23 / 07 / 2024

İstanbulun silueti bozuldu mu

İstanbulun silueti bozuldu mu

İstanbul’da gelişigüzel dikilen gökdelenler kentin kartposttalık siluetini de bozdu. Bazıları tarafından gelişmişliğin ve modernliğin göstergesi olarak gösterilen bu durum bazılar için de insani ilişkileri bitiren yapılaşmalar olarak görülüyor.

Avukattan şok açıklama: Yüzde 25 zamla denge tek taraf aleyhine bozuldu İş, yargının kötüye kullanılmasına döndü

Ev sahibi kiracı arasındaki gerilim, ölümle sonuçlanan kavgalara kadar uzandı. Yüzde 25 zam sınırlamasıyla dengenin tek tarafı aleyhine bozulduğunu söyleyen Avukat Kemal Tahir Bozkır, "Konut krizinden çok yargının kötü işleyişinin kötüye kullanılmasına döndü iş" dedi.

Borsada halka arzlarda tavan serisi bozuldu! Sur Tatil Evleri GYO yatırımcıları şokta!

Sur Tatil Evleri GYO halka arzında SPK onaylı izahname de yayımlandı. Borsa İstanbul’da 14 Aralık’ta gong, Sur Tatil Evleri GYO için çaldı. Ancak uzun zamandır görülmeyen bir açılış yaparak halka arz yatırımcısını korkuttu. Borsada halka arzlarda tavan serisi bozuldu...

Gayrimenkul sektöründe ezber bozuldu! Konut tercihleri sil baştan! 

Gayrimenkul sektöründe, arsalara olan talep yükselirken, yatırım amaçlı gayrimenkul alımları farklı yatırım araçlarına yöneldi ve yazlık kiralama alışkanlıklarında da değişiklikler yaşandı. Yani sektörde resmen ezber bozuldu. İşte ayrıntılar...

Dolar yeni senaryoda 29 TL olacak! Tüm ezberler bozuldu! Görenlerin etekleri tutuştu! Bakmayan çok pişman olacak

Dolar/TL'nin yönü ve ne kadar olacağı gündemden düşmüyor. Dolar/TL’nin seçimlerden sonraki olası seyrine yönelik yeni senaryoda 29 TL olacağı söyleniyor. Tüm ezberler bozuldu! Görenlerin etekleri tutuştu! Bakmayan çok pişman olacak.

Hem dolar hem de altında ezberler tek tek bozuldu! Tahminleri peş peşe çıkan İslam Memiş resmen açıkladı! Hemen bakın!

Yatırımcıların gözde yatırım araçları arasında yer alan hem dolar hem de altında ezberler tek tek bozuldu! Tahminleri peş peşe çıkan İslam Memiş resmen açıkladı! Hemen bakın...

Kombi bozuldu kim öder? Kombi arızasını kiracı mı yoksa ev sahibi mi öder?

Kiracıların ve ev sahiplerinin bazı hakları bulunmaktadır. Evde meydana gelen hangi hasarları ev sahibi öder, Kombi bozuldu kim öder, Kombi arızasını kiracı mı yoksa ev sahibi mi öder? İşte detaylar!

Folkart Vega'nın silueti ortaya çıktı!

Alsancak ile Halkapınar arasında inşa edilen  Folkart Vega’nın zarif silueti belli olmaya başladı. Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, yeni yatırımların yapılacağını dile getirdi. 

İnşaat sektöründe ezber bozuldu!

ANT Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Okay, Kovid-19 ile hayatımıza giren 'yeni normal' kavramıyla birlikte her sektörde olduğu gibi inşaat sektöründe de ezberlerin bozulduğuna dikkat çekti. Okay, "Faiz indirimi hem sektöre hem de konut satın almayı planlayanlara can suyu oldu" dedi.

Serdar Bilgili ve Michael Shvo'nun ortaklığı bozuldu!

Posta gazetesi yazarı Müge Dağıstanlı, Serdar Bilgili ile yakın dostu Amerikalı Emlak Kralı Michael Shvo'nun ortaklığının bozulduğunu yazdı.

Silueti koruyacak yasa yürürlükte!

Değerli konut vergisinden bina güçlendirmeye kadar birçok alanda yapılan değişiklik ve düzenlemeleri kapsayan değişiklik yürürlüğe girdi. Yeni düzenleme ile şehirlerin silueti korunacak.

Kepez'in silueti değişecek!

Kepez Belediyesi kentin silueti Masa Dağı’nı imara uygun hale getirmek ve bölge sakinlerinin konut talebini cevaplandırmak için 8 mahalleyi kapsayan imar planı revizyonu hazırladı.

Kadıköy Belediyesi'nden Taşyapı'ya tazminat kararı bozuldu!

Kadıköy'de meteoroloji arazisi olarak bilinen arazideki 4 gökdelenle ilgili "Kadıköy Belediyesi'nin inşaat firmasına tazminat ödemesi ve kamu mallarına icra konulması" yönündeki karar bozuldu...

Akiş GYO davası şirket yararına bozuldu!

Akiş GYO'nun 2013 yılına ait olağan genel kurul gündemine ilişkin bazı kararların iptali istemli davası şirket yararına bozuldu.

İstanbulun silueti bozuldu mu Haberi

İstanbulun silueti bozuldu mu

Türkiye’nin en büyük metropolü olduğu kadar tarihi ve truristik özellikleri nedeniyle dünyanın sayılı kentleri arasında yer alan İstanbul’da gelişigüzel dikilen gökdelenler kentin kartposttalık siluetini de bozdu.


Camileri, kuleleri, kaleleri ve surlarıyla dünyanın çok sayıda ülkesinden gelen turistlerin ilgi odağı olan İstanbul’da anı fotoğrafı çektirenler artık bu gökdelenlerin gökyüzüne uzayıp giden görüntüsünü de kaydetmek zorunda kalıyor.


Özellikle Maslak, Şişli, Beşiktaş gibi Avrupa yakasında bulunan ilçelerde metrelerce yüksekliğindeki gökdelenler, daha yaşanabilir hale gelmesi beklenen kentte, insanların beton bloklara hapsedildiğinin en bariz göstergesi olarak giderek çoğalıyor.


Kentin yöneticileri ise kentsel dönüşüm adı altında yapılan yenileme çalışmalarıyla İstanbul’u gecekondulardan kurtarmayı planlarken, insanları birbirinden koparıp, yalnızlaştıran rezidans ve sitelerin çoğalmasına yol verdiklerinin farkında bile değiller.


Megakent olarak nitelenen İstanbul’da her geçen gün yerden pıtırak gibi biten ve bakanların...