30 / 04 / 2024

istihdam artışı

istihdam artışı

İstihdam artışının yüzde 20'si turizmden sağlandı. Akdeniz Turistik Otelciler Ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) verilerine göre, Türkiye'de sigortalı sayısındaki artışın yüzde 20'si turizm sahalarındaki gelişmeden elde edildi.

Turizm istihdam artışında büyük rol oynadı!

Turizm istihdam artışında büyük rol oynadı. Türkiye'de son beş yılda ülke genelindeki sigortalı çalışan sayısı artışında yüzde 16,2 ile turizm sektörü ilk sırada yer aldı...

İş ilanları sayısında yapı sektöründe yüzde 36 artış yaşandı!

Kariyer.net istihdam endeksi verilerine göre 2012 yılının ilk yarısında istihdamın lokomotif sektörleri üretim, sağlık, yapı ve tekstil oldu.

İnşaat sektöründe işçi krizi büyüyor! Günlük 2 bin liraya çalışan bulunamıyor!

İnşaat maliyetlerindeki artış, konut fiyatlarını da doğrudan etkiliyor. Sektör temsilcileri ise bir taraftan istihdamı artırmanın çabasına girdi. Günlük 2 bin lira ile çalışacak işçi bulunamıyor.

Kadın kooperatiflerine yönelik eğitimler istihdamı artıracak

Kadınların Kooperatifler Yoluyla Güçlendirilmesi Projesi ile kadınların kooperatifleşmesi ve mevcut kooperatiflere aktif katılımlarının sağlanması isteniliyor.

Yeni iş ilanlarında geçen yıla göre yüzde 15 artış var!

Kariyer.net’in istihdam endeksi verilerine göre yeni iş ilanı sayısı 2023’ün üçüncü çeyreğinde geçen yıla oranla yüzde 15 artış gösterdi. Bu yılın üçüncü çeyreğinde en fazla yeni iş ilanı yayınlayan sektörler sırasıyla; üretim, yapı ve sağlık oldu.

İstihdam edilenlerin sayısı bir yılda 667 bin artarak 31 milyon 686 bine yükseldi!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan rakamlara göre, Türkiye'de istihdam edilenlerin sayısı geçen sene Ağustos ayında 31 milyon 19 bin iken bu sene Ağustos ayı itibarıyla 667 bin kişi artış göstererek 31 milyon 686 bine çıktı.

ABD'de tarım dışı istihdamın artması piyasaları tedirgin etti!

ABD'de eylül ayı istihdam verilerindeki güçlü artış ekonomist beklentilerini ikiye katlarken piyasalarda endişe yarattı. Allianz baş ekonomi danışmanı Mohamed El-Erian, verinin ekonomi için iyi, piyasa ve Fed için kötü haber olduğunu söyledi.

KPSS şartı aranmadan huzurevleri personel alımı yapacak! Başvuru süreci başladı

İŞKUR, huzurevlerine KPSS şartı olmaksızın personel ve işçi alımı için online başvuru sürecini başlattı. İlgilenen adaylar, farklı kadrolarda istihdam edilme fırsatını yakalayabilecekler. İnternet üzerinden başvuru yapabilirler. Hangi kadrolarda alım yapılacak, şartlar neler? 

Bakan Işıkhan resmen açıkladı! İstihdamda yeni dönem başlıyor!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, gençlere ve kadınlara dönük istihdam politikalarımıza odaklanacaklarını söyledi. Işıkhan, “İş gücü piyasalarını, istihdam artışı yaratmak üzere güvenceli bir şekilde esnek hale getireceğiz" ifadelerini kullandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi deneyimli ve deneyimsiz tam 217 personel alacak! KPSS şartı yok! Acele edin!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İSPER bünyesinde istihdam etmek üzere öğretim, hastane ve uzman alanlarında KPSS şartsız personel alacak. Yayımlanan ilanlara göre adaylardan KPSS şartının talep edilmediği öğrenildi.

İl Özel İdaresi KPSS şartı olmadan personel alımı yapıyor! Başvurular bugün son! Elinizi çabuk tutun

Kamuda istihdam etmek isteyen binlerce kişi araştırmalarına devam ediyor. İŞKUR tarafından yapılan duyuruda, il özel idaresinin KPSS şartı olmadan personel alımı yapılacağı belirtildi. Başvurular için son gün bugün. Elizi çabuk tutun. İşte başvuru şartları...

Küresel piyasalarda gözler ABD'nin tarım dışı istihdam raporunda!

Küresel piyasalar, Fed'in bu ayki toplantıda faiz artırmayabileceğine şeklindeki beklentilerin güçlenmesi ve ABD'de borç limiti krizinin aşılmasıyla pozitif seyrederken, bugün gözler ABD'de açıklanacak olan istihdam raporundaki verilere çevrildi.

Tam 14 şehirdeki huzurevlerine yüksek maaşlı personel alınacak! KPSS şartı yok!

İŞKUR’un yayımladığı personel alımı ilanlarına göre tam 14 ilde huzurevlerinde istihdam edilmek üzere personel alımı yapılacak. Alınacak adayların yüksek maaşla çalışacağı ve bu adaylarda KPSS şartı aranmayacağı duyuruldu.

Emniyet Genel Müdürlüğü’nde çalışmak isteyenlere müjde! KPSS şartı aranmıyor! Son başvuru tarihi 25 Mayıs!

EGM’den, KPSS şartı aranmaksızın personel alımı gerçekleştirileceği duyuruldu. Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde istihdam edilmek üzere gerçekleştirilecek personel alımlarına ilişkin kadrolar paylaşılırken, son başvuru tarihinin 25 Mayıs 2023 olduğu öğrenildi.

ABD'de tarım dışı istihdam Nisan ayında beklentilerin üzerinde attı!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, ABD'de tarım dışı istihdam bu yılın Nisan ayında 253 bin ile beklentilerin üzerinde artış gösterirken, yine açıklanan rakamlara göre, işsizlik oranı yüzde 3,4 ile tarihi düşük değerlerine yakın seyretti.

istihdam artışı Haberi

istihdam artışı

Geçen yıl 12;6; milyon olan sigortalı sayışı bu'yıl yüzde. 

3,9 artışla 13,1 milyona çıktı. Aynı dönerp^e turizmde çalışanların sayısı da yüzde 10,4 yükseliş, 324 binden 1 milyon 109 bine ulaştı. 


Bu dönemde Türkiye'deki sigortalı savındaki 495 bin kişiljk artışın yüzde 19,4'ü turizm sektöründeki gelişmeden kaynaklandı: Konaklama sektörünün gelişmedeki payı ise yüzde 7 oldu. Diğer yandan turizm sektörünün toplam istihdam içindeki payı da 0,'45 puanlık artışla yüzde 7j33'ten yüzde 7,78'e yükseldi.


Yedigün...