16 / 05 / 2024

istanbulun trafiğini hangi proje rahatlatacak

istanbulun trafiğini hangi proje rahatlatacak

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, 1 ay içerisinde İstanbul trafiğini rahatlatacak sürpriz, mega bir projeyi açıklamayı planladıklarını bildirdi. Elvan, bölünmüş yollar sayesinde yıllık 15 milyar lira tasarruf edildiğini belirtti.

Toplu taşımada indirimli saat uygulaması başlıyor! Toplu ulaşım hangi saatlerde indirimli olacak?

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş toplu ulaşım ile ilgili yaptığı açıklamada “Sabah trafiğini rahatlatmak ve Ankaralının bütçesine katkı sağlamak için sabah 06.00-06.45 saatleri arasında toplu taşıma ücretlerinde indirim yapacaklarını söyledi.

Boğaz trafiği Kanal İstanbul ile rahatlayacak!

Çılgın proje olarak adlandırılan Kanal İstanbul'da çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Dev proje tamamlandığında boğaz trafiğini büyük ölçüde rahatlatacak. 

Atatürk Havalimanı'ndaki hastane inşaatı uçuş trafiğini etkileyecek mi?

Devlet Hava Meydanları İşletmesi, Atatürk Havalimanı’na, yeni iniş-kalkış izni verilmeyeceği hakkında açıklama yaptı. DHMİ'den gelen bu açıklamayı uzmanlar, "Meydan kapanmayacak ama yeni uçuş planlarına da izin verilmeyecek" şeklinde yorumladı...

İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu trafiği rahatlatacak!

İstanbul ile İzmir arası ulaşımı 9 saatten 3,5 saate indirecek İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu'nun, Balıkesir trafiğini de rahatlatacak.

Aydın'ın trafiği yeni çevre yoluyla rahatladı!

Aydın-Denizli otoyolunun bağlantısı olan çevre yolunun hizmete açılması, Efeler'deki şehir içi trafiğini rahatlattı.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü İstanbul trafiğini yüzde 20 rahatlattı!

Vatan Gazetesi muhabiri Burak Kara Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Serkan Gürsoy ile 3’üncü Köprü’nün İstanbul trafiğine katkısını konuştu. İşte o haber...

Beylerbeyi Sarayı Tüneli trafiğe açılıyor!

Üsküdar Belediyesi, Üsküdar- Beylerbeyi hattındaki sahil trafiğini rahatlatmak için yaklaşık 40 yıllık sorunu çözüyor. 1970’li yıllardan bu yana trafiğe kapalı olan Beylerbeyi Sarayı Tüneli yeniden ulaşım hizmetine açılıyor.

Hatay Kavaslı Battı-Çıktı Projesi trafiği rahatlatacak!

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Hatay kent merkezinin trafiğini rahatlatacak Kavaslı Battı-Çıktı Projesi'nin şantiye alanında incelemeler yaptı. Savaş ''Trafik sorununu minimize edecek dev proje, kısa süre içerisinde tamamlanarak Hatay halkının hizmetine sunulacak'' dedi.

Kabataş Martı Projesi, deniz trafiğini durduracak!

HALİÇ Metro Geçiş Köprüsü’nün de mimarı olan Hakan Kıran tarafından tasarlanan Kabataş Martı Projesi’nin inşaatı 28 Temmuz’da başlıyor. İnşaat süresince Kabataş deniz trafiğine tamamen kapatılacak.

İstanbul trafiğine yepyeni bir çözüm!

İstanbul trafiğini değiştiremezsiniz ama hayatınızı değiştirebilirsiniz. Trafiği hayatınızdan çıkarmak için, hem şehrin merkezinde, hem de her yere kolayca ulaşabileceğiniz bir semtte yaşayın.

3. Boğaz Köprüsü, İstanbul trafiğini rahatlatacak!

Milliyet Gazetesi'nin yazarlarından Tunca Bengin bugünkü yazısında 3. Boğaz Köprüsü’nün İstanbul trafiğini rahatlatacağını kaleme aldı. İşte Tunca Bengin'in o yazısı...

İskenderun'da kent trafiğini olumsuz etkileyen bina yıkıldı!

İskenderun Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler, kent trafiğini olumsuz yönde etkileyen binanın yıkımını gerçekleştirdi.

Adana'da yüksek bina sorunu çözüldü mü?

Adana'nın Seyhan ilçesinde hava trafiğini tehlikeye soktuğu için mania engeline takılan yüksek binalarla ilgili sorun çözüldü.

istanbulun trafiğini hangi proje rahatlatacak Haberi

istanbulun trafiğini hangi proje rahatlatacak

Bakan Elvan, CNN Türk'te katıldığı programda gündemdeki konulara ilişkin soruları yanıtladı. Elvan, bölünmüş yollar sayesinde yıllık 15 milyar lira tasarruf edildiğini belirtti.


İstanbul'un trafik sorununu çözmeye yönelik projelere ilişkin bilgi veren Elvan, İstanbul’u rahatlatacak önemli projelerden birinin üçüncü köprü üzerinden geçecek hızlı tren hattı olduğunu ve bu projenin önemli ölçüde İstanbul’un trafiğini rahatlatacağını belirtti.


Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün 29 Ekim’de açılması konusunda gecikme görünmediğini dile getiren Elvan, raylı sistemi de 2017 sonu veya 2018'de açmayı planladıklarını ifade etti.


Gebze-Halkalı hattının ne zaman açılacağına yönelik soru üzerine Elvan, bu yılın biraz zor göründüğünü ancak en kısa sürede bitirmeyi hedeflediklerini söyledi. Elvan, şunları kaydetti: "İstanbul’un yine trafiğini rahatlatmaya yönelik olarak bazı projeler üzerinde çalışıyoruz. Özellikle gerçekten geniş halk kitlelerinin bir noktadan, başka bir noktaya...