05 / 05 / 2024

istanbulkart marmaray da geçiyor mu

istanbulkart marmaray da geçiyor mu

İki kıtayı İstanbul Boğazı'nın altından birleştiren Marmaray bilet fiyatları, şehir içi ulaşım fiyatları düzeyinde yani 1,95 TL olarak belirlendi. Ayrıca İstanbulkart, Marmaray'da da kullanılabiliyor....

İstanbul'da Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla hangi yollar yarın trafiğe kapalı? Marmaray, İZBAN ve metro ücretsiz mi?

Türkiye yarın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 100. yılını kutlayacak. Bu kapsamda İstanbul'da Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla hangi yollar kapalı olacak. Ayrıca ulaşımda ücretsiz yapılacak. İşte detaylar...

İstanbul'da yarın yapılacak miting nedeni ile İstanbul Havalimanı metro hattı ve Marmaray ücretsiz olacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın verdiği karar ile yarın yapılacak olan Büyük Filistin mitinginde ulaşımın hızlı bir şekilde sağlanması için sağlanabilmesi için İstanbul'da havalimanı metro hattı ve Marmaray, Ankara'da Başkentray ve İzmir'de ise İZBAN seferleri ücretsiz olacak.

İstanbul'da toplu taşımaya kart ayarı; İstanbulkart ile 22,5 TL, kredi kartıyla 60 TL

İstanbul'da toplu ulaşımda kredi kartı ve banka kartlarıyla temassız ödeme yöntemi UKOME kararıyla; 26 Ekim 2022’den itibaren uygulanmaya koyuldu.

Minibüslerde İstanbulkart ne zaman geçerli olacak? İstanbul'da minibüslerde akbil mi basılacak?

UKOME toplantısında minibüsler ile ilgili alınan kararlar gündemde büyük yankı uyandırdı. Minibüslere elektronik bilet entegrasyonuna dahil edilmesi teklifi konuşulmaya başladı. Peki, İstanbul'da minibüslerde akbil mi basılacak? İşte detaylar...

İstanbulkart kullananlar dikkat! İBB indirim yaptı

İstanbul'da yaşayan ve her gün İstanbulkart kullananlar için İBB bir indirim kampanyası başlattı. Kampanya 1 ay sürecek. İşte marmaray, metrobüs, metro, fünikiler, teleferik, tramvay, Şehir Hatları, Turyol'da kullanabileceğiniz ücretsiz toplu taşım indirim hakkı.

İstanbulkart'a zam mı geldi? İstanbul’da toplu taşımaya zam mı geldi? İstanbulkart ne kadar oldu?

İstanbulkart’a zam mı geldi? İstanbul’da toplu taşımaya zam mı yapıldı? İşte merak edilen sorular!

İBB'den çift bilet tarifesi! Hangi hatlarda çift bilet basılıyor? Metro, metrobüs, Marmaray'da fiyat listesi

İBB toplu taşımada 9 Nisan'dan itibaren çift bilet uygulamasına geçti. Öğrenci akbili başta olmak üzere tam akbil, minibüs, servis ücretleri ve diğer araçlara gelen yüzde 40 zammın ardından şimdi de toplu taşımada çift bilet uygulaması başladı.

İstanbullulara bir zam şoku daha! Marmaray'a yüzde 40 zam geldi!

Mega kent İstanbul'da bir zam da Marmaray'a geldi. Resmi olarak açıklanan zamma göre, Marmaray'da tam en kısa taşıma ücreti 5,48 liradan 7,67 liraya çıktı.

İstanbul'da İETT başta toplu taşıma ve taksiye büyük zam geldi! Öğrenci ve tam akbil kaç lira oldu?

Son Dakika haberi.. İETT başta olmak üzere İstanbul'da minibüs, servis, taksi, metro ve Marmaray gibi toplu ulaşım araçlarına yüzde 40 zam yapıldı. Öğrenci akbili ve tam akbil zamlı fiyatları kaç lira oldu. İşte detaylar...

Marmaray’da ‘deprem vergileri nerede’ eylemi!

İstanbul'da üniversite öğrencileri, deprem vergilerle ilgili Marmaray'da eylem gerçekleştirdi. Öğrenciler tarafından Marmaray'ın tutacak yerlerine asılan "Deprem Vergileri Nerede?" yazılı dövizler, görevliler tarafından toplandı.

Avrasya Tüneli ve Marmaray gibi Kanal İstanbul da gereklidir!

Gazeteci Nagehan Alçı  "Avrasya Tüneli ve Marmaray gibi Kanal İstanbul da gereklidir" diyor. İşte Alçı'nın yazısı...

Dosso Dossi Holding Yenikapı'da otel yapacak!

Dosso Dossi Holding fuar organizasyonuna ek olarak turizm sektörüne yatırım yapan holdingin Fatih'te Dowtown ve Sultanahmet'te Old City ismiyle iki tane oteli bulunuyor. Yeni otelini ise İstanbul Yenikapı'da Marmaray istasyonuna yakın bir konumda yapacak...

Çin'den Avrupa'ya gidecek ilk yük treni 5 Kasım'da Türkiye'de!

Çin'den yola çıkıp, Marmaray'ı kullanarak Avrupa'ya geçecek olan ilk yük treni China Railway Express 5 Kasım'da Türkiye'ye ulaşacak.

istanbulkart marmaray da geçiyor mu Haberi

istanbulkart marmaray da geçiyor mu


Marmaray bilet fiyatları!


Marmaray projesi, elektrik enerjisi kullanılarak çevreyi kirletmeyen yüksek kapasiteli bir demiryolu altyapı projesi olarak hayata geçiriliyor. Marmaray, İstanbul'a çağdaş bir kent yaşamı ve ulaşım imkanı sunabilmek için tasarlandı. Marmaray ayrıca İstanbul'un doğal tarihi özelliklerinin de korunmasını amaçlıyor. 


Marmaray, İstanbul Boğazı'nın her iki yakasını denizin altından tünelle birbirine bağlıyor. Marmaray boğaz geçişinde çift hat olarak, Kazlıçeşme'den sonra Yedikule'de yer altına giriyor, yeni yeraltı istasyonları ile Yenikapı ve Sirkeci boyunca ilerliyor, boğazın altından geçerek yeraltından Üsküdar'dan geçiyor ve Ayrılıkçeşme'de tekrar yüzeye çıkarak Söğütlüçeşme'ye ulaşıyor. Marmaray'ın bu anlattığımız yolculuk uzunluğu 13,5 kilometre olarak belirtiliyor. 


Marmaray bilet fiyatları!


Marmaray bilet fiyatları, şehir içi ulaşım fiyatları düzeyinde yani 1,95 TL civarında olarak belirlendi. Diğer sistemlerden aktarmalı gelenler ise 1.40 TL verecek. Ayrıca İstanbulkart, Marmaray'da da...