10 / 01 / 2025

İstanbulun sarnıçları

İstanbulun sarnıçları

Yapımı asırlar öncesine dayanan İstanbul'daki sarnıçlara, yerli ve yabancı turistler büyük ilgi gösteriyor. İstanbul'da, Yerebatan, Binbirdirek, Nakkaş ve Nuruosmaniye gibi tarihi sarnıçlar da önemli kültürel miras arasında yer alıyor.

Yerebatan Sarnıcı'nda tehlike büyük!

Yerebatan Sarnıcı'nın olası bir depremde hasar göreceğini belirleyen İBB'nin yapıya müdahale edebilmek için yaptığı başvuru reddedildi. Uzmanlara göre sütun başlarındaki gergi boşlukları büyük tehlikeye gebe.

Üsküdar'da tarihi sarnıca kepçe!

İstanbul'da, tarihi sarnıçların bulunduğu alanda, alınan karara uyulmayarak denetim olmadan kepçeyle çalışmalara başlandı. Üsküdar'da iki adet tescilli sarnıcın bulunduğu alana iş makineleriyel izinsiz girildi.

Tarihi yarımada için imar barışı başvurusu!

12. yüzyılda inşa edilen Molla Zeyrek Camisi ve çevresi, Yedikule surları ve zindanı, Sultanahmet bölgesinin yarısı, Küçük Ayasofya ile Acemoğlu Hamamı, tarihi sarnıçlar gibi yarımada içerisinde bulunan kaçak yapılar için imar barışına başvuruldu. 

Gaziemir Sarnıç Çok Amaçlı Salonu açıldı!

İzmir Büyükşehir Belediyesini hayata geçirdiği Gaziemir Sarnıç Çok Amaçlı Salonu vatadandaşların hizmetine açıldı.

Adalet Kulesi'nin önünde çatlaklar oluştu!

Topkapı Sarayı hazine bölümündeki derin çatlaklardan sonra Adalet Kulesi’nin önünde dün oluşan 3 metrelik çukur endişe yarattı. Tarihçi Talha Uğurluel, çukurun oluştuğu bölümden Roma sarnıçlarının çıkabileceğini söylüyor.

Kandıra’nın üst yapısı yenileniyor!

Kandıra Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından Sarnıçlar Mahallesi’nde yapılan parke yol yapım çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Köken, “Sınırsız hizmet ve medeniyet için çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi

1984 yılında Yerebatan ve Binbirdirek ''kapalıçarşı'' olacakmış!

1984 yılında Yerebetan ve Binbirdirek sarnıçları restore edildikten kapalıçarşı haline getirilecekmiş. Sarnıçlar pis sulardan ve tabanındaki pis tabakadan temizlendikten sonra restore edilecekmiş. Çalışmalardan sonra İstanbul, iki kapalıçarşı kazanacakmış

İstanbul sarnıçlarını 2.5 milyon kişi ziyaret etti!

Yapımı asırlar öncesine dayanan kentteki tarihî sarnıçlara yerli ve yabancı turistler büyük ilgi gösteriyor. İstanbul'da; Yerebatan, Binbirdirek, Nakkaş ve Nuruosmaniye gibi çok sayıda sarnıç önemli kültürel miras arasında yer alıyor.

İstanbul'un sarnıçları turistlerin ilgi odağı oldu!

Yapımı asırlar öncesine dayanan İstanbul'daki sarnıçlara, yerli ve yabancı turistler büyük ilgi gösteriyor. İstanbul'da, Yerebatan, Binbirdirek, Nakkaş ve Nuruosmaniye gibi tarihi sarnıçlar da önemli kültürel miras arasında yer alıyor.

İzmir Sarnıç'taki 2B sorunu çözüldü!

İzmir Gaziemir Sarnıç bölgesinde orman vasfını yitirmiş 268 hektar 2B arazisinin kullanıcılarına satılmasının önündeki engeller kaldırıldı. 10 bine yakın hak sahibinin dört gözle beklediği güzel haber Ak partili vekillerden geldi

Sarnıç'taki 2B sorunu çözüldü!

Sarnıç'ta orman vasfını yitirmiş arazilerin kullanıcılarına satılmasıyla ilgili sorun "yönetmelik değişikliğiyle" aşıldı. Müjdeyi AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül verdi.

Sarnıç'taki 2B sorunu yönetmelikle aşılacak!

AK Parti İzmir Milletvekili Ali Aşlık, 2B yasası olarak bilinen, orman vasfını yitirmiş arazilerin kullanıcılarına satılmasıyla ilgili Gaziemir Sarnıç'taki sorunu yönetmelik değişikliğiyle aşmayı planladıklarını duyurdu.

Alanya Kalesi'ndeki tarihi sarnıçlar restore edildi!

ANTALYA' nın Alanya İlçesi'nde 13'üncü yüzyılda Selçuklu Sultanı Alaeddin Keykubat tarafından inşa ettirilen Alanya Kalesi'ndeki tarihi sarnıçlar, turizme kazandırılmak üzere belediye tarafından restore edildi...

İstanbulun sarnıçları Haberi

İstanbulun sarnıçları

- Yapımı asırlar öncesine dayanan kentteki tarihi sarnıçlara yerli ve yabancı turistler büyük ilgi gösteriyor

- Yerebatan Sarnıcı'nı, 2014 yılında 2 milyon 120 bin 862 kişi ziyaret etti

- İstanbul Kültür ve Turizm Müdürü Bilgili:

- "Bugün Yerebatan Sarnıcı, Ayasofya Müzesi'nin yarısı kadar ziyaretçi alıyor"



İstanbul Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Emre Bilgili, AA muhabirine İstanbul'un sarnıçları ve bu sarnıçların gelecek nesillere aktarımında yapılması gerekenler hakkında değerlendirmede bulundu.


Tarihte suyun çok stratejik unsur olduğunu dile getiren Bilgili, bu nedenle insanların suyu biriktirmek için çeşitli fikirler geliştirdiklerini söyledi.


Bunlardan birisinin sarnıçlar olduğunu ifade eden Bilgili, şu bilgileri verdi:


 "Bugün suyu depolamak için başka teknolojiler kullanmamız gerekiyor. Ama sarnıçlar çok büyük kültürel miras. Bizim için öncelikli olan bunların korunmasıdır. Bu sarnıçlara tekrar su doldurup aynı fonksiyonu veremeyeceğimize göre...