşüş ve Borsa İstanbul'da da satış getirdiğini ifade etti.

Trafiğin kurtarıcısı elektrikli scooterlar Decathlon'da! Fiyatları şok edecek! İşte 12 Mayıs 2022 fiyat listesi...

Yaz aylarının gelişi ile son zamanlarda Decathlon'da elektrikli scooterların fiyatları araştırılmaya başlandı! Peki, Decathlon'da elektrikli scooterların fiyatları ne kadar? İşte 12 Mayıs 2022 fiyat listesi...

Ordu Altınordu Şehirler Arası Otobüs Terminali 1 Aralık'ta açılıyor!

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından şehir içi trafiğin rahatlatılması için yapılan Altınordu Şehirler Arası Otobüs Terminali, 1 Aralık'ta hizmete açılıyor.

Bursa Hocaköy Barajı inşaatının durma nedeni mecliste!

Bursa'nın İnegöl ilçesindeki Hocaköy Barajı inşaatının durma nedeni ve bitirileceği tarih meclis gündemine taşındı. CHP'li Kayışoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Altının onsundaki yükselişin nedeni küresel gelişmeler!

AA Finans Analisti Memiş, "Altının onsundaki yükselişin nedeni küresel gelişmeler. Altın destekli borsa fonlarına (ETF) girişlerde alımlar hızlandı, hedef olarak 2 bin 300 dolar, devamında 3 bin dolar seviyesi hedeflendi." dedi.

Ev alacaklar dikkat! Şu an doğru zaman mı?

Son dönemde ekonominin canlanması amacıyla hayata geçirilen bir yıl geri ödemesiz düşük faizli konut kredisi seçeneği, satış ofisleri, gayrimenkul siteleri ve tapu dairelerindeki trafiğin artmasına sebep oldu.

istanbuldaki trafiğin nedeni plansız yapılaşma mı Haberi

istanbuldaki trafiğin nedeni plansız yapılaşma mı


Özellikle ulaşımın iki önemli aksı TEM Otoyolu ile D-100 (E-5) Karayolu’nun çevresinde yükselen çok katlı konut, işyeri projeleri, alışveriş merkezleri, üniversite ve hastaneler milyonları bu iki yolun etrafına kilitliyor. İstanbul’daki 95 km’lik E-5 Karayolu üzerinde 80’in üzerinde büyük konut projesi ve AVM bulunuyor. TEM çevresinde, 2008’den sonra ilçe olan Esenyurt, Başakşehir, Sultangazi, Sarıgazi, Ataşehir’de nüfusun artmasına paralel olarak konut projelerinde de patlama yaşanıyor. Boğaziçi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Semih Tezcan, İstanbul’da plansız yapılaşma çılgınlığı yaşandığını söylüyor ve her boş görülen arsaya yüksek katlı bina yapılmasının İstanbul’u çıkmazın, keşmekeşin içine ittiğini ifade ediyor. Mimar Korhan Gümüş ise “Avrupa’nın birçok bölgesinde trafik sıkışıklığı yok. Buraların nüfus yoğunluğu İstanbul’dan daha fazla. Mesele nüfus yoğunluğu değil. Önemli olan, kentin...