03 / 05 / 2024

İşte inşaat işçilerinin zorlu yaşamları

İşte inşaat işçilerinin zorlu yaşamları

Tunceli'nin Ovacık İlçesi'nde, inşaat işçileri, aile geçimini sağlamak için kavurucu sıcaklara rağmen ara vermeden çalışıyor. Amasyalı inşaat işçisi Eren Özdoğan, ''İnşaatta çalışmak, hem zor hem de çok riskli" dedi.

İnşaat işçileri artık yurt dışını değil, Türkiye'yi seçiyor: Yeni bir işçi 40 bin TL maaş alıyor!

İnşaat işçileri artık yurt dışı yerine Türkiye'de çalışmaya yöneliyor. Sektöre yeni giren bir inşaat işçisi 40 bin TL maaş alıyor. İşte ayrıntılar...

Yapı denetim firmaları inşaat için ekstra elden para alabilir mi?

19,6 bin takipçili İnşaat Mühendisleri isimli kullanıcı, X sosyal medya hesabından 'Yapı denetim firmaları inşaat için ekstra elden para alabilir mi?' sorusunu yöneltti. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Özak GYO Göktürk-2 projesinin inşaat işlerini İnt-Er Yapı İnşaat üstlenecek!

Özak GYO'nun İstanbul Eyüp'te hayata geçireceği Göktürk-2 projesinin inşaat işlerinin İnt-Er Yapı İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret A.Ş tarafından yapılmasına karar verildi. 

İnşaat-Sen: Yurtdışındaki inşaat işçileri için bir fon oluşturulmasını istiyoruz!

İnşaat-Sen Örgütlenme Koordinasyon Üyesi Nurseli Gözüaçık, yurtdışında çalışan inşaat işçilerinin ücret sorunu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada “Yurtdışındaki inşaat işçileri için bir fon oluşturulmasını istiyoruz." dedi.

Şanlıurfa Birecik'te 94.7 milyon TL'ye kat karşılığı inşaat işi ihalesi!

Şanlıurfa İli Birecik Belediye Başkanlığı, Şanlıurfa Birecik Kurtuluş Mahallesi'nde kat karşılığı inşaat işi ihale edecek. İhale 30 Kasım 2021 tarihinde yapılacak.

Yurt dışı inşaat işlerinde vergilendirme nasıl yapılır?

Dünya Gazetesi köşe yazarı Veysi Seviğ bugünkü köşesinde yurt dışı inşaat kazançlarındaki vergilendirmeyi kaleme aldı. İşte Veysi Seviğ'in 'Yurt dışı inşaat işi kazançlarında vergilendirme' başlıklı yazısı...

2021'in ilk 7 ayında 3 bin 580 inşaat işletmesi açıldı!

Ocak-Temmuz arasında 3 bin 580 gerçek kişi inşaat işletmesi faaliyete girdi. Ayrıca, Ocak-Temmuz arasındaki süreçte kapanan firmalar değerlendirildiğinde; inşaat alanındaki firmalar ilk sırada yer aldı.

Gaziantep'te iskeleden düşen inşaat işçisi hayatını kaybetti!

Gaziantep'te bir inşaatta çalışan Ali Çiftçi isimli inşaat işçisi tadilat için çıktığı binanın 5'inci katındaki iskeleden düşerek hayatını kaybetti.

Sakarya'da asansör boşluğuna düşen inşaat işçisi yaşamını yitirdi!

Sakarya Hendek'te asansör boşluğuna düşen inşaat işçisi yaşamını yitirdi...

İnşaat işçilerine sokağa çıkma yasağı var mı? İşte genelge detayları!

Türkiye'de koronavirüs salgınına karşı bir takım önlemler hayata geçirildi. Peki bu önlemler kapsamında inşaat işçilerine sokağa çıkma yasağı var mı? İşte genelge detayları...

Kırklareli Valiliği: İnşaat işçileri, sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulacak!

Kırklareli Valiliği, İçişleri Bakanlığının genelgesi kapsamında yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele tedbirleri sebebiyle Türkiye genelinde hafta sonu uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamasından inşaat işçilerinin muaf tutulacağını açıkladı.

Siirt'te 36.4 milyon TL'ye kat karşılığı inşaat işi ihalesi!

Bitlis Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Siirt Merkez'de 36 milyon 465 bin 536 TL bedelle  kat karşılığı inşaat işi ihale edecek. İhale 7 Aralık 2020 tarihinde yapılacak.

Karabük'te 16.6 milyon TL'ye kat karşılığı inşaat işi ihalesi!

Karabük Belediye Başkanlığı, Bayır Mahallesi'nde 16 milyon 594 bin 442 TL bedelle  kat karşılığı inşaat işi ihale edecek. İhale 26 Ekim 2020 tarihinde yapılacak.

İşte inşaat işçilerinin zorlu yaşamları Haberi

İşte inşaat işçilerinin zorlu yaşamları

Tunceli Ovacık ilçesinde yapımı süren inşaatlarda kum eleyip harç yapan, tuğladan duvar ören, çatı katına sırtlarında kiremit taşıyan, güneşin kavurucu sıcaklığı karşısında ise saatler süren kalıp çakma ve demir bağlama işlemini gerçekleştiren işçiler, zor ve yorucu çalışma koşullarına rağmen, çalışmalarını ara vermeden sürdürüyor. Sabah saat 08.00 sıralarında ustaları tarafından kabala alınan inşaatlarda, günlük yevmiye ile çalışmaya başlayan işçiler, akşam saat 18.00 sıralarında paydos ederek, dinlenmeye çekiliyor. Ayrıca, inşaatta çalışanlar arasında, yılın büyük bir bölümünü evlerinden kilometrelerce uzakta para kazanmak için geçiren, baba ve oğul işçiler de bulunuyor.


"Ölene kadar inşaatta çalışacağım"


Evlendikten sonra iş bulamadığı için 2000 yılında zorunlu olarak inşaatta çalışmaya başladığını ifade eden Diyarbakırlı işçi Mehmet Çelik, "İş güç yok. Okuyamadım. Elimde bir meslek olmadığı için mecburen inşaata çalışmak...