03 / 05 / 2024

İstanbulun en eski otelleri

İstanbulun en eski otelleri

1982 yılında Sirkeci'nin 100 yıllık görünümü değişecekmiş. Sirkeci'de İstanbul'un en eski otellerinden biri olan Paris Oteli'nin bulunduğu bin metrekarelik blok, Kastel İnşaat tarafından yıkılarak işhanı yapılmak üzere satın alınmış.

Dünyanın en eski bankası Monte Paschi'de 1 milyar dolarlık hisse satışı

Kuruluş tarihi 1472 yılına kadar uzanan dünyanın en eski bankası İtalyan "Monte dei Paschi di Siena"nın yüzde 25’i, 920 milyon euro'ya yani 1 milyar dolara satıldı.

Türkiye, dünyanın en iyi 100 limanından 4’üne sahip!

Dünyanın en eski ve prestijli yayım organı "Lloyd's List" tarafından Kocaeli, Mersin ve Tekirdağ limanlarını ilk 100 liman arasında gösterdi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, konuyla ilgili, "Bu başarı, Türkiye'nin deniz ticaretindeki gücünü bir kere daha gösterdi” şeklinde konuştu.

Türkiye'nin en eski bankalarından Türk Ticaret Bankası 455 milyon TL'ye devredildi!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Türkiye'nin en eski bankalarından biri olan Türk Ticaret Bankası'nı 455 milyon TL'ye devretti.

Kırıkkale Keskin'de eski çarşı merkezindeki dükkanlar yıkılıyor!

Tarihi yapısıyla Kırıkkale’nin en eski yerleşimlerinden olan, bir süre bölgenin ticaret merkezi özelliğine sahip Keskin ilçesindeki eski çarşı sokak sağlıklaştırılması projesiyle tekrar yapılacak.

Meksika'da Maya uygarlığına ait bilinen en büyük ve en eski yapı keşfedildi!

Maya uygarlığı tarafından yapılan, bilinen en eski ve en büyük yapı keşfedildi. Dikdörtgen biçimindeki devasa yapının MÖ 1000 ile 800 yılları arasında inşa edildiği tahmin ediliyor...

En eski yeni ev çözümü: Kütük evler!

Çevre dostu evlerde yaşayan sayısı her geçen gün artıyor. Kütük evlerin ömrü 100 yılı buluyor. Çelik ve betondan daha güvenli oldukları iddia ediliyor. Üretici firmaların önerisi Sibirya çamı ve Kanada sedirinden yapılanlar...

Balkanlar'ın en eski Türk camisi restore edildi!

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, 1394'te Bulgaristan Hasköy'de hayata geçirilen ve Balkanlar'ın en eski Türk camisi olan Eski Cami'yi restorasyon çalışmalarının ardından ibadete açtı.

Dünyanın en eski yapıları belli oldu!

Telegraph, dünyanın en eski yapılarını açıkladı. Listede, Türkiye'den de bir yapı var. İşte o liste...

Arhavi-Hopa eski tüneli güçlendiriliyor!

Karadeniz Sahil Yolunun Arhavi – Hopa kısmının eski bağlantı yolu olan ve Doğu Karadeniz’in en eski tünellerinden olan tünelde çalışmalar hızla devam ediyor.

Antalya Eski Cami Mahallesi'nde kentsel dönüşüm sona eriyor!

Antalya Kumluca'nın en eski yerleşim yerlerinden Eski Cami Mahallesi'nde kentsel dönüşüm çalışması, cadde ve sokakların asfaltlanmasıyla sona erecek.

İşte dünyadaki en eski 16 cami!

İslam aleminin kutsal mekanı olan camilerin kökenlerinin ne kadar eskiye dayandığını hiç düşündünüz mü? İşte dünyanın en eski 16 camisi...

Ankara Eskişehir Yolu'nda yapılaşma hız kazandı!

EVA Gayrimenkul Değerleme Lisanslı Değerleme Uzmanı Çağrı Erkut Şen, Eskişehir Yolu üzerinde yaşanan hareketliliğin konut ihtiyacını da beraberinde getirdiğini belirterek bölgede yapılaşmanın hız kazandığını söyledi.

Edirne'deki eski vali konağı kadın merkezi oluyor!

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, bir süre önce mülkiyeti Edirne Belediyesi’ne geçen Eski Vali Konağı’nın kadın merkezi olarak hizmete açılacağını söyledi.

İstanbulun en eski otelleri Haberi

İstanbulun en eski otelleri



SİRKECİ'NİN 100 YILLIK GÖRÜNÜMÜ DEĞİŞİYOR


Paris Oteli onarılıp işhanı olarak kullanılacak


  İstanbul'un en merkezi yeri olan Sirkeci'nin yüz yıllık görünümü değişiyor.

  Sirkeci'de eskiden Mehmet Cemal Eczanesi'nin bulunduğu blok, Kastel İnşaat tarafından büyük bir işhanı yapılmak üzere alındı. 

  İstanbul'un en eski üç otellerinden biri olan Paris Oteli (Diğerleri Meserret ve Güven Otelleri) de Kastel İnşaat'ın aldığı 1000 metrekarelik bu yerin bir bölümünü oluşturuyor. Eski Eserler ve Anıtlar Yüksek Kurulu tarafından ''Asarı-Antika'' olarak kabul edilen Paris Oteli'nin yıkımına izin verilmeyince, iş hanı olarak kullanılmak üzere restorasyonuna başlandı. 200 metrekarelik bir alanı kapsayan Paris Oteli'nin, restorasyonunun 25 milyona mal olacağı ve içinde...