18 / 05 / 2024

İstanbulun eski sokakları

İstanbulun eski sokakları

1961 yılında İstanbul Belediyesi'ne gelir temini için sokak isimlerinin kiralanması istenmiş. Bir vatandaş şehrin belli cadde, semt ve sokak isimlerinin, müzayede ile zenginlere belli bir ücretle kiralanmasını teklif etmiş.

Tarihi Urfa sokakları restore ediliyor!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi  "eski Urfa" olarak bilinen bölgelerde restore çalışmalarına başladı. Çalışmalarının ardından tarihi sokaklar turizme kazandırılacak. 

Antalya Eski Cami Mahallesi'nde kentsel dönüşüm sona eriyor!

Antalya Kumluca'nın en eski yerleşim yerlerinden Eski Cami Mahallesi'nde kentsel dönüşüm çalışması, cadde ve sokakların asfaltlanmasıyla sona erecek.

Eskişehir Odunpazarı'nda üst yapı çalışmaları yapıldı!

Eskişehir Odunpazarı Belediyesi, üst yapı çalışmaları kapsamında Emek Mahallesi’nde 20 yıldır hizmet girmeyen ara sokakları yeniledi.

Eskişehir'e dev altyapı yatırımı!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Muttalip Bölgesi'nde 12 milyon liralık alt yapı inşaatını, temel atma töreniyle başlattı. Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Muttalip'in tüm sokaklarını örümcek ağı gibi öreceklerini belirtti.

Kasımpaşa'nın sokakları yenileniyor!

Beyoğlu Belediyesi, İstanbul’un en eski yerleşim yerlerinden biri olan Kasımpaşa’nın sokaklarını yeniliyor. Çalışmalar kapsamında toplam 4 bin 500 metrekare yol ve kaldırımın yenilendi.

Eskişehir'de şebeke suyu borusu patladı!

Eskişehir'de, henüz bilinmeyen bir nedenden şebeke suyu borusunda patlama meydana geldi. Sokaklar su altında kalırken, evlere ve garajlara su doldu. Olaya belediye ekipleri müdahale etti.

İdris Güllüce: 146 noktada kentsel dönüşüm yapılıyor!

İdris Güllüce Türkiye eski sokaklarıyla, mahalleleriyle devam edemez. O yüzden binaları değiştiren, yıkan, yapan bir yasa çıktı ve 146 noktada kentsel dönüşüm yapılıyor" şeklinde konuştu.

Anadolu Hisarı 'nın tarihi sokakları yenilendi!

İstanbul'un ilk yerleşimlerinden olan Anadoluhisarı kale içi ve çevresindeki sokaklarının, eski eserlerin ve yapıların tarihi dokuya uygun olarak yenilenmesi tamamlandı. Bölgedeki çeşmelerin bakım ve onanırımları da yapıldı.

Hasköy'deki park olan Rum Sokağı da iade listesinde!

Azınlıklara iade edilecek taşınmazların arasında İstanbulun eski ve kozmopolit yerleşim yeri Hasköydeki mülkler de var. Ancak birçoğu bugün yok olmuş, üstüne ev yapılmış arsalarda çözümün nasıl olacağı muamma...

Asmalımescit ile birlikte sokakların sesi kısıldı!

İstanbul gece hayatının önemli mekanlarını barındıran Asmalımescit, artık sessiz ve keyifsiz. çünkü, mekanların önünde bulunan masaların Beyoğlu Belediyesi 'nin kararıyla tamamen kaldırılmasının ardından sokaklar boşaldı, eski cıvıltısı kayboldu

Eskişehir’de satılık akaryakıt istasyonu!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi 423 metrekarelik akaryakıt istasyonunu 4 milyon 500 bin TL tahmini bedel ve 135 bin TL geçici teminat ile satışa çıkardı

Tiger Woods'un eski sevgilisi 2 milyon dolarlık ev aldı!

Tiger Woods'un eski sevgilisi Rachel Uchitel, New York'ta 2 milyon dolarlık ev aldı

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi 3 taşınmazı satıyor!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Merkez'de alanları 381 metrekare ile 3 bin metrekare arasında değişen 3 taşınmazı satışa sunuyor

İstanbulun eski sokakları Haberi

İstanbulun eski sokakları

Sokak isimlerinin de kiralanması istendi


Belediye'ye gelir temini için teklifi yapan zengin 50 bin lira vereceğini söyledi.


İstanbul Belediyesi'ne son günlerde gelir sağlamak gayesiyle teklifler yapılmaktadır. Bu teklifler arasında orjinal olanlarına da rastlanmaktadır. Bir vatandaş şehrin muhtelif cadde, semt ve sokak isimlerinin değiştirilmesi ve yeni isimlerin müzayede ile isteyen fabrikatör ve zenginlere yılda muayyen bir ücretle kiralanmasını teklif etmiştir. Bu arada teklifi yapan vatandaş fabrikasının bulunduğu sokağa, fabrikasının adı konulduğu takdirde yılda 50 bin lira vermeyi teklif etmektedir.


Akşam Gazetesi 19 Şubat 1961



Abdullah Kutalmış...